Μπορώ να κάνω γυμναστική στις δύσκολες ημέρες του μήνα;

Tips

Οι λεγόμενες δύσκολες ημέρες της γυναίκας διαρκούν 5-7 ημέρες κάθε μήνα και είναι αναμενόμενο, ιδιαίτερα αν είσαι αθλητικός τύπος, να αναρωτιέσαι αν επιτρέπεται να γυμναστείς κατά τη διάρκειά τους.

Κατά γενικό κανόνα, αν δεν συντρέχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος υγείας μπορείς να συνεχίσεις κανονικά τις δραστηριότητές σου συμπεριλαμβανομένης και της άσκησης. Τις 2 πρώτες ημέρες που η ροή είναι πιο έντονη, απόφυγε την πολύ έντονη και προτίμησε την ήπιας ως μέτριας έντασης άσκηση η οποία βοηθά και στην ανακούφιση από τις κράμπες.

Επιπρόσθετα, η άσκηση αυξάνει την παραγωγή ενδορφινών, των ορμονών που είναι υπεύθυνες για τη βελτίωση της διάθεσής σου που συνήθως είναι πεσμένη αυτές τις ημέρες.

Όσο για το κολύμπι, επιτρέπεται υπό την προϋπόθεση ότι το νερό της θάλασσας ή της πισίνας θα είναι καθαρό και θα κάνεις χρήση ταμπόν, το οποίο θα απορρίψεις αμέσως μόλις βγεις από το νερό. Είναι πιθανόν μετά το κολύμπι να διακοπεί η περίοδος, όμως μην ανησυχήσεις. Είναι μια παροδική αντίδραση του οργανισμού και σύντομα η περίοδός σου θα επανέλθει.

Τέλος, φρόντισε μετά την άσκηση να ενυδατωθείς και να φας σωστά σύμφωνα με τις συμβουλές μας που θα βρεις κάνοντας κλικ εδώ

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !