Iανουάριος χωρίς αλκοόλ ή αλλιώς Dry January

Tips

Μια νέα τάση με motto “Dry January” δηλαδή «Ιανουάριος χωρίς αλκοόλ», που ξεκίνησε από την Μεγάλη Βρετανία, εξαπλώθηκε στις ΗΠΑ και κερδίζει συνεχώς οπαδούς, αφού τα οφέλη είναι πολλά. Ήδη έχουν δημιουργηθεί κοινότητες και οι γιατροί ευελπιστούν το κίνημα να είναι διεθνές. Ήδη έχουν επιστρατευτεί ακόμα και ομάδες, αλλά και διαδικτυακές εφαρμογές που παρέχουν υποστήριξη.

Το όργανο του οργανισμού μας που ωφελείται τα μέγιστα … το συκώτι μας, που τραβάει τα πάνδεινα από το αλκοόλ.

Το μήνυμα- έκκληση λοιπόν είναι « Ας είναι ο πρώτος μήνας του χρόνου χωρίς αλκοόλ». Αφήστε το συκώτι σας να ξεκουραστεί τουλάχιστον για ένα μήνα. Το σίγουρο είναι ότι θα εξοικονομήσετε χρήματα γιατί το αλκοόλ είναι ακριβό… Επιπλέον η αποχή έστω για ένα μήνα, θα σας βοηθήσει να ρυθμίσετε την κατανάλωση αλκοόλ μακροπρόθεσμα.

Για μια καινούργια αρχή

Οι γιορτές της λάμψης, της υπερβολής σε φαγητό και ποτό έφθασαν στο τέλος τους. Καιρός να επανέλθουμε στους κανονικούς ρυθμούς μας. Έτσι θα επιτρέψουμε στον οργανισμό μας να αποτοξινωθεί και να ξεκουραστεί. Ξεκινάμε δυνατά κάνοντας μια θετική και δυναμική κίνηση τον πρώτο μήνα του χρόνου, είναι ένα δώρο στον εαυτό μας. Λέμε όχι στο αλκοόλ, έστω για 31 ημέρες.

Μετρήστε τις δυνάμεις σας αλλά και το αλκοόλ

Στην Ευρώπη οι άνθρωποι που πίνουν υπερβολικά είναι διπλάσιοι από τους αλκοολικούς. Μόνον το 1/5 των ανθρώπων που καταναλώνουν αλκοόλ, αντιλαμβάνονται ότι είναι εθισμένοι.

Αν λοιπόν προσπαθήσετε να μην πιείτε αλκοόλ για 1 μήνα, τότε θα διαπιστώσετε την πραγματική ανάγκη σας. Πίνετε λίγο για να χαλαρώσετε ή τελικά έχει γίνει εθισμός και η ποσότητα είναι μεγαλύτερη.

Θα νιώσετε πιο δυνατοί

Αν διακόψετε το αλκοόλ θα έχετε περισσότερη ενέργεια και θα είστε σε καλύτερη φόρμα.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το αλκοόλ κουράζει τον οργανισμό γιατί οι τοξίνες πλημμυρίζουν το συκώτι που δυσκολεύεται να κάνει τη διύλιση. Οργανισμός απασχολείται περισσότερο και ξοδεύει ενέργεια, που θα μπορούσε να διαθέσει σε άλλες λειτουργίες του.

Θα χορτάσετε ύπνο

Χωρίς αλκοόλ θα κοιμάστε καλύτερα, πιο ήρεμα και βαθιά. Με την μεγάλη ή μέτρια κατανάλωση αλκοόλ ο ύπνος είναι συνήθως ανήσυχος και διακεκομμένος. Αυτό συμβαίνει γιατί το αλκοόλ διεγείρει όπως ο καφές. Θυμηθείτε αν υπάρχει εξάρτηση από το αλκοόλ τότε η διακοπή του χωρίς τις συμβουλές ειδικών μπορεί να προκαλέσει διαταραχές στον ύπνο σας.

Θα είστε πιο ήρεμοι …

Όσο και αν πιστεύετε ότι το αλκοόλ είναι αγχολυτικό και σας επιτρέπει να ξεφεύγετε από τα προβλήματα και να χαλαρώνετε, η αλήθεια είναι άλλη… Οι αγχολυτικές του ιδιότητες του αλκοόλ δρουν μόνον βραχυπρόθεσμα, ενώ μακροπρόθεσμα, το άγχος επιδεινώνεται και η ηρεμία μας διαταράσσεται.

Για να είμαστε πιο fit

Τα σκληρά αλκοολούχα ποτά έχουν πολλές θερμίδες, ενώ τα κοκτέιλ έχουν και πολύ ζάχαρη οπότε βλάπτουν το σάκχαρο στο αίμα. Έτσι το βάρος αυξάνεται όπως και το σάκχαρο.

Χωρίς άλλη προσπάθεια και χωρίς να αλλάξουμε κάτι στη διατροφή μας χάνουμε βάρος όταν κόψουμε το αλκοόλ.

Για να είμαστε πιο όμορφοι

Ακόμα και μετριάζοντας την κατανάλωση του αλκοόλ το δέρμα μας αρχίζει να επανέρχεται. Φαίνεται πιο ελαστικό και ενυδατωμένο. Η μεγαλύτερη κατανάλωση αλκοόλ αφυδατώνει και ξηραίνει το δέρμα και το κάνει να φαίνεται πολύ θαμπό. Αξίζει λοιπόν και για έναν παραπάνω λόγο να μετριάσετε το αλκοόλ όλο το χρόνο, όταν θα δείτε τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα στο δέρμα σας.

Από τη δημοσιογράφο Σίσσυ Νίκα

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !