Απολαυστικές τροφές με αρνητικές θερμίδες

Tips

Πολύ καλό για να είναι αληθινό; Μην αμφιβάλετε … και όμως υπάρχουν τροφές με αρνητικές θερμίδες, αφού μας κάνουν να χάνουμε περισσότερες θερμίδες από όσες μας «χαρίζουν».

Άλλωστε το σώμα χρησιμοποιεί φυσιολογικά τις θερμίδες των τροφών για είναι απαραίτητες για τις λειτουργίες του οργανισμού μας.

Ποιες είναι λοιπόν αυτές οι χαρισματικές τροφές ειδικά τώρα που πλησιάζει το καλοκαίρι;

αγγούρια Tο αγγούρι

Το αγγούρι είναι δροσερό και νόστιμο και ξεχειλίζει βιταμίνες Α, Β, C και Ε. Τρώγεται μόνο του ή σε συνδυασμό με άλλες σαλάτες. Το μυστικό που δεν πρέπει να λείπει από το ψυγείο σας.

Το αγγούρι αποτελείται περισσότερο από νερό σε ποσοστό 90% νερό, άρα είναι ότι καλύτερο για την άμεση ενυδάτωσή μας. Επίσης είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, συμβάλει στη λειτουργία της πέψης, την αποτοξίνωση και την αποβολή του λίπους.

Το θερμιδικό του φορτίου είναι πολύ χαμηλό.

Ο ανανάς

Ο ανανάς είναι αγαπημένο φρούτο και αν και τροπικό βρίσκεται παντού σε καλές τιμές και εύκολα. Έχει ζωηρό κίτρινο χρώμα και άρωμα. Δεν περιέχει λιπίδια και είναι πολύ πλούσιο φρούτο σε φυτικές ίνες. Επίσης είναι προνομιούχο φρούτο για την εμφάνισή μας,  γιατί καίει λίπος, αποστραγγίζει και καταπολεμά την κυτταρίτιδα, αφού περιέχει την ουσία βρωμαλίνη. Το πρωτεολυτικό αυτό ένζυμο διεγείρει την αποβολή των λιπών και των σακχάρων.

strawberry harvest

Τα κόκκινα φρούτα

Όλα τα κόκκινα φρούτα από το βατόμουρο και τις φράουλες μέχρι κάθε λογής μούρα είναι πλούσια σε νερό, έχουν χαμηλό θερμιδικό φορτίο, προάγουν την κυκλοφορία του αίματος επιταχύνοντας τον μεταβολισμό και καίνε θερμίδες… Είναι αντιοξειδωτικά και πλημμυρίζουν βιταμίνες και μέταλλα. Επίσης τα κόκκινα φρούτα έχουν πάρα πολλές πολυφαινόλες, που είναι θησαυρός για τις λειτουργίες του οργανισμού μας.

Στις ΗΠΑ τα πολύ καλά εστιατόρια συνηθίζουν να προσφέρουν ένα μπολ με κόκκινα φρούτα μετά από ένα γεύμα ή δείπνο πλούσιο σε κρέας και λιπαρά. Είναι μια ένδειξη προστασίας για τον οργανισμό και φροντίδας για τους πελάτες τους.

Οι πιπεριές

Όποιο χρώμα και αν έχουν από πράσινο ή κόκκινο, κίτρινο ή πορτοκαλί η ουσία είναι ότι αποτελούν πολύ πλούσια πηγή βιταμίνης Α και C καθώς και αντιοξειδωτικά και μέταλλα.

Οι ισχυρές διουρητικές της ιδιότητες επιτρέπουν την αποβολή λιπών και σακχάρων που ευθύνονται για το «φλοιό πορτοκαλιού» και την κυτταρίτιδα στο δέρμα μας.

Επιπλέον είναι νόστιμες και ταιριάζουν παντού…

Το λάχανο και το μπρόκολο

Τα λάχανα αλλά και τα μπρόκολα και κουνουπίδια κάθε είδους είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνη C, σίδηρο, μαγνήσιο, κάλιο και ψευδάργυρο. Άρα οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες πολλές.

Επίσης η καθημερινή κατανάλωσή τους συμβάλει στην πρόληψη του σχηματισμού τοπικού λίπους και κυτταρίτιδας και συμβάλουν στην καταπολέμηση κατακράτησης των υγρών.

Όποιο λάχανο και αν διαλέξετε πράσινο, λευκό, μωβ, λαχανάκια Βρυξελλών ακόμα και κουνουπίδι ή μπρόκολο κάθε είδους όλα έχουν ευεργετικές ιδιότητες και κυρίως αρνητικές θερμίδες.

Τα πράσο

Τα πράσα είναι πλούσια σε βιταμίνη Α, χαλκό και σίδηρο. Είναι σημαντική πηγή αντιοξειδωτικών και συμβάλει στην αποτοξίνωση και στην αποστράγγιση του οργανισμού.

Άλλωστε είναι γνωστό ότι περιέχουν περισσότερο από 90% νερό, το θερμιδικό τους φορτίο είναι χαμηλό και έτσι είναι απαραίτητα τα πράσα σε μια δίαιτα αδυνατίσματος και σίγουρα είναι σύμμαχοι στην ομορφιά μας, αφού χαρίζουν λαμπερή επιδερμίδα.

Η μελιτζάνα

Αγαπημένο λαχανικό, που πρωταγωνιστεί στην καλοκαιρινή ελληνική κουζίνα αλλά και εμβληματικό στη μεσογειακή διατροφή.

Η μελιτζάνα εξαφανίζει το λίπος μετά από ένα βαρύ γεύμα λιπαρών. Έχει χαμηλό θερμιδικό φορτίο και προωθεί την αποστράγγιση των λιποκυττάρων. Επίσης επειδή οι μελιτζάνες είναι πλούσιες σε πηκτίνη δημιουργούν το αίσθημα του κορεσμού.

Μελιτζάνες ψητές ή μελιτζανοσαλάτα με λίγο ταχίνι, καρύδια και μαϊντανό είναι ένα νόστιμο superfood, που πρέπει να εντάξουμε στη διατροφή μας.

Το μαύρο ραπανάκι

Το μαύρο ραπανάκι έχει πολύ κάλιο και έτσι συμβάλει καθοριστικά στην μάχη κατά της κατακράτηση των υγρών.

Είναι πλούσιο σε νερό και φυτικές ίνες, είναι σημαντική πηγή βιταμινών Β και C και μεταλλικών αλάτων. Το μαύρο ραπανάκι είναι γνωστό για τις διουρητικές, καθαρτικές και αποτοξινωτικές του ιδιότητες.

Τώρα το βρίσκουμε και στην Ελλάδα και δίνει ιδιαίτερη πινελιά στις σαλάτες μας και στην ποικιλία λαχανικών που συνοδεύουν κρέας και ψάρι.

Το κρεμμύδι

Το κρεμμύδι δηλώνει παρών σε όλες τις παρασκευές της ελληνικής κουζίνας και όχι μόνον…

Τα πλεονεκτήματα του πολλά αφού δρα καθοριστικά στην αποστράγγιση των λευκοκύτταρων. Επίσης μειώνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και αποβάλλει τις τοξίνες.

Είναι σύμμαχός μας στην απώλεια βάρους και τη διατήρηση της γραμμής λόγω της αποτοξίνωσης και της αποστράγγισης που προσφέρει στον οργανισμό μας.

Το σέλινο

Το άρωμά του αρέσει πολύ, όπως και η γευστική του πινελιά στις δημιουργίες μας. Έχει χαμηλό θερμιδικό φορτίο.

Το σέλινο έχει διουρητικές και καθαρτικές ιδιότητες και έτσι αποβάλλει τα περιττά σάκχαρα και λίπη. Επίσης καταπολεμά την κατακράτηση υγρών.

Από τη δημοσιογράφο Σίσσυ Νίκα

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !