Μάθε να ερμηνεύεις το κλάμα του μωρού σου

Tips

Τα μωρά δεν κλαίνε ποτέ χωρίς λόγο. Είναι ο μόνος τρόπος που διαθέτουν για να επικοινωνήσουν τις ανάγκες τους, ιδιαίτερα κατά τις πρώτες εβδομάδες της ζωής τους.

Όσο φυσιολογικό και αν είναι το κλάμα, αποτελεί έναν πολύ αγχωτικό παράγοντα για κάθε νέο και κουρασμένο γονιό. Με τον καιρό, θα γνωρίσεις καλύτερα το μωρό σου και θα είσαι σε θέση να καταλαβαίνεις τί χρειάζεται,  τουλάχιστον τις περισσότερες φορές.  Μέχρι τότε θα  σε βοηθήσει πολύ η ικανότητα να αναγνωρίζεις τους τύπους κλάματος, ώστε να είσαι σε θέση να βοηθήσεις άμεσα το μωρό σου να νιώσει πιο άνετα.

Ρινικό κλαψούρισμα που εναλλάσσεται από σύντομο κλάμα

Αυτός είναι ένας τύπος κλάματος που δείχνει μια όχι και τόσο επείγουσα ενόχληση. Είναι πολύ πιθανόν το μωρό να κλαίει με αυτόν τον τρόπο αν η πάνα του είναι γεμάτη ή αν για κάποιο λόγο δεν βολεύεται στο κρεβάτι ή στο καρεκλάκι του.

Απαλό κλαψούρισμα που εξελίσσεται σταδιακά σε δυνατό κλάμα

Το πιο πιθανό είναι να πρόκειται για ένα κουρασμένο μωρό που όσο μεγαλώνει η κούρασή του τόσο περισσότερο δυσανασχετεί.

Έντονες αυξομειώσεις του κλάματος σε συνδυασμό με κινητικότητα και ανησυχία

Είναι ένα από τα πιο εμφανή σημάδια ενόχλησης του μωρού από την πολλή φασαρία, τους απότομους ήχους, τα δυνατά φώτα.

Αναστεναγμοί που πάνε και έρχονται και τελικά οδηγούν σε κλάμα με αυξομειώσεις έντασης

Το μωρό μάλλον βαριέται και προσπαθεί να τραβήξει την προσοχή. Αν κάποιος ασχοληθεί εγκαίρως μαζί του θα αποφευχθεί η κλιμάκωση της δυσφορίας και το έντονο κλάμα.

Μεγάλες περίοδοι με κλάμα και ουρλιαχτά όπου το μωρό είναι απαρηγόρητο

Το πιο πιθανόν είναι το μωρό να πονάει. Αν μάλιστα βρίσκεται κάπου μετά τη δεύτερη εβδομάδα της ζωής του και το κλάμα του διαρκεί τουλάχιστον 2-3 ώρες, ενώ εμφανίζεται ιδιαίτερα κατά τις απογευματινές και βραδινές ώρες, το μωρό πιθανότατα έχει κολικούς.

Ρυθμικό κλάμα, μέτριας ή δυνατής έντασης που ακούγεται σαν να επαναλαμβάνει τη συλλαβή «νε»

Μάλλον το μωρό πεινάει και πρέπει να το θηλάσεις ή να του δώσεις μπιμπερό. Όσο πιο γρήγορα αντιληφθείς τη πείνα του τόσο λιγότερο θα εκνευριστεί με αποτέλεσμα να ηρεμήσει πιο άμεσα μετά το τάισμα.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !