Γιορτινό Βελουτέ με κουνουπίδι με σχοινόπρασο

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Οι γιορτές πλησιάζουν και εμείς ετοιμάζουμε ό,τι πιο ζεστό και αγαπησιάρικο, στο χρώμα του χιονιού και υφή βελούδινη.

Εθιμικά προσφέρεται στις γιορτές στη Γαλλία και το Βέλγιο.

Όμως επειδή για εμάς είναι κάθε μέρα γιορτή … μπορούμε να την απολαύσουμε τις χειμωνιάτικες βραδιές. Η σουπίτσα δένει αρμονικά με καπνιστό σολομό, προσούτο, μπέικον καπνιστό ή απλά αρωματικά κρουτόν.

Η επιλογή δική σας.

Γιορτινό Βελουτέ με κουνουπίδι με σχοινόπρασο

Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά / Χρόνος παρασκευής 20 λεπτά  / Πολύ εύκολη

Υλικά για 4 άτομα

1 κουνουπίδι μέτριο

1 κύβο ζωμού πουλερικών, τριμμένο

Μισό κύβο ζωμού λαχανικών, τριμμένο

200 ml κρέμα γάλακτος ​​

1 ½ λίτρο νερό εμφιαλωμένο

Φρεσκοτριμμένα πιπέρια

Σχοινόπρασο, λεπτοκομμένο με ψαλίδι

1 κ.σ. ξύδι

Συνοδευτικό 

200 γρ. καπνιστού σολομού ή 200 γρ. προσούτο

200 g καπνιστού σολομού

Τρόπος παρασκευής

Κόβουμε τα μπουκετάκια κουνουπιδιού και τα ξεπλένουμε καλά.

Σε μια λεκάνη βάζουμε νερό με 1 κουταλιά ξύδι βουτάμε το κουνουπίδι  και το αφήνουμε για 10 λεπτά.

Ξεπλένουμε καλά το κουνουπίδι με τρεχούμενο νερό.

Σε κατσαρόλα βάζουμε το νερό και μόλις αρχίσει να βράζει προσθέτουμε το κύβο πουλερικών και λαχανικών.

Μόλις το νερό κοχλάσει προσθέτουμε το κουνουπίδι και αφήνουμε να βράσει για 20 λεπτά.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και με το ραβδομπλέντερ ή το μπλέντερ λιώνουμε το κουνουπίδι μέχρι να γίνει κρέμα.

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το σχοινόπρασο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε ελαφρά.

Βάζουμε την κατσαρόλα και πάλι στη φωτιά και αφήνουμε να πάρει ένα βράσιμο για 2 -3 λεπτά.

Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα πασπαλίζουμε με πιπέρι και σχοινόπρασο και αν θέλουμε προσθέτουμε στη μέση κάθε πιάτου μια φετούλα καπνιστού σολομού ή προσούτο που τα  τυλίγουμε σαν λουλούδια.

Συνταγή: Aπό την Έφη Μαρκοζάνες, περίφημη μαγείρισσα

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σαλάτα με ψητά ροδάκινα, ρόκα και πασατέμπο

Τα ροδάκινα αυτή την εποχή είναι στα καλύτερά τους. Είναι νόστιμα, θρεπτικά και ξεχειλίζουν κάλιο και αντιοξειδωτικά.   Για να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα και για...

Σαλάτα με μαριναρισμένες φακές, μυζήθρα και βινεγκρέτ καρότου και λουίζας

Μια δροσερή σαλάτα που είναι superfood. H βινεγκρέτ καρότου και λουίζας είναι τόσο πρωτότυπη και νόστιμη που αυτή η γευστική δημιουργία απογειώνεται… Αν αφαιρέσουμε το...

Σαλάτα με πολύχρωμες ντομάτες, μοτσαρέλα και πέστο βασιλικού

Μια παραλλαγή της γνωστής ιταλικής σαλάτας caprese με τη διαφορά ότι χρησιμοποιούμε τις πολύχρωμες ντομάτες έτσι για ένα τουίστ στη γεύση. Επιλέγουμε από την αγορά...

Σαλάτα με δίχρωμα ντοματίνια, φέτα και σάλτσα ελιάς Καλαμών

Μια καθαρά ελληνική σαλάτα που τα έχει όλα και είναι τόσο νόστιμη. Ο ταλαντούχος Σίμος Tριανταφύλλου, μας αποκαλύπτει τα μυστικά του μαριναρίσματος των υλικών...

Μύδια σαγανάκι της Κατερίνας

Μια γευστική δημιουργία επική, που  θα λατρέψει η οικογένεια και οι φίλοι… Η νόστιμη σάλτσα τους είναι ότι καλύτερο για «βούτες» με καψαλισμένο ψωμάκια....

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !