Γεύση αγαπησιάρικη και πανεύκολη
Αν θέλουμε το τραπέζι μας να δώσουμε μια ιδιαίτερη πινελιά διανθίζοντας τις υπόλοιπες γεύσεις που ετοιμάσαμε για πρωινό ή γεύμα, φτιάχνουμε τυρί φέτα τηγανιτό και το περιλούζουμε με το μέλι που αγαπάμε και παπαρουνόσπορο. Έτσι έχουμε μια νόστιμη δημιουργία που «στέκεται» επάξια ακόμα και δίπλα σε ψητά της σούβλας ή τις μπριζόλες μας μαζί με μια πλούσια πράσινη σαλάτα.
Η ποιότητα της φέτας είναι καθοριστική της γεύσης, όπως και αυτή του μελιού.
Καλύτερα είναι να προτιμήσετε μαλακή φέτα και ένα ωραίο θυμαρίσιο μέλι. Αν τώρα δεν σας αρέσει ο παπαρουνόσπορος μπορείτε να βάλετε ψιλοκομμένο αμύγδαλο, καρύδι, κουκουνάρι ή να την σερβίρεται μόνο με μέλι.
Φέτα τηγανητή με μέλι και παπαρουνόσπορο
Από το εστιατόριο Πίσια, Λουτράκι
Υλικά
1 φύλλο κρούστας
1 μερίδα τυρί φέτα ΠΟΠ, μαλακή
Μέλι ελάτου ή ερείκης ή θυμαρίσιο
Παπαρουνόσπορο
Για το τηγάνισμα
Ελαιόλαδο
Τρόπος παρασκευής
Ανοίγουμε το φύλλο βάζουμε μέσα τη φέτα και την τυλίγουμε σε σχήμα πακέτου.
Την τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο γυρίζοντας με λαβίδα και από τις δύο μεριές μέχρι να ροδοκοκκινήσει.
Την βγάζουμε και την αφήνουμε για λίγα λεπτά σε πιατέλα που έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί, να κρατήσει το ελαιόλαδο.
Σε ένα πιάτο βάζουμε λίγο μέλι και παπαρουνόσπορο.
Σερβίρουμε τη φέτα περιλούζοντάς την με το μέλι και την πασπαλίζουμε με παπαρουνόσπορο.