Έξυπνοι τρόποι να…πετάς τα σκουπίδια σου

Tips

Η οργάνωση των σκουπιδιών δεν αποτελεί αποκλειστικά και μόνο μέσο για την προστασία του περιβάλλοντος αλλά συμβάλει στην καλύτερη οργάνωση του νοικοκυριού και στην εξοικονόμηση πόρων. Ας δούμε τί πρέπει να κάνεις για να πετύχεις όλους τους παραπάνω στόχους.

Αρχικά, πρέπει να γνωρίζεις τον τρόπο με τον οποίο ο δήμος σου συλλέγει τα ανακυκλώσιμα σκουπίδια και κυρίως αν χρειάζεται να τα διαχωρίζεις σε χαρτικά, πλαστικά και γυάλινα ή αν μπορείς να τα πετάς όλα μαζί προκειμένου να τα διαχωρίζει η αρμόδια υπηρεσία.

Αν ανήκεις στην πρώτη περίπτωση θα χρειαστεί να προμηθευτείς διαφορετικό κάδο για κάθε ανακυκλώσιμο υλικό και έναν ακόμα για τα μη ανακυκλώσιμα απορρίμματα. Στη δεύτερη περίπτωση θα χρειαστείς μόνο 2 κάδους.

Φρόντισε οι κάδοι των ανακυκλώσιμων υλικών να είναι αρκετά μεγάλοι ώστε να μην χρειάζονται συχνό άδειασμα, άλλωστε τα υλικά αυτά ούτε μυρίζουν ούτε βαριά είναι. Θα σε διευκόλυνε πολύ αν τους επέλεγες με διαφορετικό χρώμα για κάθε υλικό.

Απεναντίας, για τα μη ανακυκλώσιμα απορρίμματα επίλεξε έναν μικρότερο κάδο και κατέβαζέ τα στον κεντρικό κάδο της γειτονιάς σου σε καθημερινή βάση.

Αν διαθέτεις λίγο ακόμα ελεύθερο χώρο, τοποθέτησε ένα κουτί που να κλείνει από πάνω για να μαζεύεις ρούχα, βιβλία ή παιχνίδια που δεν χρειάζεσαι πια προκειμένου να τα δωρίσεις σε κάποιο ίδρυμα ή απευθείας σε ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη.

Τέλος, μη ξεχνάς να μαζεύεις τα καπάκια από το νερό και τα αναψυκτικά, ξεχωριστά σε ένα δοχείο και να τα πετάς στου ειδικούς κάδους που θα βρεις σε διάφορα σημεία της πόλης σου, όπως σχολεία, εκκλησίες, δημόσιες υπηρεσίες κ.α. Με αυτό τον τρόπο θα συνεισφέρεις στην αγορά αναπηρικών αμαξιδίων για τους συνανθρώπους μας με κινητικά προβλήματα.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !