«Coronation Quiche» για τη στέψη του Βασιλιά Κάρολου Γ΄

Tips

Ο «κύβος ερρίφθη»… Τελικά το επίσημο πιάτο της στέψης που επέλεξαν ο βασιλιάς Κάρολος Γ΄ και η βασιλική σύζυγος Καμίλα, θα είναι μια απλή «quiche», εύκολη στην παρασκευή της και προσιτή. Η «quiche της στέψης» ή «Coronation Quiche», είναι καμωμένη από ζύμη brisée και είναι χορτοφαγική. Στην αγκαλιά της κρύβει σπανάκι, φασόλια, κρέμα γάλακτος, αυγά, τυρί τσένταρ και εστραγκόν, το αρωματικό της Βρετανικής εξοχής. Η επιλογή της quiche θεωρήθηκε αντισυμβατική, αφού αποτελεί «πιάτο έκπληξη» με άρωμα Γαλλίας… Βέβαια ο αντίλογος από το Μπάκιγχαμ ήταν ότι πρόκειται για πιάτο που «προσαρμόζεται εύκολα σε διαφορετικά γούστα και προτιμήσεις, μπορεί να φαγωθεί ζεστό ή κρύο, με πράσινη σαλάτα ή πατάτες”.

Το πιάτο θα σερβιρίστηκε στη Βρετανία, στις 6 Μαΐου, ημέρα της ενθρόνισης του Καρόλου, στα χιλιάδες τραπέζια που στήθηκαν σε δημόσιους χώρους. Μένει να δούμε αν αυτό το «πιάτο της στέψης» θα έχει την ίδια αποδοχή με αυτό που είχε επιλέξει το 1953 η βασίλισσα Ελισάβετ Β’. Το κοτόπουλο με κρεμώδη σάλτσα κάρυ, της Ελισάβετ, θεωρείται ακόμα και σήμερα κλασικό πιάτο της βρετανικής γαστρονομίας και το βρίσκεις παντού…

Η quiche της στέψης Co theroyalfamily Instagram

Εμείς βρήκαμε την αυθεντική συνταγή της «quiche της στέψης»

«Quiche της στέψης»

Υλικά για 6 άτομα

20 cm ταψάκι για τάρτα

Για τη ζύμη:

125 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο

1 πρέζα αλάτι

25 γρ. βούτυρο κρύο, κομμένο σε κύβους

25 γρ. λαρδί

2 κ. σ. φρέσκο γάλα

Για μεγαλύτερη ευκολία

250 γρ. έτοιμη ζύμη κρούστας

Για τη γέμιση

125 ml γάλα

175 ml κρέμα γάλακτος

2 μεσαία αυγά

1 κ.σ ​​εστραγκόν φρέσκο, ψιλοκομμένο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

100 γρ. τριμμένο τυρί τσένταρ,

180 γρ. σπανάκι ζεματισμένο, ελαφρά ψιλοκομμένο

60 γρ. μαγειρεμένα κουκιά ή φασόλια σόγιας

Τρόπος παρασκευής

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αλάτι σε ένα μπολ.

Προσθέτουμε το λαρδί και ανακατεύουμε το μείγμα με τις άκρες των δακτύλων μας μέχρι να αποκτήσει τη μορφή τριμμένης φρυγανιάς.

Ενσωματώνουμε σιγά-σιγά το νερό μέχρι να γίνει ζύμη.

Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 30-45 λεπτά.

Αλευρώνουμε ελαφρά τον πάγκο εργασίας και ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο πάχους μέχρι 5 χιλιοστά.

Στρώνουμε τη ζύμη μέσα στη φόρμα και προσέχουμε να μην έχει κενά. Τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για άλλα 30 λεπτά στο ψυγείο.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190°C.

Επί το έργον…Co theroyalfamily Instagram

Στρώνουμε τη λαδόκολλα στη φόρμα, προσθέτουμε τη ζύμη και την τρυπάμε με το πιρούνι.

Ρίχνουμε στην επιφάνειά της τα φασόλια και ψήνουμε για 15 λεπτά.

Αφαιρούμε τη λαδόκολλα και τα φασόλια.

Χαμηλώνουμε τον φούρνο στους 160°C.

Σε μπολ χτυπάμε όλα μαζί το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τα αυγά, τα μυρωδικά και τα καρυκεύματα.

Σκορπίζουμε το μισό τριμμένο τυρί στη βάση της τάρτας, που ψήσαμε.

Στην επιφάνειά της ρίχνουμε το ψιλοκομμένο σπανάκι, τα φασόλια και τα μυρωδικά και μετά περιχύνουμε με το μείγμα της κρέμας γάλακτος.

Προσέχουμε, η γέμιση να είναι ομοιόμορφα απλωμένη με τη βοήθεια της μαρίζ.

Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί.

Ψήνουμε για 20 – 25 λεπτά μέχρι να ροδίσει η quiche.

Από τη δημοσιογράφο Σίσσυ Νίκα

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !