Στο ελαιόλαδο …. λέμε ναι

Τα μυστικά των Chef

Δίκαια ο Όμηρος ονομάτιζε το ελαιόλαδο «υγρό χρυσό» αφού χαρίζει στον οργανισμό μας μόνο θρεπτικά στοιχεία και συντελεί στην ευζωία, την ομορφιά μας και την μακροζωία… Με δυο λόγια μας χαρίζει δύναμη και λάμψη.

Είμαστε τυχεροί γιατί στην Ελλάδα η ποιότητα ελαιολάδου είναι εξαιρετική και είμαστε από τις μεγαλύτερες παραγωγούς χώρες στην Ευρώπη. Το ελαιόλαδο  είναι από τα σημαντικότερα δώρα του «φαρμακείου της φύσης» και εννοείται ότι πρέπει να το εντάξουμε στη διατροφή μας.

Το καλοκαίρι θέλει πλούσιες σαλάτες ή ψητά με σάλτσα λαδολέμονου. Ότι καλύτερο να το χρησιμοποιήσουμε αντί οποιασδήποτε άλλης λιπαρής ουσίας. Για τα ψητά ο συνδυασμός ελαιόλαδου με λεμόνι και ρίγανη είναι θησαυρός…

Το ελαιόλαδο έχει αντιγηραντικές ιδιότητες, επιδρά θετικά στην ανάπτυξη του κεντρικού νευρικού συστήματος και βοηθά στην πέψη των τροφών, διευκολύνοντας τις εκκρίσεις της χολής.

Το ελαιόλαδο περιέχει βιταμίνη Ε, μονοακόρεστα λιπαρά οξέα σε ποσοστό 83% και αντιοξειδωτικές ουσίες. Οι πολυφαινόλες του ελαιολάδου είναι ελαϊκό οξύ, ολευροπεϊνη, σκουαλένιο.

Έτσι προστατεύει το καρδιαγγειακό μας σύστημα, συμβάλει στην μείωση της αρτηριακής πίεσης, μειώνει τον κίνδυνο κατάθλιψης.

Επίσης προστατεύει από τη νόσο του Αλτσχάιμερ και συναφών νευροεκφυλιστικών ασθενειών. Επιδρά θετικά στην οστεοπόρωση, την ρευματοειδή αρθρίτιδα.

Από τη δημοσιογράφο Σίσσυ Νίκα

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !