Cake μήλου με κανέλα

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Ένα γλυκό για κάθε στιγμή, που αρέσει πολύ. Τα μήλα golden delicious και τα φιρίκια, είναι ότι καλύτερο για cake μήλου, αφού έχουν ωραία γεύση και άρωμα. Μπορούμε να σερβίρουμε το γλυκό μας με σαντιγί ή παγωτό.

Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά Ψήσιμο 40 λεπτά

Εύκολη

Cake μήλου με κανέλα

Υλικά

600 γρ. μήλα

4 αυγά

600 γρ. μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους

4 αυγά

120 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

120 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο

60 γρ. βούτυρο

3/4 κ.γ κανέλας Κεϋλάνης, σε σκόνη

Τρόπος παρασκευής

Σε μπολ ανακατεύουμε δυνατά με το σύρμα τη ζάχαρη με τους κρόκους και την κανέλα.

Προσθέτουμε βροχηδόν αργά το κοσκινισμένο αλεύρι.

Λιώνουμε το βούτυρο, σε τηγανάκι και το αφήνουμε να χλιάνει.

Παράλληλα χτυπάμε τα ασπράδια του αυγού, με το σύρμα μέχρι να ασπρίσουν.

Προσθέτουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε καλά.

Ρίχνουμε σιγά-σιγά το ασπράδια μέχρι να έχουμε ένα ομογενοποιημένο μείγμα.

Προσθέτουμε και τα κομμάτια του μήλου αργά αργά.

Βουτυρώνουμε μία φόρμα ή ένα ταψί και ρίχνουμε το μείγμα, στρώνοντας την επιφάνεια.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 40 λεπτά.

Bγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά, το βγάζουμε από τη φόρμα και μόλις κρυώσει κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Πώς να επιλέξω μαγιό αν έχω μεγάλη περιφέρεια;

Αν η περιφέρειά σου είναι κάπως μεγαλύτερη από το επιθυμητό, δεν χρειάζεται να νιώθεις άσχημα. Κανένα σώμα δεν είναι τέλειο και λίγο πολύ οι...

Αυθεντική Λαδόπιτα

Το παραδοσιακό γλυκό ή αλλιώς το γλυκό της χαράς, του γάμου και όλων των σημαντικών στιγμών στη ζωή των Πρεβεζάνων… Τελευταία εκτιμάται πολύ και από...

Πώς ψήνω σε σκεύη σιλικόνης;

Τα σκεύη σιλικόνης έχουν εισχωρήσει για τα καλά στις κουζίνες μας. Είναι ελαφρά και εύκαμπτα και μπορείς να τα αποθηκεύσεις εύκολα, ενώ αντέχουν σε...

Πώς αποστειρώνω τα ρούχα του μωρού;

Το δέρμα των βρεφών είναι εξαιρετικά ευαίσθητο και ερεθίζεται πολύ εύκολα. Για αυτό τον λόγο ό,τι έρχεται σε επαφή με την επιδερμίδα τους κατά...

Τί να κάνω για να ξεμυρίσει το μπάνιο;

Όπου υπάρχει υγρασία και μικρόβια υπάρχουν και δυσάρεστες οσμές. Το μπάνιο είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα χώρου που συχνά σε προβληματίζει καθώς ενώ το διατηρείς...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !