Ποια είναι τα μυστικά που «χαρίζουν» καλή διάθεση…

Tips

Αν θέλουμε να έχουμε καλή διάθεση καθημερινά σε «πείσμα των δύσκολων συγκυριών», πρέπει λίγο να το δουλέψουμε με τον εαυτό μας… Όμως με την καλή μας διάθεση δημιουργούμε καλό και θετικό κλίμα στο εργασιακό περιβάλλον, στην οικογένειά μας και στους φίλους μας…

Δες τον κόσμο με άλλη ματιά

Προσπάθησε να δεις τον κόσμο με άλλη ματιά … σαν ένα παιδί που ανακαλύπτει καινούργια πράγματα. Δες τα θετικά των συναδέλφων, της οικογένειάς σου, των φίλων σου. Δώσε χρώμα και φρεσκάδα στον εαυτό σου, αλλά και στο χώρο σου.

Μην αφήνεσαι … τακτοποίησε και πέταξε πράγματα που σε βαραίνουν. Έτσι θα νοιώσεις ευεξία και στον εσωτερικό σου κόσμου. Όλοι έχουμε ανάγκη από ένα refresh … μια επανεκκίνηση με καλύτερη διάθεση. Άσε πίσω ότι σε μελαγχολεί και κοίτα μπροστά.

Ρίξε λίγο τους ρυθμούς…

Οι ρυθμοί που ζούμε είναι τρελοί, συνήθως κυνηγάμε να φθάσουμε ένα στόχο, που είναι υψηλότερος συνήθως από αυτόν που μπορούμε να ανταπεξέλθουμε. Το αποτέλεσμα δεν είναι επιτυχές, η αγωνία γιγαντώνεται και η απογοήτευση είναι «προ των πυλών». Ζούμε σε ένα άγχος ίσως γιατί από την αρχή δεν υπολογίσαμε σωστά, υπάρχει ένα όριο πίεσης του εαυτού μας. Μάθε να μετράς τις δυνατότητές σου σωστά και δώσε την ευκαιρία στον εαυτό σου να βρει τους ρυθμούς του και να ανασάνει. Θυμήσου κάθε στιγμή είναι μοναδική.

Μπορείς να είσαι «η ψυχή της παρέας»

Το χιούμορ, ο αυτοσαρκασμός και ένα ενδιαφέρον χόμπυ είναι αυτά που θα σας κάνουν να δείτε την καθημερινότητα από την πλευρά του φωτός… Όλοι θέλουν στην παρέα έναν άνθρωπο που είναι χαμογελαστός, ίσως λέει έξυπνα ανέκδοτα, τραγουδάει, ίσως παίζει κιθάρα ή πιάνο, γνωρίζει το καλύτερο στέκι φαγητού, το καλύτερο κρασί ή φτιάχνει cocktail που μιλάνε στην καρδιά.

Επίσης αν έχετε να πείτε έναν καλό λόγο για όλους σίγουρα εκτιμάται. Αυτό το έχουμε όλοι ανάγκη και έτσι θα είστε από όλους αγαπητός και επιθυμητός στην παρέα.

Απόλαυσε τις γεύσεις…

Η διαδικασία του φαγητού είναι ένα παιχνίδισμα όλων των αισθήσεων. Προσφέρει ευχαρίστηση, είναι ευλογία … μάθετε να εκτιμάτε την όλη διαδικασία. Τρώγοντας μια τυρόπιτα στο χέρι ή παραγγέλνοντας μια πίτσα στα γρήγορα προσπαθώντας να «σβήσουμε» το άγχος της ημέρας, σίγουρα δεν προσφέρουν ευχαρίστηση, ούτε ευεξία… Το γρήγορο φαγητό απαξιώνει μια χαρά της ζωής… που δημιουργεί ανεξίτηλες αναμνήσεις.

Μάθε να απολαμβάνεις το φαγητό σου, δίπλα σε αγαπημένα πρόσωπα. Με τοξικούς ανθρώπους δεν θα πρέπει να είμαστε ομοτράπεζοι…

Φρόντισε τον εαυτό σου

Ένας περίπατος, μια ωραία μουσική, ένα θέατρο, το διάβασμα, η παρέα με φίλους, η φροντίδα του σώματος σε ένα spa είναι μικροχαρές της ζωής, που δεν πρέπει να στερούμε από τον εαυτό μας. Η ανάγκη να «ξεφύγουμε» από την καθημερινότητα και τη ρουτίνα μόνον καλό προσφέρουν στον εαυτό μας.

Πρέπει να μάθουμε λίγο να χαριζόμαστε στον εαυτό μας, για να είμαστε καλά και να έχουμε καλή διάθεση, ώστε να μπορούμε να προσφέρουμε και στους άλλους.

Η αρμονία με τον εαυτό μας και με τους γύρω μας χαρίζει ευζωία, ηρεμία και μας κάνει ευτυχισμένους.

Να θυμάστε ακόμα και ένα μικρό βήμα είναι σημαντικό, είναι ο δικός σας καθημερινός άθλος… αρκεί να το πιστέψετε εσείς και γρήγορα θα δείτε το αποτέλεσμα στα μάτια των άλλων.

Αξίζει…

Από τη δημοσιογράφο Σίσσυ Νίκα

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !