Γιορτινό Βελουτέ με κουνουπίδι με σχοινόπρασο

Tips

Οι γιορτές πλησιάζουν και εμείς ετοιμάζουμε ό,τι πιο ζεστό και αγαπησιάρικο, στο χρώμα του χιονιού και υφή βελούδινη.

Εθιμικά προσφέρεται στις γιορτές στη Γαλλία και το Βέλγιο.

Όμως επειδή για εμάς είναι κάθε μέρα γιορτή … μπορούμε να την απολαύσουμε τις χειμωνιάτικες βραδιές. Η σουπίτσα δένει αρμονικά με καπνιστό σολομό, προσούτο, μπέικον καπνιστό ή απλά αρωματικά κρουτόν.

Η επιλογή δική σας.

Γιορτινό Βελουτέ με κουνουπίδι με σχοινόπρασο

Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά / Χρόνος παρασκευής 20 λεπτά  / Πολύ εύκολη

Υλικά για 4 άτομα

1 κουνουπίδι μέτριο

1 κύβο ζωμού πουλερικών, τριμμένο

Μισό κύβο ζωμού λαχανικών, τριμμένο

200 ml κρέμα γάλακτος ​​

1 ½ λίτρο νερό εμφιαλωμένο

Φρεσκοτριμμένα πιπέρια

Σχοινόπρασο, λεπτοκομμένο με ψαλίδι

1 κ.σ. ξύδι

Συνοδευτικό 

200 γρ. καπνιστού σολομού ή 200 γρ. προσούτο

200 g καπνιστού σολομού

Τρόπος παρασκευής

Κόβουμε τα μπουκετάκια κουνουπιδιού και τα ξεπλένουμε καλά.

Σε μια λεκάνη βάζουμε νερό με 1 κουταλιά ξύδι βουτάμε το κουνουπίδι  και το αφήνουμε για 10 λεπτά.

Ξεπλένουμε καλά το κουνουπίδι με τρεχούμενο νερό.

Σε κατσαρόλα βάζουμε το νερό και μόλις αρχίσει να βράζει προσθέτουμε το κύβο πουλερικών και λαχανικών.

Μόλις το νερό κοχλάσει προσθέτουμε το κουνουπίδι και αφήνουμε να βράσει για 20 λεπτά.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και με το ραβδομπλέντερ ή το μπλέντερ λιώνουμε το κουνουπίδι μέχρι να γίνει κρέμα.

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το σχοινόπρασο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε ελαφρά.

Βάζουμε την κατσαρόλα και πάλι στη φωτιά και αφήνουμε να πάρει ένα βράσιμο για 2 -3 λεπτά.

Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα πασπαλίζουμε με πιπέρι και σχοινόπρασο και αν θέλουμε προσθέτουμε στη μέση κάθε πιάτου μια φετούλα καπνιστού σολομού ή προσούτο που τα  τυλίγουμε σαν λουλούδια.

Συνταγή: Aπό την Έφη Μαρκοζάνες, περίφημη μαγείρισσα

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !