Ποιο αλεύρι σιταριού είναι κατάλληλο για κάθε παρασκευή;

Tips

Κάθε συνταγή που περιέχει αλεύρι μπορεί να απογειωθεί όταν χρησιμοποιούμε τον σωστό του τύπο. Κάθε τύπος προσδίδει διαφορετικά χαρακτηριστικά και ανάλογα με την παρασκευή μας πρέπει να επιλέξουμε το κατάλληλο είδος. Ας δούμε ποιο είναι το κατάλληλο αλεύρι για κάθε μας δημιουργία.

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Σε γενικές γραμμές μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε σε κάθε μας δημιουργία. Κάνει για όλα, ωστόσο δεν προσδίδει στις παρασκευές κάποιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό.

Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του. Περιέχει πρωτεΐνες που κάνουν τη ζύμη λιγότερο ελαστική και περισσότερο αφράτη. Όταν το χρησιμοποιούμε δεν χρειάζεται προσθήκη επιπλέον διογκωτικών ουσιών. Είναι ιδανικό για κέικ, λουκουμάδες κ.α.

Αλεύρι σκληρό. Είναι ιδανικό για την παρασκευή ζύμης που προορίζεται για δημιουργίες που απαιτούν μεγάλη διόγκωση όπως ψωμί και τσουρέκι.

Αλεύρι μαλακό. Είναι κατάλληλο για ζύμες που δεν απαιτούν μεγάλη διόγκωση και δίνουν ένα τραγανό αποτέλεσμα, όπως μπισκότα, κουλούρια κ.α.

Αλεύρι κίτρινο. Το χρώμα του οφείλεται στην άλεση του σκληρού σιταριού. Ζυμώνεται εύκολα και είναι ιδανικό για αρτοσκευάσματα και για φύλλο πίτας.

Ειδικό αλεύρι για πίτσα ή τσουρέκι. Στην αγορά θα βρούμε και ειδικά σταρένια άλευρα που προορίζονται για ειδικές χρήσεις. Περιέχουν το κατάλληλο μίγμα αλεύρων για να δώσουν το ιδανικό αποτέλεσμα στις δημιουργίες για τις οποίες προορίζονται.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !