Γαρίδες σουβλάκι με πινελιά ούζου

Τα μυστικά των Chef

Νόστιμη και νηστίσιμη γευστική δημιουργία είτε σαν ουζομεζές είτε σαν κυρίως φαγητό που σε αυτή την περίπτωση το δένετε αρμονικά με μια πανδαισία σαλατικών. Ελαφρύ πιάτο που αρέσει σε όλους. Τα παιδιά θα τις λατρέψουν αλλά σε αυτή την περίπτωση εσείς θα πρέπει να τις καθαρίσετε. Το μαρινάρισμα τους απαραίτητο γιατί χαρίζει νοστιμιά περισσή και το ούζο δίνει τη δική του πινελιά.

Χρόνος παρασκευής 15 λεπτά  / Χρόνος μαριναρίσματος 1 ώρα / Πολύ εύκολη

Γαρίδες σουβλάκι με πινελιά ούζου

Υλικά για 4 άτομα

500 γρ. γαρίδες Νο 1

1 σφηνάκι ούζο

Ελαιόλαδο

Χυμό από 1 λεμόνι

Ξύσμα λεμονιού από 1 λεμόνι

1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένο

1 κ.σ. ρίγανη

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το φινίρισμα

1 λεμόνι σε φέτες

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Σάλτσα λαδολέμονου

Τρόπος παρασκευής

Σε μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το σκόρδο, τη ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε  με το σύρμα να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Βάζουμε τις γαρίδες σε πιατέλα και τις περιχύνουμε με την μαρινάδα.

Τις σκεπάζουμε και τις αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα να μαριναριστούν, αν χρειαστεί τις γυρίζουμε και από την άλλη μεριά.

Ανάβουμε την ψηστιέρα να ζεσταθεί καλά και περνάμε την σχάρα με λίγο ελαιόλαδο.

Περνάμε τις γαρίδες σε καλαμάκια μπαμπού και τις ραντίζουμε με το ούζο.

Τις ψήνουμε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά.

Σερβίρουμε σε ατομικά πιάτα και δίπλα βάζουμε μια φέτα λεμονιού.

Μικρά μυστικά

Ανάμεσα στις γαρίδες στο σουβλάκι μπορούμε να βάλουμε ντοματίνια ή άλλα λαχανικά

Συνταγή: Από τη Νατάσα Χατζηαρβανίτη

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !