Φτιάχνουμε μπισκότα και chips για τον σκυλάκο μας…

Tips

Μπισκοτάκια από τα χεράκια σας για να ξετρελάνετε τον αγαπημένο σας σκύλο.

Το σίγουρο είναι ότι θα εκτιμήσει τις λιχουδιές που του προσφέρετε και είναι ότι καλύτερο για την υγεία του αφού δεν περιέχουν συντηρητικά, βελτιωτικά ή χρώματα.

Αν μάλιστα είναι ευαίσθητος και υποφέρει από διάφορες αλλεργίες, τότε είναι ό,τι καλύτερο.

Μπισκοτάκια κοτόπουλου

Μπισκοτάκια πλούσια σε πρωτεΐνη, που βοηθούν την ανάπτυξη και την ενδυνάμωση των μυών του σκυλάκου σας.

Γίνονται πολύ εύκολα και το κυριότερο είναι από τα χεράκια σας.

Πάντως ο σκύλος σας θα ξετρελαθεί…

Θα χρειαστούμε:

150 γρ. αλεύρι φαγόπυρου

1 μπούτι ή 1 ψιλοκομμένο στήθος κοτόπουλου

15 cl ηλιέλαιο

1 αυγό

80 ml νερό

Διαδικασία

Στο μπλέντερ ρίχνουμε το αλεύρι φαγόπυρου, το κοτόπουλο, το ηλιέλαιο, το αυγό και το νερό και τα χτυπάμε  μέχρι να έχουμε μια πηχτή και ομοιογενή ζύμη.

Απλώνουμε τη ζύμη, που το πάχος της δεν πρέπει να είναι ούτε πολύ λεπτό ούτε και παχύ. σε μια αλευρωμένη επιφάνεια ή σε λαδόκολλα.

Την περνάμε με τον πλάστη, το πάχος της δεν πρέπει να είναι ούτε πολύ λεπτό ούτε και παχύ.

Χρησιμοποιώντας ένα κουπάτ για μπισκότα τα κόβουμε για να τους δώσουμε ανάλογο σχήμα.

Σε ταψί στρώνουμε μια λαδόκολλα ή βουτυρώνουμε το ταψί και αραδιάζουμε τα μπισκότα.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20 λεπτά.

Βγάζουμε τα μπισκότα από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Μπορούν να διατηρηθούν στο ψυγείο για 1 εβδομάδα.

Chips μήλου

Το σίγουρο είναι ότι το μήλο είναι πολύ ωφέλιμο για ανθρώπους και ζώα και πλημμυρίζει από αντιοξειδωτικάΕπίσης, καταστέλλει την όρεξη και ενδυναμώνει τους ιστούς.

Θα χρειαστούμε

5 μήλα με γλυκιά και ξινή γεύση

Διαδικασία

Πλένουμε τα μήλα και αφαιρούμε τον πυρήνα.

Κόβουμε με το μαντολίνο σε λεπτές φέτες

Σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί αραδιάζουμε τις φέτες.

Σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 110οC ψήνουμε τα μήλα για 2 ώρες.

Αποσύρουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν καλά πριν τα δώσουμε στον φιλαράκο μας…

Τα chips διατηρούνται μόνον για λίγες ημέρες γιατί μαλακώνουν γρήγορα.

Μπορείτε να κάνετε συχνά και σε μικρές ποσότητες.

Από τη δημοσιογράφο Σίσσυ Νίκα

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !