Εύκολη συνταγή για μπιφτέκια λαχανικών με βρώμη

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Μια συνταγή που θα αγαπήσουν οι μεγάλοι και θα ζητάνε οι μικροί! Πολλές φορές είναι λίγο δύσκολο να αντικαταστήσουμε το κρέας με κάτι εξίσου χορταστικό και γευστικό.

Με αυτή τη συνταγή θα γεμίσετε το τραπέζι σας υγιεινές δημιουργίες χωρίς να χρειάζεται να ανησυχείτε για το αν θα καταναλωθούν.

Και το καλύτερο; Είναι πανεύκολη!

Θα χρειαστείτε:

1 Καρότο

1 Κολοκύθι

1 Πατάτα

1 Κρεμμύδι

1 κομμάτι Φέτα

1 κούπα Βρώμη

1 κούπα τριμμένη φρυγανιά

1 αυγό

Τρόπος Παρασκευής

Τρίβετε όλα τα λαχανικά και τη φέτα στον τρίφτη και τα σουρώνετε καλά πατώντας τα με ένα πιρούνι για να φύγουν τα υγρά τους.

Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, τζιντζερ, πάπρικα

(μπορείτε να βάλετε τα αγαπημένα σας μπαχαρικά άφοβα), ρίχνετε το αυγό και ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί.

Ρίχνετε την τριμμένη φρυγανιά, τη βρώμη, 1 κουταλιά ελαιόλαδο και ανακατεύετε.

Αλείφετε τα χέρια σας με λίγο ελαιόλαδο και πλάθετε τα μπιφτέκια σε μεσαίο μέγεθος.

Τα απλώνετε σε μια λαδόκολλα και τα βάζετε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά ή ώσπου να ροδίσουν.

Μπορείτε να τα συνοδεύσετε ιδανικά με πουρέ διαφορετικά με ό,τι άλλο σας αρέσει.

*Για μεγαλύτερη ποσότητα χρησιμοποιήστε παραπάνω λαχανικά.

Flora Makri

Digital Manager| Journalist

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σαλάτα με ψητά ροδάκινα, ρόκα και πασατέμπο

Τα ροδάκινα αυτή την εποχή είναι στα καλύτερά τους. Είναι νόστιμα, θρεπτικά και ξεχειλίζουν κάλιο και αντιοξειδωτικά.   Για να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα και για...

Σαλάτα με μαριναρισμένες φακές, μυζήθρα και βινεγκρέτ καρότου και λουίζας

Μια δροσερή σαλάτα που είναι superfood. H βινεγκρέτ καρότου και λουίζας είναι τόσο πρωτότυπη και νόστιμη που αυτή η γευστική δημιουργία απογειώνεται… Αν αφαιρέσουμε το...

Σαλάτα με πολύχρωμες ντομάτες, μοτσαρέλα και πέστο βασιλικού

Μια παραλλαγή της γνωστής ιταλικής σαλάτας caprese με τη διαφορά ότι χρησιμοποιούμε τις πολύχρωμες ντομάτες έτσι για ένα τουίστ στη γεύση. Επιλέγουμε από την αγορά...

Σαλάτα με δίχρωμα ντοματίνια, φέτα και σάλτσα ελιάς Καλαμών

Μια καθαρά ελληνική σαλάτα που τα έχει όλα και είναι τόσο νόστιμη. Ο ταλαντούχος Σίμος Tριανταφύλλου, μας αποκαλύπτει τα μυστικά του μαριναρίσματος των υλικών...

Μύδια σαγανάκι της Κατερίνας

Μια γευστική δημιουργία επική, που  θα λατρέψει η οικογένεια και οι φίλοι… Η νόστιμη σάλτσα τους είναι ότι καλύτερο για «βούτες» με καψαλισμένο ψωμάκια....

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !