Χοιρινή τηγανιά της Ηπείρου

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Mια νόστιμη δημιουργία φιλοσοφίας comfort food. Γίνεται πολύ εύκολα και συντροφεύει το κρασί ή το τσίπουρο ακόμα και σαν μεζές. Σαν κυρίως πιάτο μπορεί να συνοδεύεται με πουρέ λαχανικών ή πατάτες τηγανητές ή ακόμα και ζυμαρικά. Η επιλογή δική σας.

Χρόνος παρασκευής 12 λεπτό / Χρόνος ψύξης 1 ώρα / Εύκολο

Χοιρινή τηγανιά της Ηπείρου

Από τον Βασίλη Τζιμινάδη, chef, Γαναδιό Κόνιτσας

Υλικά για 4 άτομα

500 γρ, χοιρινό σπάλα, κομμένο σε κύβους

2 πράσινες πιπεριές, κομμένες σε κύβους

2 κόκκινες πιπεριές Φλώρινας, κομμένες σε κύβους

Ελαιόλαδο

Αλάτι θαλασσινό

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Ρίγανη

Θρούμπι

Χυμό από 1 λεμόνι

Ξύσμα από 1 λεμόνι ακέρωτο

Τρόπος Παρασκευής

Βάζουμε τα κομμάτια χοιρινού σε ένα μπολ με παγωμένο νερό για 1 ώρα.

Τα σουρώνουμε και τα απλώνουμε σε απορροφητικό χαρτί και ταμπονάρουμε ώστε να φύγει η υγρασία.

Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε το κρέας ανακατεύοντας να σοταριστεί για 5 λεπτά μέχρι να ασπρίσει.

Σκεπάζουμε το τηγάνι και σιγοβράζουμε με τα δικά του υγρά μέχρι να λιγοστέψουν.

Τότε προσθέτουμε τις πιπεριές, το αλάτι, το ξύσμα, το πιπέρι, τη ρίγανη, το θρούμπι και αφήνουμε να πάρουν μια βράση.

Τέλος, σβήνουμε τη τηγανιά με το χυμό λεμονιού και ανακινούμε το τηγάνι.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σαλάτα με ψητά ροδάκινα, ρόκα και πασατέμπο

Τα ροδάκινα αυτή την εποχή είναι στα καλύτερά τους. Είναι νόστιμα, θρεπτικά και ξεχειλίζουν κάλιο και αντιοξειδωτικά.   Για να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα και για...

Σαλάτα με μαριναρισμένες φακές, μυζήθρα και βινεγκρέτ καρότου και λουίζας

Μια δροσερή σαλάτα που είναι superfood. H βινεγκρέτ καρότου και λουίζας είναι τόσο πρωτότυπη και νόστιμη που αυτή η γευστική δημιουργία απογειώνεται… Αν αφαιρέσουμε το...

Σαλάτα με πολύχρωμες ντομάτες, μοτσαρέλα και πέστο βασιλικού

Μια παραλλαγή της γνωστής ιταλικής σαλάτας caprese με τη διαφορά ότι χρησιμοποιούμε τις πολύχρωμες ντομάτες έτσι για ένα τουίστ στη γεύση. Επιλέγουμε από την αγορά...

Σαλάτα με δίχρωμα ντοματίνια, φέτα και σάλτσα ελιάς Καλαμών

Μια καθαρά ελληνική σαλάτα που τα έχει όλα και είναι τόσο νόστιμη. Ο ταλαντούχος Σίμος Tριανταφύλλου, μας αποκαλύπτει τα μυστικά του μαριναρίσματος των υλικών...

Μύδια σαγανάκι της Κατερίνας

Μια γευστική δημιουργία επική, που  θα λατρέψει η οικογένεια και οι φίλοι… Η νόστιμη σάλτσα τους είναι ότι καλύτερο για «βούτες» με καψαλισμένο ψωμάκια....

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !