Νοστιμιά και αρμονία μοναδική. To κέικ είναι νηστίσιμο και έχει άρωμα πορτοκαλιού και φουντουκιού. Είναι πάντα ευπρόσδεκτο για κάθε στιγμή της ημέρας. Είναι ένα γλυκάκι που μεταφέρετε εύκολα παντού από το σχολείο και το γραφείο μέχρι την εκδρομή σαν να λέμε passé partout.
Η Βασούλα μας προτείνει μια συνταγή κέικ πανεύκολη και γρήγορη χωρίς βούτυρο και χωρίς να πρέπει να χρησιμοποιήσουμε μίξερ.
Xρόνος παρασκευής 45 λεπτά / Πολύ εύκολο
Γρήγορο κέικ χωρίς βούτυρο
Από τη Βάσω Κατσαρού γιατρό και περίφημη μαγείρισσα
Υλικά για 1 φόρμα
3 αυγά
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
1 κούπα ζάχαρη κρυσταλλική
1/3 κούπας μπράντυ ή λικέρ πορτοκαλιού
2/3 κούπας χυμό πορτοκαλιού
Ξύσμα πορτοκαλιού
1 κούπα ηλιέλαιο
1 φακελάκι baking powder
2 κάψουλες βανιλίνης
2 κ.σ. σταγόνες σοκολάτας 80%
Μισό φλιτζάνι φουντούκια, χοντροκομμένα
Για το πασπάλισμα
Άχνη ζάχαρη
Τρόπος παρασκευής
Σε μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και στο τέλος βάζουμε το αλεύρι.
Χτυπάμε δυνατά με το σύρμα αν θέλουμε στο χέρι, διαφορετικά χρησιμοποιούμε το μίξερ.
Αλευρώνουμε καλά τη φόρμα και ρίχνουμε το μείγμα του κέικ.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 35-40 λεπτά.
Βγάζουμε από το φούρνο το κέικ και ξεφορμάρουμε μετά 15 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.