Ένα γλυκάκι που γίνεται πολύ εύκολα και είναι νόστιμο πολύ…Γίνεται και με όλα τα φρούτα εποχής αλλά και το γλυκό πορτοκάλι του πάει πολύ. Η Χρυσούλα το ετοιμάζει σε χρόνο dt και το σερβίρει στο επικό πρωινό του ξενοδοχείου της.
Χρόνος παρασκευής 20 λεπτά / Χρόνος ψύξης 4 ώρες / Πολύ εύκολο
Cheesecake με γλυκό πορτοκάλι
Από τη Χρυσούλα Παπαλέξη, Ξενοδοχείο Γανυμήδης, Γαλαξίδι
ΥΛΙΚΑ για 6 άτομα
Για τη βάση
2 πακέτα μπισκότα παπαδοπούλου
3/4 φυτικό βούτυρο
Για την κρέμα
2 φακελάκια σαντιγί Garni
2 ποτήρια γάλα πλήρες
200 γρ τυρί κρέμα Φιλαδέλφεια
1 φλιτζάνι του τσαγιού άχνη ζάχαρη
1 βανίλια
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Φινίρισμα
Γλυκό κουταλιού πορτοκάλι
Φύλλα δυόσμου ή μέντας
Τρόπος παρασκευής
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο multi χωρίς να τα λιώσουμε.
Σε στρογγυλή βάση με αποσπώμενες άκρες και βάζουμε τα μπισκότα μας.
Λιώνουμε το βούτυρο και το ρίχνουμε πάνω στα μπισκότα της βάσης, προσέχοντας να καλύψει όλη την επιφάνεια.
Τα βάζουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά.
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε όλα τα υλικά για την κρέμα και τα χτυπάμε με το σύρμα πάρα πολύ καλά μέχρι να αφρατέψουν.
Βγάζουμε τη φόρμα με τα μπισκότα από το ψυγείο και ρίχνουμε την κρέμα στρώνοντας την επιφάνειά της με τη μαρίζ.
Την βάζουμε και πάλι στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον για να σταθεί.
Διακοσμούμε το cheesecake με γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι πριν το σερβίρισμα για να μην μας “σπασει” η κρέμα και στο κέντρο βάζουμε μια κορφούλα δυόσμου ή μέντας.
Mικρά μυστικά
Μπορούμε να το διακοσμήσουμε το cheesecake ακόμη με μαρμελάδα της αρεσκείας μας όπως φράουλα βάζοντας ολόγυρα φρέσκες φράουλες.
Αντίστοιχα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ροδάκινο, βερίκοκο ή πεπόνι.