Μια πανεύκολη γευστική δημιουργία για να υποδεχθείτε τους καλεσμένους σας, για τα πάρτυ ακόμα και τα παιδικά. Αγαπημένη γεύση που δένει αρμονικά με κάθε ποτό.
Για τη γιορτινή εκδοχή μπορείτε να προσθέσετε στην πιατέλα με τα ποτηράκια και φρυγανισμένα ψωμάκια με τυρί τσαλαφούτι ή άλλο κρεμώδες τυρί και μαρμελάδα φράουλα. Ένα κομματάκι φρέσκιας φράουλας θα δώσει ένα επιπλεόν χρώμα γιορτής.
Χρόνος παρασκευής 15 λεπτά / Πολύ εύκολο
Γαρίδες κοκτέιλ με κρέμα αβοκάντο
Από το ξενοδοχείο Radisson Park, Αθήνα
Υλικά για 6-8 άτομα
24 γαρίδες μεγάλες
2 αβοκάντο
Χυμό από ένα λεμόνι
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
3 κ.σ. κρέμα γάλακτος
Δένουν αρμονικά
Φρυγανισμένα ψωμάκια με τυρί τσαλαφούτι, μαρμελάδα και φράουλα
Τρόπος παρασκευής
Πλένουμε και ξεφλουδίζουμε τις γαρίδες, και αφαιρούμε το εντεράκι που υπάρχει στην πλάτη τους. Αφήνουμε μόνον το κέλυφος της ουράς.
Ζεσταίνουμε μια κουταλιά ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι.
Τηγανίζουμε τις γαρίδες μέχρι να ροδίσουν.
Τις αραδιάζουμε σε μια πιατέλα που έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί, για να κρατήσει το ελαιόλαδο.
Κόβουμε το αβοκάντο στη μέση και αφαιρούμε το κουκούτσι.
Με ένα κουτάλι αφαιρούμε τη σάρκα του αβοκάντο και τη βάζουμε σε μπολ.
Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσει.
Προσθέτουμε το αλάτι, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και με το ραβδομπλέντερ χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια κρέμα αβοκάντο.
Προσθέτουμε και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε και πάλι.
Σε ποτηράκια σερβιρίσματος βάζουμε την κρέμα αβοκάντο και από πάνω στηρίζουμε τις γαρίδες.
Στο ίδιο πλατώ μπορούμε να σερβίρουμε και φρυγανισμένες φέτες με τυρί τσαλαφούτι, μαρμελάδα φράουλα και ένα κομματάκι φράουλα.
Mικρά μυστικά
Αν θέλουμε μπορούμε να κάνουμε τις γαρίδες ψητές αλείφοντάς τες με λίγο ελαιόλαδο ή σησαμέλαιο ή ακόμα και βραστές.