5 μαρινάδες που θα απογειώσουν τα ψητά σας

Tips

Μια υπέροχη μαρινάδα μπορεί να μεταμορφώσει ένα απλό ψητό κρέας, πουλερικό ή ψάρι σε γαστρονομικό αριστούργημα. Σε αυτό το άρθρο, σας προτείνουμε μια ποικιλία από μαρινάδες που θα αναβαθμίσουν τα ψητά σας και θα ικανοποιήσουν τους καλεσμένους σας. Οι συνταγές είναι ευέλικτες και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για διαφορετικούς τύπους κρέατος, πουλερικών, ψαριών και λαχανικών.

Κλασική μαρινάδα με βότανα και σκόρδο

Υλικά

1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

1/4 φλιτζάνι ξύδι από κόκκινο κρασί

4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό

1/4 φλιτζάνι φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο

1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη

Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ μέχρι να ενωθούν καλά. Αυτή η μαρινάδα ταιριάζει ιδανικά με κοτόπουλο, μπριζόλα και λαχανικά.

Μαρινάδα με σόγια και μέλι

Υλικά

1/2 φλιτζάνι σάλτσα σόγιας

1/4 φλιτζάνι μέλι

1/4 φλιτζάνι λευκό ξύδι

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 κουταλιά της σούπας τριμμένο τζίντζερ

2 κουταλιές της σούπας σησαμέλαιο

1/4 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες αποξηραμένης κόκκινης πιπεριάς (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ μέχρι να ενωθούν. Αυτή η μαρινάδα συνδυάζεται αρμονικά με κοτόπουλο, χοιρινό, γαρίδες και σολομό.

Μαρινάδα εσπεριδοειδών

Υλικά

1/2 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού

1/4 φλιτζάνι χυμό λάιμ

1/4 φλιτζάνι χυμό λεμονιού

1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο

4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κύμινο

1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη

Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ μέχρι να ενωθούν καλά. Αυτή η μαρινάδα είναι ιδανική για χοιρινό, κοτόπουλο και ψάρι.

Πικάντικη μαρινάδα

Υλικά

1/2 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας

1 κουταλάκι τσίλι

1/4 φλιτζάνι μέλι

1/4 φλιτζάνι χυμό λάιμ

3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κύμινο

Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ μέχρι να ενωθούν καλά. Αυτή η μαρινάδα κάνει θαύματα στο μοσχαρίσιο κρέας, το κοτόπουλο και τα λαχανικά, δημιουργώντας ένα καπνιστό και πικάντικο αποτέλεσμα.

Ινδική μαρινάδα γιαουρτιού

Υλικά

1 φλιτζάνι σταγγιστό γιαούρτι

1/4 φλιτζάνι χυμό λεμονιού

1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο

1 κουταλιά της σούπας τριμμένο τζίντζερ

3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κουρκουμά

Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ. Αυτή η μαρινάδα είναι εξαιρετική για κοτόπουλο, αρνί και λαχανικά, εμποτίζοντας τα με αρωματικά ινδικά αρώματα.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !