Tα 6 μπαχαρικά superfood

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Τα μπαχαρικά χαρίζουν μια πινελιά νοστιμιάς στα φαγητά και τα γλυκά μας, αλλά κυρίως προσφέρουν ευεργετήματα στον οργανισμό μας. Δεν προσθέτουν θερμίδες, έχουν υπέροχη γεύση, είναι εύκολα στη χρήση τους και τα περισσότερα είναι ισχυρά αντιοξειδωτικά.

Κανέλα

Η κανέλα είναι από τα πιο γνωστά μπαχαρικά. Μισό κουταλάκι την ημέρα, ειδικά το πρωί, βοηθά στη ρύθμιση του διαβήτη τύπου 2. Το ρόφημα κανέλας ενισχύει το καρδιαγγειακό σύστημα  και ανακουφίζει τις γυναίκες από τα ενοχλήματα της έμμηνης ρύσης.

Τζίντζερ

Το τζίντζερ δίνει εξωτική γεύση στα φαγητά και τα γλυκά. Έρευνες έχουν δείξει ότι το τζίντζερ μπορεί να ανακουφίσει την ημικρανία, την πρωινή αδιαθεσία και το φούσκωμα. Για το κρυολόγημα ένα τσάι με τζίντζερ είναι ότι καλύτερο.

Αποξηραμένη κόκκινη πιπεριά

Η θρεπτική αξία της είναι μεγάλη. Μελέτες υποστηρίζουν ότι προσθέτοντας αποξηραμένη κόκκινη πιπεριά στα γεύματά μας, μας βοηθά να τρώμε λιγότερο. Οι ιταλίδες έχουν τη τάση να προσθέτουν μια πρέζα στο πιάτο ζυμαρικών .. για λιγότερες ενοχές.

Μοσχοκάρυδο

Οι Κινέζοι από την αρχαιότητα χρησιμοποιούν το λάδι μοσχοκάρυδου για τους πόνους των δοντιών, του στομάχου και των φλεγμονών. Το βράδυ λίγο μοσχοκάρυδο στο γάλα σας και μέλι θα σας χαρίσει έναν αναζωογονητικό ύπνο. Τελευταία το μοσχοκάρυδο χρησιμοποιείται από celebrities στις ΗΠΑ,  σαν scrub  προσώπου και σώματος, αφού το δέρμα γίνεται λείο και υγιές και βοηθά στην καταπολέμηση της ακμής.

Κύμινο

Το κύμινο είναι πλούσιο σε σίδηρο, ασβέστιο και βιταμίνη C.

Απαλύνει τις στομαχικές διαταραχές  και το χρησιμοποιούσαν από τους αρχαίους χρόνους. Το άρωμά του ενεργοποιεί τους σιελογόνους αδένες μας διευκολύνοντας την πρωτογενή πέψη των τροφών.

Κουρκουμάς

Ο κουρκουμάς δεν χαρίζει μόνον εξωτική γεύση στα φαγητά μας αλλά λόγω της κουρκουμίνης που περιέχει βοηθά πολλές λειτουργίες του οργανισμού. Είναι φυσικό παυσίπονο. Έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες,  μπορεί να βοηθήσει την αντικαρκινική θεραπεία και την πρόληψη του διαβήτη τύπου 2. Από την κινεζική ιατρική και την αγιουβέρδα χρησιμοποιείται και σαν αντικαταθλιπτικό. Οι βραδινές ώρες προσφέρουν την καλύτερη απορρόφηση από τον οργανισμό μας.

Προηγούμενο άρθροTo τέλειο Aperitivo
Επόμενο άρθροCake μήλου με κανέλα

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

5 διαφορετικοί τρόποι για να φορέσεις το φούτερ σου

Οι χαμηλές θερμοκρασίες έχουν ήδη αρχίσει να κάνουν αισθητή την παρουσία τους. Η ζέστη έχει υποχωρήσει και την θέση της πήρε το αεράκι και...

Ένα όμορφο ντεκολτέ φέτος είναι must

Ένα περιποιημένο ντεκολτέ χαρίζει ιδιαίτερη γοητεία στη γυναίκα. Η τάση της φετινής μόδας το αναδεικνύει, πρέπει λοιπόν να δράσουμε γρήγορα… Τελικά είναι η πιο ευαίσθητη...

Κέικ με γιαούρτι και cranberries

Ένα κέικ που θα λατρέψετε… αφού είναι τόσο νόστιμο και αρωματικό με πορτοκάλι, γιαούρτι αλλά και cranberries, που ανήκουν στις υπερτροφές. Eίναι ό,τι καλύτερο...

Τα μυστικά για να είμαστε ευτυχισμένοι…

Η ευτυχία προϋποθέτει να βλέπουμε τη ζωή μας θετικά. Χρειάζεται αναζήτηση, δύναμη, αισιοδοξία, προσαρμοστικότητα και προσπάθεια. Αν παρατηρήσετε τους ανθρώπους που είναι ευτυχισμένοι και...

Μοσχαράκι με παπαρδέλες

Μια γευστική δημιουργία φθινοπωρινή, πολύ νόστιμη. Το απόλυτο comfort food  ενθουσιάζει μικρούς και μεγάλους. Τα τριγωνάκια γραβιέρας ή κεφαλογραβιέρας πολύ μας άρεσαν, γιατί δεν...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !