Cake μήλου με κανέλα

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Ένα γλυκό για κάθε στιγμή, που αρέσει πολύ. Τα μήλα golden delicious και τα φιρίκια, είναι ότι καλύτερο για cake μήλου, αφού έχουν ωραία γεύση και άρωμα. Μπορούμε να σερβίρουμε το γλυκό μας με σαντιγί ή παγωτό.

Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά Ψήσιμο 40 λεπτά

Εύκολη

Cake μήλου με κανέλα

Υλικά

600 γρ. μήλα

4 αυγά

600 γρ. μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους

4 αυγά

120 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

120 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο

60 γρ. βούτυρο

3/4 κ.γ κανέλας Κεϋλάνης, σε σκόνη

Τρόπος παρασκευής

Σε μπολ ανακατεύουμε δυνατά με το σύρμα τη ζάχαρη με τους κρόκους και την κανέλα.

Προσθέτουμε βροχηδόν αργά το κοσκινισμένο αλεύρι.

Λιώνουμε το βούτυρο, σε τηγανάκι και το αφήνουμε να χλιάνει.

Παράλληλα χτυπάμε τα ασπράδια του αυγού, με το σύρμα μέχρι να ασπρίσουν.

Προσθέτουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε καλά.

Ρίχνουμε σιγά-σιγά το ασπράδια μέχρι να έχουμε ένα ομογενοποιημένο μείγμα.

Προσθέτουμε και τα κομμάτια του μήλου αργά αργά.

Βουτυρώνουμε μία φόρμα ή ένα ταψί και ρίχνουμε το μείγμα, στρώνοντας την επιφάνεια.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 40 λεπτά.

Bγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά, το βγάζουμε από τη φόρμα και μόλις κρυώσει κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Ποπιέτες καπνιστού σολομού με κρέμα μυρωδικών, φύλλα βαλεριάνας και τραγανά flakes ψωμιού

Μια απίθανη γευστική δημιουργία από έναν πολυβραβευμένο chef για να μοιραστείτε με τον αγαπημένο σας ή με φίλους, πανεύκολη και νόστιμη. Ένα πιάτο που...

Ποιες είναι οι φυσικές αφροδισιακές τροφές για να διανθίσουμε τη διατροφή μας;

Εμείς ανατρέξαμε «στις γραφές» και τις μελέτες … προκειμένου να σας παρουσιάσουμε φυσικά αφροδισιακά για να τα εντάξετε στη διατροφή σας και να δώσετε...

Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο

Μια πανεύκολη πίτα που γίνεται σε χρόνο DT… χωρίς φύλλο και πλημμυρίζει νοστιμιά. Εμείς χρησιμοποιήσαμε τυρί φέτα, όμως μπορείτε να προσθέσετε και τριμμένα τυράκια που...

Αρμονική ισορροπία ανάμεσα στην επαγγελματική και προσωπική ζωή…

Ναι αλλά πώς, δεν είναι καθόλου εύκολο… Υπάρχουν όμως τρόποι έστω να προσεγγίσετε αυτή την ισορροπία. Πολλές φορές αφοσιωνόμαστε στην επαγγελματική ζωή, αμελώντας την...

Σταφύλι… της αντιγήρανσης και της ομορφιάς

Τα σταφύλια τον Σεπτέμβριο είναι στα καλύτερά τους. Φρέσκα, νόστιμα και κυρίως θρεπτικά. Κάθε ρώγα κρύβει το μυστικό της αντιγήρανσης, της λάμψης, της ομορφιάς....

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !