Τορτελίνι τρίχρωμα cacio e pepe

Tips

Μια απίθανη γεύση της Ιταλικής κουζίνας που αγαπάμε. Τα τορτελίνι έχουν ιδιαίτερο χρώμα και νοστιμιά που δένει αρμονικά με τη σάλτσα cacio e pepe, δηλαδή σάλτσα με τυρί και πιπέρι, όπως είναι στην ντοπιολαλιά της Κεντρικής Ιταλίας.

Η Βασούλα σπούδασε στην Ιταλία και έτσι γνωρίζει πολύ καλά την Ιταλική κουζίνα και μοιράζεται μαζί μας τις συνταγές που αγαπά.

Χρόνος παρασκευής 30 λεπτά / Εύκολη

Τορτελίνι τρίχρωμα cacio e pepe

Από την Βασούλα Κατσαρού – Γιαννοπούλου γιατρό και περίφημη μαγείρισσα  

Υλικά για 4 άτομα

500 γρ. τορτελίνι τρίχρωμα

Για την σάλτσα cacio e pepe 

200 γρ. πεκορίνο Romano ΠΟΠ

5 γρ. μαύρο πιπέρι σε κόκκους

Για το φινίρισμα

1 κρόκο αυγού

Λίγο πάνκο

Τρόπος παρασκευής

Πριν αρχίσουμε τη διαδικασία των τορτελίνι παίρνουμε τον κρόκο και αφού τον πανάρουμε με πάνκο το βάζουμε κατάψυξη για 30 λεπτά – 1 ώρα.

Σε ένα κατσαρολάκι με σπορέλαιο που καίει το τηγανίζουμε προσέχοντας να μην σπάσει και το αφήνουμε στην άκρη.

Τρίβουμε στον τρίφτη το πεκορίνο.

Χτυπάμε το  πιπέρι στο γουδί ακριβώς τη στιγμή που θα τα χρειαστούμε.

Σε κατσαρόλα βάζουμε μισή ποσότητα νερού από ότι συνήθως χρησιμοποιούμε, για να έχουμε περισσότερο άμυλο που θα χρειαστούμε στην κρέμα.

Όταν έρθει το νερό σε βρασμό αλατίζουμε και ρίχνουμε τα τορτελίνι, που βράζουν ανάλογα με το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία.

Σε αντικολλητικό τηγάνι καβουρδίζουμε το σπασμένο πιπέρι.

Σε ένα μπολ με το φρέσκο τριμμένο πεκορίνο ρίχνουμε 2 κουτάλες νερό από τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε πολύ καλά μαζί με το πιπέρι.

Θέλουμε μια κρέμα, και ίσως μπορεί να χρειαστεί λίγο νερό ακόμα.

Προσθέτουμε τα τορτελίνι και ανακατεύουμε απαλά.

Στο πιάτο μπορούμε να ρίξουμε και άλλο πιπέρι όπως και πεκορίνο ανάλογα με το γούστο μας.

Σερβίρουμε σε βαθιά πιατέλα και πάνω από τα τορτελίνι βάζουμε τον κρόκο αυγού και διακοσμούμε με παρμεζάνα φωλιά, αν θέλουμε

Μικρά μυστικά

Πριν ξεκινήσουμε τη διαδικασία των τορτελίνι και της σάλτσας κόβουμε ένα λεπτό φύλλο παρμεζάνας και την τοποθετούμε ανάμεσα σε αντικολλητικό χαρτί.

Σε αντικολλητικό τηγάνι που καίει βάζουμε την παρμεζάνα όπως είναι και μόλις λιώσει το τυρί το απλώνουμε σε κάτι κυλινδρικό, όπως ένα ποτήρι μέχρι να κρυώσει και να πάρει το ανάλογο σχήμα.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !