Γιορτινό κέικ πορτοκάλι σαγκουίνι

Τα μυστικά των Chef

Ένα πανεύκολο κέικ με γιορτινή πινελιά, αφού οι γιορτές είναι προ των πυλών… Eνδείκνυται όμως και για κάθε ημέρα που θέλετε να χαρίσετε στους ανθρώπους σας άλλο mood… ή δώρο. Η φίλη Αντωνία Κατή, μετουσιώνει μοναδικά το κέικ σε γιορτινό όπως εκείνη ξέρει…

Tώρα αν δεν έχετε πορτοκάλια σαγκουίνι δεν χάθηκε ο κόσμος μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι πορτοκάλι έχετε στο σπίτι.

Μην ξεχνάτε πάντα η διάθεση μετράει… και η φαντασία.

Γιορτινό κέικ πορτοκάλι σαγκουίνι

Από την Αντωνία Κατή διακεκριμένη food photographer & food stylist

Υλικά για 4 – 6 άτομα

250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο

1 ½  κ.γ. baking powder

120 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη

150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

2 μεγάλα αυγά

130 ml xυμό πορτοκάλι σαγκουίνι

¼ φλιτζανιού γιαούρτι ή φρέσκο γάλα

Ξύσμα από 1 λεμόνι ή 1 πορτοκάλι, ακέρωτο

Λίγη κανέλα Κεϋλάνης

Για την επιφάνεια

1 σαγκουίνι κομμένο σε λεπτές φέτες

1-2 κ.σ. ζάχαρη καστανή

Λίγη κανέλα Κεϋλάνης

Τρόπος παρασκευής 

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο, στο μίξερ, μέχρι να λιώσει πολύ καλά η ζάχαρη και να «αφρατέψει» το μίγμα.

Προσθέτουμε τα αυγά και χτυπάμε λίγο ακόμη.

Στη συνέχεια ρίχνουμε τον χυμό από το σαγκουίνι, το γάλα ή το γιαούρτι και λίγο – λίγο το αλεύρι, ανακατεμένο με την baking powder και την κανέλα.

Αδειάζουμε το μίγμα σε καλά βουτυρωμένη φόρμα.

Βάζουμε στην επιφάνειά του τις φέτες του φρούτου και πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη και την κανέλα.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 1 ώρα περίπου.

Ξεφορμάρουμε και αφήνουμε να κρυώσει σε σχάρα.

Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !