Ψάρι στη λαδόκολλα σε χρόνο dt

Tips

Mια πανεύκολη και γρήγορη γευστική δημιουργία θαλασσινή υψηλής διατροφικής αξίας.  Η απασχόληση που απαιτείται είναι μόνον 10 λεπτά. Μπορείτε να επιλέξετε τα ψάρια που αγαπάτε, αρκεί φρέσκα και να ζυγίζουν από 350- 500 γρ. το καθένα για να ψηθούν καλύτερα. Εννοείται θα ζητήσουμε να μας τα καθαρίσουν. Στη λαδόκολλα κλείνονται τα αρώματα του ψαριού και διανθίζονται από αυτά του λεμονιού. Μπορούμε να βάλουμε και ψιλοκομμένα κολοκυθάκια ή πιπεριές.

Η επιλογή δική σας.

Χρόνος παρασκευής 10 λεπτά / Χρόνος ψησίματος 20-25 λεπτά / Πολύ εύκολη

Ψάρι στη λαδόκολλα

Υλικά για 4 άτομα

1 κιλό τσιπούρες φρέσκες, 2 ψάρια

Ελαιόλαδο

1 λεμόνι κομμένο σε λεπτές φέτες

Χυμό από μισό λεμόνι

Μερικά κλαράκια δενδρολίβανο

Ρίγανη

Θρούμπι

Ανθό αλατιού

Φρεσκοτριμμένα πιπέρια

1 κρεμμύδι ξερό, σε λεπτές φέτες ή σε καρέ

10 ντοματίνια κομμένα στη μέση ή φέτες ντομάτας

Τρόπος Παρασκευής

Σε ταψί στρώνουμε αλουμινόχαρτο και από πάνω μια μεγάλη λαδόκολλα.

Πλένουμε καλά τα ψάρια και βάζουμε στην κοιλιά και στο κεφάλι χυμό λεμονιού, ρίγανη, πιπέρι και από ένα μικρό κλαράκι δενδρολίβανο.

Στο ταψί δημιουργούμε μια βάση από τις φέτες λεμονιού και κρεμμυδιού.

Βάζουμε τα ψάρια και ρίχνουμε ελαιόλαδο, ρίγανη και θρούμπι, ανθό αλατιού και πιπέρι.

Ολόγυρα προσθέτουμε και τα ντοματάκια ή φέτες ντομάτας.

Κλείνουμε σαν φάκελο το αλουμινόχαρτο και τη λαδόκολλα και δένουμε με σπάγκο για να μην χυθούν τα υγρά.

Βάζουμε το ταψί σε καλά προθερμασμένο στους 200οC και ψήνουμε για 25 λεπτά.

Ανοίγουμε πολύ προσεκτικά το πακετάκι με τα ψάρια, γιατί ο αχνός είναι καυτός.

Αν θέλουμε να πάρει ακόμα ωραιότερο χρώμα τότε το αφήνουμε στο γκριλ για 5 λεπτά.

Σερβίρουμε σε πιατέλα με λαδολέμονο και ρίγανη.

Τα συνοδεύουμε με ψητά λαχανικά και μια πλούσια σαλάτα….

Μικρά μυστικά

Είναι προτιμότερο στις φέτες λεμονιού να βγάλετε τα κουκούτσια για να μην πικρίσουν.

Συνταγή : από την Έφη Μαρκοζάνες, περίφημη μαγείρισσα

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !