Ισπανικές Σειρές για Κάθε Γούστο: Δράμα, Θρίλερ και Κωμωδίες

Tips

Ισπανία, μια χώρα με τεράστια ιστορία και πολιτισμό. Ένας λαός με μεσογειακό ταπεραμέντο και κουλτούρα αρκετά κοντά με την ελληνική, πατρίδα πολλών διάσημων εκπροσώπων της τέχνης και των γραμμάτων. Όπως είναι πολύ λογικό, οι ισπανικές σειρές είναι ιδιαίτερα αγαπητές στο ελληνικό κοινό και οι προτάσεις μας για να ταξιδέψεις νοερά στη Μαδρίτη, στη Βαρκελώνη και σε άλλες εκπληκτικές τοποθεσίες είναι οι εξής:

Untameable (Netflix)

Το “Untameable” είναι μια δραματική, βιογραφική σειρά, που επικεντρώνεται στην ταραχώδη σχέση ανάμεσα σε έναν ξακουστό θηριοδαμαστή τσίρκου, τον Ángel Cristo και τη διάσημη ηθοποιό και βεντέτα, Bárbara Rey. Το σκηνικό τοποθετείται στην Ισπανία τη δεκαετία του 1980 και το σενάριο διερευνά το παθιασμένη αλλά τοξική ερωτική τους σχέση, που πολύ γρήγορα θα εξελιχθεί σε μια άκρως ελκυστική επιχείρηση. Όμως, κάτω από τη λάμψη της επιτυχίας κρύβονται ο εθισμός στα ναρκωτικά, το τζόγο και η αναξιοπιστία, που απειλούν τόσο την προσωπική τους ζωή, όσο και την οικονομική τους αυτοκρατορία. Τα μηνύματα που περνάει η παραγωγή έχουν να κάνουν με το δέλεαρ της φήμης και το τίμημα της φιλοδοξίας.

Η σειρά αποτελείται από 8 επεισόδια, διάρκειας 45’ – 60’ το καθένα. Πρωταγωνιστούν οι: Jaime Lorente, Belen Cuesta και Adriana Torrebahano.

 

If Only (Netflix)

Το ”If Only”, μια ακόμα ισπανική δραματική σειρά του Netflix, εξερευνά τη ζωή της Emma, μιας 30χρονης γυναίκας που νιώθει παγιδευμένη στον κοσμικό γάμο της και λαχταρά μια διαφορετική ζωή. Αφού ζήτησε διαζύγιο και πέρασε μια παρατεταμένη περίοδο σε συναισθηματικό σκότος, η επιθυμία της Emma να ξαναζήσει το παρελθόν της εκπληρώνεται. Βρίσκεται πίσω τη νύχτα που ο σύντροφός της Nando της έκανε πρόταση γάμου, δέκα χρόνια νωρίτερα. Έχοντας γνώση του μέλλοντός της, απορρίπτει την πρόταση, αλλάζοντας την πορεία της ζωής της. Καθώς περιηγείται σε αυτή τη νέα πραγματικότητα, η Emma ανακαλύπτει την αξία της τρέχουσας ζωής της και τη σημασία του να αξιοποιεί στο έπακρο κάθε στιγμή. Η σειρά αναδεικνύει θέματα που σχετίζονται με την αγάπη, την αναζήτηση της ταυτότητας και τις συνέπειες των επιλογών, μέσω του οδυνηρού προβληματισμού που θέτει το ερώτημα Και αν;».

Πρόκειται για μια παραγωγή του 2022 και στα οκτώ επεισόδια πρωταγωνιστούν οι: Megan Montaner, Miquel Fernandez και Michel Noher.

Romancero (Prime Video)

Αυτή τη φορά μεταφερόμαστε στη συνδρομητική πλατφόρμα Prime Video της Amazon για τη σειρά Romancero, η οποία αποτελείται από έξι ημίωρα επεισόδια. Η υπόθεση ακολουθεί τον Jordán και την Cornelia, δύο παιδιά αφημένα στην τύχη τους, που μέσα στο σκοτάδι της νύχτας προσπαθούν να ξεφύγουν από τους εξαγριωμένους ανθρώπους που τους κατηγορούν για φόνο. Τρομοκρατημένοι και φοβισμένοι για τη ζωή τους, θα φροντίσουν ο ένας τον άλλον και θα κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να μην συλληφθούν από δύο βίαιους αξιωματικούς: τον Teodoro και τον Sorroche. Στην αγωνιώδη τους προσπάθεια θα πρέπει να αποφύγουν και τους υπερφυσικούς κινδύνους που στοιχειώνουν το διάβα τους.

Πρωταγωνιστούν οι: Sasha Cocola, Ricardo Gomez και Alba Flores.

Cathedral of the Sea (Netflix)

To “Cathedral of the Sea” είναι ένα συναρπαστικό ιστορικό δράμα που εκτυλίσσεται στη Βαρκελώνη του 14ου αιώνα, μια εποχή μεγάλης ευημερίας για την πόλη. Η ιστορία ακολουθεί τον Arnau Estanyol, έναν δουλοπάροικο που δραπετεύει με τον πατέρα του από τη σκληρότητα του φεουδάρχη τους στη Βαρκελώνη. Στο σημείο αυτό ξεκινάει το ταξίδι του Arnau από τη φτώχεια στον πλούτο ξεκινά καθώς κάνει διάφορες δουλειές, από το να καθαρίζει στάβλους, μέχρι στρατιώτης και καταλήγει να ασχολείται με την ανταλλαγή νομισμάτων. Η άνοδός και η μετάβασή του στον πλούτο και την ελευθερία, ωστόσο, προσελκύει τον φθόνο των ευγενών και την επικίνδυνη προσοχή των υπεύθυνων της Ιεράς Εξέτασης. Το σενάριο αφηγείται τους προσωπικούς αγώνες και τους θριάμβους του Arnau με την κατασκευή της υπέροχης εκκλησίας Santa María del Mar, η οποία στέκεται ως φάρος ελπίδας και αντοχής για τον Arnau και τους πολίτες της Βαρκελώνης.

Στους ρόλους των πρωταγωνιστών εμφανίζονται οι ηθοποιοί: Aitor Luna, Daniel Grao και Michelle Jenner.

Τα οκτώ επεισόδια, διάρκειας 55’ – 61’ είναι διαθέσιμα στη συνδρομητική πλατφόρμα του Netflix.

The Barrier (Netflix)

Το “The Barrier” είναι μια συναρπαστική δυστοπική δραματική σειρά που εκτυλίσσεται σε ένα μετά-αποκαλυπτικό 2045, δύο δεκαετίες αφότου ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος ρήμαξε τον κόσμο. Στην Ισπανία, που παλεύει με τη ραδιενέργεια, τις ασθένειες και σοβαρές ελλείψεις σε αγαθά, ανεβαίνει στην εξουσία μια δεσποτική κυβέρνηση που επιβάλλει στρατιωτικό νόμο. Η πρωτεύουσα, Μαδρίτη, χωρίζεται από έναν τοίχο: η μία πλευρά στεγάζει τους εύπορους και ισχυρούς με σχετική ασφάλεια, ενώ η άλλη είναι ένας βόθρος φτώχειας και καταπίεσης, όπου οι άνθρωποι ζουν με τον διαρκή φόβο του αφανισμού. Η ιστορία ακολουθεί τους αγώνες μιας οικογένειας που περιηγείται σε αυτόν τον ύπουλο νέο κόσμο, παλεύοντας ενάντια στις πιθανότητες να μείνουν ενωμένοι και να διατηρήσουν την ανθρωπιά τους μέσα στο χάος. Η πλοκή είναι βέβαιο ότι θα σε καθηλώσει, μέσω του αντικατοπτρισμού μιας κοινωνίας διαιρεμένης από ένα εμπόδιο, φυσικό, αλλά και μεταφορικό.

Ετοιμάσου για μια σεζόν 13 επεισοδίων διάρκειας 48’ – 63’. Τους πρωταγωνιστές υποδύονται οι: Unax Ugalde, Olivia Molina και Eleonora Wexler.

Πώς να δεις ισπανική σειρά ή ταινία χωρίς ισπανικά ποτά και εδέσματα; Ποια; Για δες:

Σπιτική σανγρία

Crema Catalana. Η ισπανίδα crème brulee

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !