Ξεκινήστε να γυμνάζεστε τώρα …

Tips

Τώρα που γυρίσατε από τις διακοπές και ξεκίνησε το φθινόπωρο είναι η κατάλληλη περίοδος για να αρχίσετε να αθλείστε…

Οι λόγοι πολλοί ας σκεφθούμε μαζί κάποιους.

30 λεπτά χρειάζονται κάθε μέρα για να είστε σε φόρμα και να προλάβετε κάποια ενδυνάμωση του οργανισμού σας, και να αποφύγετε τους γιατρούς.

Η γυμναστική γενικότερα διώχνει το άγχος γιατί οι ενδορφίνες, που είναι οι ορμόνες της ευτυχίας, παράγονται όταν χαλαρώνει ο νους και το σώμα…

Τα ατοπήματα των διακοπών, τα παγωτά, τα ποτάκια, τα τραπεζώματα με φίλους άφησαν το αποτύπωμά τους στο σώμα μας. Η άσκηση και μια ισορροπημένη διατροφή θα βοηθήσουν να εξαφανιστούν.

Η ώρα της άθλησης και οι στιγμές που μένετε μόνοι με τον εαυτό σας είναι η ευκαιρία να θέσετε κάποιους στόχους… ίσως ένα νέο ξεκίνημα στη σχέση σας ή στη εργασία σας.

Σκεφθείτε και κάτι ακόμα, όταν ασκήστε θα γίνεται το παράδειγμα για να σας ακολουθήσουν τα παιδιά σας και οι φίλοι σας. Είναι εμπειρία να γυμνάζεστε ή να κάνετε πιλάτες ή γιόγκα με τη θετική αύρα των αγαπημένων σας.

Με την άσκηση το ηθικό διατηρείτε ακμαίο.

Το να συμμετέχουμε σε ομάδες βόλευ, ιστιοπλοίας, κωπηλασίας, τένις ή και άλλων ομαδικών αθλημάτων ενισχύουμε την αυτοπεποίθησή μας, κάνουμε φίλους και δοκιμάζουμε τις δυνάμεις μας… Διευρύνουμε τους ορίζοντές μας και τελικά ξεφεύγουμε από τη ρουτίνα και μια καθημερινότητα, που δεν έχει κάτι ουσιαστικό να μας προσφέρει.

Μην τεμπελιάζετε και αρχίζετε τα χουχουλιάσματα… σηκωθείτε φορέστε αθλητικά και φύγαμε…

Από τη δημοσιογράφο Σίσσυ Νίκα

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !