Μια σαλάτα υπερτροφή, δροσερή και πανεύκολη. Το τυρί που χρησιμοποιούμε είναι πολύ νόστιμο και φρέσκο. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και άλλα τυριά με ελάχιστα λιπαρά όπως το τσαλαφούτι Καρπενησίου ΠΟΠ, το κατίκι Δομοκού ΠΟΠ και άλλα.
Η σαλάτα πλημμυρίζει βιταμίνες και αντιοξειδωτικά και σερβίρεται με ντάκους, φρέσκο ψωμί ή πίτες καλοψημένες.
Το μυστικό της επιτυχίας της είναι να είναι όλα τα λαχανικά δροσερά από το ψυγείο. Μπορούμε να πλύνουμε καλά το αγγούρι εξωτερικά και να μην το ξεφλουδίσουμε.
Χρόνος παρασκευής 10 λεπτά / Πολύ εύκολη
Αγγουροσαλάτα με ξινομυζήθρα
Από την Μαρίνα Κουτσοπούλου, cheffe Aμαδρυάδες, Διχώρι Φωκίδας
Υλικά για 4 άτομα
4 μέτρια αγγούρια, καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους περίπου 2 – 3 εκ.
2 πιπεριές πράσινες, χωρίς σπόρους κομμένες σε κομμάτια
1 κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε κομμάτια
120 γρ. ξινομυζήθρα
5 κ.σ. ελαιόλαδο εκλεκτό
10 ελιές Καλαμών
15 κομπάκια κάπαρης
Ρίγανη
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Τρόπος παρασκευής
Κόβουμε τα αγγούρια, τις πιπεριές και τα κρεμμύδια και τα μαρινάρουμε με ελαιόλαδο και ξύδι ανακατεύοντάς τα με το χέρι.
Τα βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ και πασπαλίζουμε με ρίγανη, αλάτι, πιπέρι.
Προσθέτουμε την κάπαρη και τις ελιές και ανακατεύουμε ελαφρά.
Στην κορυφή βάζουμε την ξινομυζήθρα ή άλλο φρέσκο κρεμώδες τυρί.
Πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη ακόμα και περιχύνουμε με ελαιόλαδο.
Σερβίρουμε συνοδεία παξιμαδιών ή ψημένης αραβικής πίτας ή φρυγανισμένο ψωμί