Cake μήλου με κανέλα

Tips

Ένα γλυκό για κάθε στιγμή, που αρέσει πολύ. Τα μήλα golden delicious και τα φιρίκια, είναι ότι καλύτερο για cake μήλου, αφού έχουν ωραία γεύση και άρωμα. Μπορούμε να σερβίρουμε το γλυκό μας με σαντιγί ή παγωτό.

Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά Ψήσιμο 40 λεπτά

Εύκολη

Cake μήλου με κανέλα

Υλικά

600 γρ. μήλα

4 αυγά

600 γρ. μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους

4 αυγά

120 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

120 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο

60 γρ. βούτυρο

3/4 κ.γ κανέλας Κεϋλάνης, σε σκόνη

Τρόπος παρασκευής

Σε μπολ ανακατεύουμε δυνατά με το σύρμα τη ζάχαρη με τους κρόκους και την κανέλα.

Προσθέτουμε βροχηδόν αργά το κοσκινισμένο αλεύρι.

Λιώνουμε το βούτυρο, σε τηγανάκι και το αφήνουμε να χλιάνει.

Παράλληλα χτυπάμε τα ασπράδια του αυγού, με το σύρμα μέχρι να ασπρίσουν.

Προσθέτουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε καλά.

Ρίχνουμε σιγά-σιγά το ασπράδια μέχρι να έχουμε ένα ομογενοποιημένο μείγμα.

Προσθέτουμε και τα κομμάτια του μήλου αργά αργά.

Βουτυρώνουμε μία φόρμα ή ένα ταψί και ρίχνουμε το μείγμα, στρώνοντας την επιφάνεια.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 40 λεπτά.

Bγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά, το βγάζουμε από τη φόρμα και μόλις κρυώσει κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !