Τιραμισού με λικέρ Αμαρέτο

Tips

Ένα γλυκάκι που αρέσει σε όλους. Γίνεται πολύ εύκολα και για να ανεβάσουμε περισσότερο τη γεύση του χρησιμοποιούμε λικέρ Αμαρέτο.

Στο αυθεντικό ιταλικό τιραμισού δεν χρησιμοποιούν καθόλου αλκοόλ γιατί ήταν το ιδεατό γλυκό για τα παιδιά.

Λαχταριστό τιραμισού

Χρόνος παρασκευής     / Χρόνος ψύξης 3 ώρες / Πολύ εύκολο

Τιραμισού με λικέρ Αμαρέτο

Από την Έφη Μαρκοζάνες, περίφημη μαγείρισσα Μύκονος

Υλικά για 6 άτομα
5 φλιτζάνια καφέ espresso
70 ml λικέρ Αμαρέτο
200 γρ. κρέμα γάλακτος ελαφριά και δροσερή
300 γρ. τυρί μασκαρπόνε
5 κ.σ. άχνη ζάχαρη
2 πακέτα μπισκότα σαβουαγιάρ

Για το φινίρισμα
Κακάο εκλεκτό σε σκόνη

Τρόπος παρασκευής
Φτιάχνουμε τον καφέ και τον ρίχνουμε σε ένα μπολ. Το αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
Αμέσως μετά ρίχνουμε το λικέρ Αμαρέτο ανακατεύουμε και το αφήνουμε στην άκρη.
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα την κρέμα γάλακτος για να γίνει σαντιγί.
Προσθέτουμε την άχνη και το τυρί μασκαρπόνε και τα χτυπάμε ελαφρά μέχρι να ενσωματωθούν.
Βουτάμε τα σαβουαγιάρ στο μείγμα του καφέ και του λικέρ για δευτερόλεπτα, για να μην μουλιάσουν πολύ και τα αραδιάζουμε στο ταψί.
Απλώνουμε στην επιφάνειά τους την μισή ποσότητα της κρέμας και τα καλύπτουμε με μια σειρά σαβουαγιάρ.
Καλύπτουμε την επιφάνεια με την υπόλοιπη κρέμα και βάζουμε το πυρέξ στο ψυγείο για 3 ώρες μέχρι να κρυώσει καλά.
Το βγάζουμε από το ψυγείο και δημιουργούμε με ένα πιρούνι σχέδια.
Πασπαλίζουμε με σκόνη κακάο.
Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Μικρά μυστικά
Αν θέλουμε να κάνουμε το σερβίρισμά μας φίνο τότε βάζουμε το κουτάλι του γλυκού μέσα στο πιάτο, στο κενό σημείο και το πασπαλίζουμε με κακάο αφαιρούμε το κουτάλι και έχει μείνει το σχήμα του. Θα αρέσει πολύ στους καλεσμένους σας.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !