Μια σαλάτα ευζωίας αφού το αβοκάντο είναι υπερτροφή. Η συγκεκριμένη σαλάτα πλημμυρίζει βιταμίνες και αντιοξειδωτικά και γίνεται πολύ εύκολα.
Η Μαρίνα πάντα χρησιμοποιεί και αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο τα ελληνικά προϊόντα γιατί τα πιάτα της είναι φιλοσοφίας Good Mood Food. Το αβοκάντο είναι από την Κρήτη και οι ντομάτες από το μποστάνι της.
Χρόνος παρασκευής 12 λεπτά / Πολύ εύκολο
Αβοκάντο με ντοματοσαλάτα
Από την Μαρίνα Κουτσοπούλου cheffe, Aμαδρυάδες, Διχώρι Φωκίδας
Υλικά για 4 άτομα
2 μεγάλες και ώριμες ντομάτες, κομμένες σε κομμάτια
2-3 μέτρια και ώριμα αβοκάντο, καθαρισμένα χωρίς κουκούτσι κομμένα σε κάθετες φέτες
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, καθαρισμένο και κομμένο σε λεπτές ροδέλες
3 κλαράκια μαϊντανό, ψιλοκομμένα
Χυμό από μισό λεμόνι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το λαδολέμονο
50 ml ελαιόλαδο εκλεκτό
Ξύσμα από 1 λεμόνι, ακέρωτο
Χυμό από μισό λεμόνι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Τρόπος παρασκευής
Σε σαλατιέρα βάζουμε τις ντομάτες, τον μαϊντανό, το κρεμμύδι, το αλάτι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε τα υλικά απαλά.
Σαν βάση και ολόγυρα βάζουμε τις φέτες του αβοκάντο που έχουμε ρίξει λίγες σταγόνες λεμονιού για να μην μαυρίσουν.
Βάζουμε όλα τα υλικά για το λαδολέμονο σε ένα μπολ και χτυπάμε καλά με το πιρούνι.
Περιχύνουμε τη σαλάτα με το λαδολέμονο και σερβίρουμε αμέσως.