Χοιρινή τηγανιά της Ηπείρου

Tips

Mια νόστιμη δημιουργία φιλοσοφίας comfort food. Γίνεται πολύ εύκολα και συντροφεύει το κρασί ή το τσίπουρο ακόμα και σαν μεζές. Σαν κυρίως πιάτο μπορεί να συνοδεύεται με πουρέ λαχανικών ή πατάτες τηγανητές ή ακόμα και ζυμαρικά. Η επιλογή δική σας.

Χρόνος παρασκευής 12 λεπτό / Χρόνος ψύξης 1 ώρα / Εύκολο

Χοιρινή τηγανιά της Ηπείρου

Από τον Βασίλη Τζιμινάδη, chef, Γαναδιό Κόνιτσας

Υλικά για 4 άτομα

500 γρ, χοιρινό σπάλα, κομμένο σε κύβους

2 πράσινες πιπεριές, κομμένες σε κύβους

2 κόκκινες πιπεριές Φλώρινας, κομμένες σε κύβους

Ελαιόλαδο

Αλάτι θαλασσινό

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Ρίγανη

Θρούμπι

Χυμό από 1 λεμόνι

Ξύσμα από 1 λεμόνι ακέρωτο

Τρόπος Παρασκευής

Βάζουμε τα κομμάτια χοιρινού σε ένα μπολ με παγωμένο νερό για 1 ώρα.

Τα σουρώνουμε και τα απλώνουμε σε απορροφητικό χαρτί και ταμπονάρουμε ώστε να φύγει η υγρασία.

Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε το κρέας ανακατεύοντας να σοταριστεί για 5 λεπτά μέχρι να ασπρίσει.

Σκεπάζουμε το τηγάνι και σιγοβράζουμε με τα δικά του υγρά μέχρι να λιγοστέψουν.

Τότε προσθέτουμε τις πιπεριές, το αλάτι, το ξύσμα, το πιπέρι, τη ρίγανη, το θρούμπι και αφήνουμε να πάρουν μια βράση.

Τέλος, σβήνουμε τη τηγανιά με το χυμό λεμονιού και ανακινούμε το τηγάνι.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !