Φοιτητικά χρόνια. Αρχίζει μια νέα σελίδα στη ζωή σου

Τα μυστικά των Chef

Πέρασες! Ο στόχος σου επιτεύχθηκε και οι κόποι σου επιτέλους ανταμείφθηκαν. Εσύ και η οικογένειά σου έχετε κάθε λόγο να νιώθετε περήφανοι, χαρούμενοι και ανακουφισμένοι. Αν πέρασες στην πόλη σου τα πράγματα θα είναι πιο απλά για εσένα και η καθημερινότητά σου δεν θα αλλάξει ριζικά. Αν όμως πέρασες σε διαφορετική πόλη ετοιμάζεσαι για μεγάλες αλλαγές και σίγουρα τα συναισθήματά σου είναι ανάμικτα. Μην ανησυχείς. Κάθε αρχή και δύσκολη λέει ο σοφός λαός.

Στην πραγματικότητα τα χρόνια που έρχονται θα είναι τα καλύτερα της ζωής σου, γεμάτα πρωτόγνωρες εμπειρίες, καινούριους ανθρώπους, φιλίες και νέους ορίζοντες που θα ανοίγονται μπροστά σου. Είναι η εποχή που περνάς από την εφηβεία στην ενηλικίωση, μαθαίνεις καλύτερα τον εαυτό σου και κάνεις τις επιλογές που σε εκφράζουν περισσότερο.

Ωστόσο, ο ενθουσιασμός που χαρακτηρίζει το νεαρό της ηλικίας σου μπορεί κάποιες φορές να σε οδηγήσει σε μικρές αστοχίες ή απλά λάθη που εύκολα θα μπορούσες να αποφύγεις. Εμείς θα σου δώσουμε μερικές συμβουλές για μια καλύτερη φοιτητική καθημερινότητα.

Επίλεξε με προσοχή το φοιτητικό σου σπίτι

Το σπίτι που θα σε φιλοξενήσει για τα επόμενα χρόνια θα πρέπει να το επιλέξεις με προσοχή, δίνοντας βάση σε ορισμένα πολύ σημαντικά στοιχεία, όπως το ποσό του ενοικίου, η απόσταση από την σχολή σου και η συγκοινωνία, τα κοινόχρηστα, η θέρμανση, αν βρίσκεται σε ήσυχη και ασφαλή γειτονιά, αν είναι φωτεινό, επιπλωμένο και γενικότερα αν σε βολεύει και πιστεύεις ότι εκεί θα νιώθεις άνετα.

Με συγκάτοικο ή όχι;

Η συγκατοίκηση σίγουρα έχει τα θετικά της, όπως το μοίρασμα των εξόδων και η ασφάλεια που νιώθεις-ιδιαίτερα σαν πρωτοετής- έχοντας και άλλον ένα άνθρωπο στο σπίτι. Ωστόσο η επιλογή συγκατοίκου ενέχει κάποιο ρίσκο, καθώς ακόμα και να γνωρίζεις κάποιον καλά, δεν είναι σίγουρο ότι θα σου ταιριάζει και σαν συγκάτοικος.

Διατροφή

Η σωστή διατροφή είναι η βάση της υγείας σου, για αυτό δεν πρέπει να τη αμελείς. Ακόμα και αν βρίσκεσαι αρκετές ώρες εκτός σπιτιού προσπάθησε να κάνεις σωστές διατροφικές επιλογές και να μην παραλείπεις τα κύρια γεύματά σου. Σημαντικό επίσης είναι να μην ξεχνάς να πίνεις πολύ νερό.

Μετακίνηση

Αν δεν διαθέτεις δικό σου μέσο μετακίνησης, είναι απαραίτητο να μάθεις να χρησιμοποιείς τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Άλλωστε με το φοιτητικό σου πάσο θα έχεις έκπτωση και έτσι θα κινείσαι πολύ οικονομικά.

Διασκέδαση & Ψυχαγωγία

Η διασκέδαση είναι-και πρέπει να είναι- σημαντικό κομμάτι της φοιτητικής ζωής. Με το φοιτητικό σου πάσο έχεις δικαίωμα έκπτωσης σε πολλά θεάματα, όπως κινηματογράφο και θέατρο, συναυλίες και διάφορες εκδηλώσεις. Ωστόσο τα περισσότερα βράδια οι φοιτητές συνηθίζουν να διασκεδάζουν σε σπίτια συμφοιτητών τους βλέποντας ταινίες, παίζοντας παιχνίδια και συζητώντας.

Φοίτηση

Πρωταρχικός σου σκοπός να είναι πάντα η πρόοδός σου στη σχολή. Φρόντισε να μην περνάς απλά τα μαθήματα αλλά να τα σπουδάζεις. Να αποκτάς μέρα με τη μέρα τα εφόδια που θα σε κάνουν έναν σωστό επιστήμονα ή έναν αξιόλογο επαγγελματία. Για αυτό, πρέπει να παρακολουθείς ανελλιπώς τα μαθήματα στο πανεπιστήμιο και να μην αφήνεις το διάβασμα μόνο για την εξεταστική.

Φοιτητικά προγράμματα

Στη σχολή θα σου δοθούν αρκετές ευκαιρίες να συμμετάσχεις σε διάφορα προγράμματα έρευνας, επιμόρφωσης, κατάρτισης, ανταλλαγής φοιτητών κ.α. Αξιοποίησε κάθε τέτοια περίπτωση για να αποκτήσεις ακόμα περισσότερα εφόδια για την επαγγελματική σου σταδιοδρομία.

Πρόσεχε τον εαυτό σου και ζήσε την κάθε μέρα με αισιοδοξία. Καλή αρχή και καλές σπουδές!

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !