Tα 6 μπαχαρικά superfood

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Τα μπαχαρικά χαρίζουν μια πινελιά νοστιμιάς στα φαγητά και τα γλυκά μας, αλλά κυρίως προσφέρουν ευεργετήματα στον οργανισμό μας. Δεν προσθέτουν θερμίδες, έχουν υπέροχη γεύση, είναι εύκολα στη χρήση τους και τα περισσότερα είναι ισχυρά αντιοξειδωτικά.

Κανέλα

Η κανέλα είναι από τα πιο γνωστά μπαχαρικά. Μισό κουταλάκι την ημέρα, ειδικά το πρωί, βοηθά στη ρύθμιση του διαβήτη τύπου 2. Το ρόφημα κανέλας ενισχύει το καρδιαγγειακό σύστημα  και ανακουφίζει τις γυναίκες από τα ενοχλήματα της έμμηνης ρύσης.

Τζίντζερ

Το τζίντζερ δίνει εξωτική γεύση στα φαγητά και τα γλυκά. Έρευνες έχουν δείξει ότι το τζίντζερ μπορεί να ανακουφίσει την ημικρανία, την πρωινή αδιαθεσία και το φούσκωμα. Για το κρυολόγημα ένα τσάι με τζίντζερ είναι ότι καλύτερο.

Αποξηραμένη κόκκινη πιπεριά

Η θρεπτική αξία της είναι μεγάλη. Μελέτες υποστηρίζουν ότι προσθέτοντας αποξηραμένη κόκκινη πιπεριά στα γεύματά μας, μας βοηθά να τρώμε λιγότερο. Οι ιταλίδες έχουν τη τάση να προσθέτουν μια πρέζα στο πιάτο ζυμαρικών .. για λιγότερες ενοχές.

Μοσχοκάρυδο

Οι Κινέζοι από την αρχαιότητα χρησιμοποιούν το λάδι μοσχοκάρυδου για τους πόνους των δοντιών, του στομάχου και των φλεγμονών. Το βράδυ λίγο μοσχοκάρυδο στο γάλα σας και μέλι θα σας χαρίσει έναν αναζωογονητικό ύπνο. Τελευταία το μοσχοκάρυδο χρησιμοποιείται από celebrities στις ΗΠΑ,  σαν scrub  προσώπου και σώματος, αφού το δέρμα γίνεται λείο και υγιές και βοηθά στην καταπολέμηση της ακμής.

Κύμινο

Το κύμινο είναι πλούσιο σε σίδηρο, ασβέστιο και βιταμίνη C.

Απαλύνει τις στομαχικές διαταραχές  και το χρησιμοποιούσαν από τους αρχαίους χρόνους. Το άρωμά του ενεργοποιεί τους σιελογόνους αδένες μας διευκολύνοντας την πρωτογενή πέψη των τροφών.

Κουρκουμάς

Ο κουρκουμάς δεν χαρίζει μόνον εξωτική γεύση στα φαγητά μας αλλά λόγω της κουρκουμίνης που περιέχει βοηθά πολλές λειτουργίες του οργανισμού. Είναι φυσικό παυσίπονο. Έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες,  μπορεί να βοηθήσει την αντικαρκινική θεραπεία και την πρόληψη του διαβήτη τύπου 2. Από την κινεζική ιατρική και την αγιουβέρδα χρησιμοποιείται και σαν αντικαταθλιπτικό. Οι βραδινές ώρες προσφέρουν την καλύτερη απορρόφηση από τον οργανισμό μας.

Προηγούμενο άρθροTo τέλειο Aperitivo
Επόμενο άρθροCake μήλου με κανέλα

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Καπνιστή πέστροφα με πένες και τσίπουρο

Η εποχή ζητά νόστιμα, θρεπτικά και εύκολα φαγητά που γίνονται γρήγορα και είναι χορταστικά. Μια γευστική δημιουργία της παρέας. Οι πέστροφες είναι νόστιμες και...

Τραχανότο με γαρίδες

Ο τραχανάς επανήλθε δυναμικά στις κουζίνες γνωστών chef και έγινε τάση. Με τις γαρίδες και την ντοματούλα συνδυάζεται αρμονικά και η γεύση εκτοξεύεται με...

Πώς θα κρατήσετε τα κουνούπια μακριά από τα παιδιά σας και εσάς;

Τελευταία οι καλοκαιρινές βραδιές στα μπαλκόνια ή στη φύση έχουν γίνει εφιαλτικές κάποιες φορές λόγω των κουνουπιών. Επειδή βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και...

Σαλάτα Θαλασσινή

Μια σαλάτα καλοκαιρινή μου μοσχοβολά θάλασσα. Νόστιμη, θρεπτική και πολύ εύκολη να γίνει. Μπορούμε αν δεν έχουμε καπαρόφυλλα και καπαρόμηλα να χρησιμοποιήσουμε κρίταμο. Μια...

Γιατί πρέπει να εντάξουμε στη διατροφή μας το μέλι;

Το μέλι είναι το νέκταρ των θεών, το ελιξίριο της ζωής που χαρίζει ευεξία, μακροβιότητα και υγεία. Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα οι άνθρωποι...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !