Δημιουργούμε στιγμές που χαρίζουν αρμονία, γέλιο, χαρά …

Tips

Το να θέλεις να είσαι χαρούμενος θέλει προσπάθεια… Άλλωστε η γλύκα της ζωής είναι αυτές οι μικρές στιγμές, που δημιουργούν ευχάριστο κλίμα και σε κάνουν μέσα στις δυσκολίες να χαμογελάς. Είσαι εσύ τελικά που μπορείς,  αν θέλεις να δημιουργήσεις ένα θετικό κλίμα στη δουλειά, στο σπίτι … στους γύρω σου.

Πώς μπορούμε όμως να το πετύχουμε αυτό;

Σας φαίνεται δύσκολο αλλά δεν είναι τελικά… πάμε λοιπόν από την αρχή, να βρούμε τους τρόπους

Ρίχνουμε το ρυθμό

Οι ξέφρενοι ρυθμοί της καθημερινότητας μας δημιουργούν ένα άγχος ανακυκλούμενο, που το κουβαλάμε όλη την ημέρα παντού. Έτσι απομακρυνόμαστε εντελώς και χωρίς να το καταλαβαίνουμε από τα ουσιαστικά της ζωής. Ο αγώνας για υψηλές επιδόσεις και αποδόσεις, τα «bonus και οι στόχοι» που είναι άπιαστοι, μας κάνουν να στερούμαστε κάθε ευχαρίστηση. Ας κάνουμε τη ζωή μας πιο εύκολη και ευχάριστη μειώνοντας τους ρυθμούς μας. Όλα από εμάς εξαρτώνται. Θα δείτε ότι σιγά σιγά θα μπορείτε να απολαύσετε κάποιες στιγμές χαράς, κάποιες στιγμές λιγότερο πιεστικές…

Οι αξίες μας

Το να ζούμε σε αρμονία με τον εαυτό μας και τις αξίες μας προάγει την ευτυχία, την ηρεμία … Αν η ζωή αποτελείται από περιορισμούς και υποχρεώσεις, αν η καθημερινότητά μας δεν είναι σύμφωνη με τις αξίες μας, η χαρά της ζωής αμβλύνεται. Η συμβουλή μας είναι να μην αναβάλετε ποτέ τις επιθυμίες σας… ακόμα και αν αυτές απαιτούν τόλμη για να πραγματοποιηθούν. Κάθε βήμα είναι σημαντικό για να επιτύχουμε τους στόχους μας.

Η απόλαυση του φαγητού

Όταν τρέχουμε όλη μέρα το σίγουρο είναι ότι θα προσπαθήσουμε να χορτάσουμε με μια τυρόπιτα στο χέρι, θα τρώμε πρόχειρο φαγητό, θα τσιμπολογάμε junk food για εκτόνωση χωρίς να το καταλαβαίνουμε. Το άγχος και η έλλειψη χρόνου μας κάνουν να μην απολαμβάνουμε το φαγητό μας. Να μην έχουμε μια ισορροπημένη διατροφή.

Με τέτοιο τρέξιμο το φαγητό γίνεται πηγή αγωνίας και όχι ευχαρίστησης.

Πρέπει λοιπόν να ξεκινήσουμε από την αρχή και να μάθουμε να απολαμβάνουμε το φαγητό μας … η διαδικασία αυτή ας γίνει ιεροτελεστία, ας κλείσουμε τα κινητά μας, ας ακούσουμε λίγο μουσική και ας αποσυνδεθούμε για λίγο έστω από το άγχος. Οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες το εφαρμόζουν για τους εργαζόμενους τους και στις Σκανδιναβία έχει γίνει θεσμός η ώρα του φαγητού, κατά τη διάρκεια της εργάσιμης ημέρας. Μπορεί να το εφαρμόσουμε για τον εαυτό μας, σίγουρα θα βρούμε τον τρόπο.

Έτσι θα καταλάβετε ότι το φαγητό είναι ένα παιχνίδισμα όλων των αισθήσεων… είναι απόλαυση.

Χιούμορ

Μήπως πρέπει να δούμε τα πράγματα από τη θετική τους πλευρά, και με κάποιο χιούμορ. Σίγουρα είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να καταπολεμήσουμε το καθημερινό άγχος. Είναι ο τρόπος να διασκεδάσουμε τη ζωή. Ένας τρόπος για να ξεφύγουμε, να σκεφθούμε ευχάριστες στιγμές που μας έκαναν να γελάσουμε πολύ ή κάποιες φωτογραφίες που ξυπνούν αναμνήσεις. Ας μοιραστούμε με τους γύρω μας κάτι αστείο που συνέβη. Ακόμα μπορούμε να ακούσουμε μουσικές της φύσης ή άλλες  που μας ανεβάζουν μέσα από τα ακουστικά μας. Όλες αυτές οι κινήσεις μας επιτρέπουν να αποστασιοποιηθούμε από μια δυσάρεστη και αγχωτική κατάσταση και έτσι έχουμε βρει έναν τρόπο να δημιουργούμε κάποιες ευχάριστες στιγμές σε καθημερινή βάση.

Ανακαλύπτουμε…

Ας ξεκινήσουμε και εμείς όπως τα παιδιά να ανακαλύψουμε ξανά τον κόσμο… Ας κάνουμε μια επανεκκίνηση και ας αρχίσουμε να προσέχουμε περισσότερο τους ανθρώπους και την εξέλιξή τους, το περιβάλλον μας, τον εαυτό μας. Ας ξεκινήσουμε μια νέα δραστηριότητα, ας ανακαλύψουμε ποιο χόμπι μας εξιτάρει, ας κάνουμε ταξίδια του νου … αλλά και πραγματικά. Ας ανακαλύψουμε και πάλι τους παιδικούς μας φίλους, τους συμφοιτητές μας … που κάπου χαθήκαμε. Ας ασχοληθούμε λίγο περισσότερο με τα παιδιά μας. Ας κάνουμε ένα διάλειμμα, ας ρίξουμε μια φρέσκια ματιά… αυτό θα μας δώσει μεγάλη ευχαρίστηση.

Απόδραση στη φύση

Όταν βρισκόμαστε κοντά στη φύση ηρεμούμε και η διάθεσή μας ανεβαίνει. Πάρτε την παρέα σας και κάνετε μια μικρή απόδραση κοντινή ή μακρινή. Περπατήστε στο δάσος ακόμα και μέσα στην Αθήνα. Ακολουθείστε την πορεία του Υμηττού, από την Καισαριανή μέχρι την Αγία Παρασκευή ατενίζοντας την Αθήνα από ψηλά και το βλέμμα σας φθάνει μέχρι τα νησιά του Αργοσαρωνικού. Περπατήστε μέσα στην πόλη και ανακαλύψτε κρυφές γωνιές. Το καλοκαίρι κολυμπήστε όσο πιο συχνά μπορείτε. Το υδάτινο στοιχείο αναζωογονεί και μας φτιάχνει τη διάθεση. Η σύνδεσή μας με τη φύση προσφέρει ανάπαυλα από την καθημερινότητα και χαρίζει ευτυχισμένες στιγμές.

Ακόμα και αν το πρόγραμμά μας είναι γεμάτο και χρόνος για βόλτες δεν υπάρχει αφιερώστε κάποια λεπτά να δείτε κάποιες ωραίες φωτογραφίες της φύσης ή ρίξτε μια ματιά έξω από το παράθυρο…

Ένα δένδρο, ένα αγριολούλουδο, οι σταγόνες της βροχής έχουν κάτι να πουν στην καρδιά σας.

Από τη δημοσιογράφο Σίσσυ Νίκα

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !