Γιορτινό Βελουτέ με κουνουπίδι με σχοινόπρασο

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Οι γιορτές πλησιάζουν και εμείς ετοιμάζουμε ό,τι πιο ζεστό και αγαπησιάρικο, στο χρώμα του χιονιού και υφή βελούδινη.

Εθιμικά προσφέρεται στις γιορτές στη Γαλλία και το Βέλγιο.

Όμως επειδή για εμάς είναι κάθε μέρα γιορτή … μπορούμε να την απολαύσουμε τις χειμωνιάτικες βραδιές. Η σουπίτσα δένει αρμονικά με καπνιστό σολομό, προσούτο, μπέικον καπνιστό ή απλά αρωματικά κρουτόν.

Η επιλογή δική σας.

Γιορτινό Βελουτέ με κουνουπίδι με σχοινόπρασο

Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά / Χρόνος παρασκευής 20 λεπτά  / Πολύ εύκολη

Υλικά για 4 άτομα

1 κουνουπίδι μέτριο

1 κύβο ζωμού πουλερικών, τριμμένο

Μισό κύβο ζωμού λαχανικών, τριμμένο

200 ml κρέμα γάλακτος ​​

1 ½ λίτρο νερό εμφιαλωμένο

Φρεσκοτριμμένα πιπέρια

Σχοινόπρασο, λεπτοκομμένο με ψαλίδι

1 κ.σ. ξύδι

Συνοδευτικό 

200 γρ. καπνιστού σολομού ή 200 γρ. προσούτο

200 g καπνιστού σολομού

Τρόπος παρασκευής

Κόβουμε τα μπουκετάκια κουνουπιδιού και τα ξεπλένουμε καλά.

Σε μια λεκάνη βάζουμε νερό με 1 κουταλιά ξύδι βουτάμε το κουνουπίδι  και το αφήνουμε για 10 λεπτά.

Ξεπλένουμε καλά το κουνουπίδι με τρεχούμενο νερό.

Σε κατσαρόλα βάζουμε το νερό και μόλις αρχίσει να βράζει προσθέτουμε το κύβο πουλερικών και λαχανικών.

Μόλις το νερό κοχλάσει προσθέτουμε το κουνουπίδι και αφήνουμε να βράσει για 20 λεπτά.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και με το ραβδομπλέντερ ή το μπλέντερ λιώνουμε το κουνουπίδι μέχρι να γίνει κρέμα.

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το σχοινόπρασο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε ελαφρά.

Βάζουμε την κατσαρόλα και πάλι στη φωτιά και αφήνουμε να πάρει ένα βράσιμο για 2 -3 λεπτά.

Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα πασπαλίζουμε με πιπέρι και σχοινόπρασο και αν θέλουμε προσθέτουμε στη μέση κάθε πιάτου μια φετούλα καπνιστού σολομού ή προσούτο που τα  τυλίγουμε σαν λουλούδια.

Συνταγή: Aπό την Έφη Μαρκοζάνες, περίφημη μαγείρισσα

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Πώς θα ομορφύνουμε την καθημερινότητά μας;

Η καθημερινότητα και η ρουτίνα κουράζει μικρούς και μεγάλους. Μπορούμε όμως να φέρουμε την ανατροπή χωρίς μεγάλο αγώνα… Το σίγουρο είναι ότι θα βάλετε...

Επιλέγουμε συμβατικά ή βιολογικά φρούτα και λαχανικά για μια detox θεραπεία του οργανισμού μας;

Οι θεραπείες detox γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς σε όλο τον κόσμο. Tα φρούτα και τα λαχανικά είναι οι σύμμαχοί μας για να επανέρθουμε...

Ποια λάθη ταλαιπωρούν τα μαλλιά μας και αραιώνουν;  

Οι αιτίες που ευθύνονται για την τριχόπτωση είναι πολλές … Μπορεί να  ευθύνονται οι ορμόνες μας, ο θυρεοειδής, η αναιμία, η εποχή, η ψυχολογία...

Mαρμελάδα σμέουρο με καστανή ζάχαρη

Τα σμέουρα είναι πολύ νόστιμα φρούτα του δάσους,  πλούσια σε αντιοξειδωτικά και χαμηλά σε θερμίδες. Πλημμυρίζουν τον οργανισμό μας με βιταμίνες ειδικά C και...

Ξηροδερμία… έχουμε τα μυστικά αντιμετώπισης 

Πολλές φορές το δέρμα μας αφυδατώνεται, γίνεται ξηρό και η  φαγούρα, κοκκινίλα και η απολέπιση είναι έντονες. Το χειμώνα γίνεται ακόμα πιο έντονη η...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !