Σπιτική σανγρία

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Όποιος έχει δοκιμάσει σανγρία δεν μπορεί να ξεχάσει την υπέροχη γεύση και το άρωμα της. Το χαρακτηριστικό ποτό της Ισπανίας πίνεται ευχάριστα όλες τις εποχές του χρόνου και μπορείς εύκολα να το παρασκευάσεις με απλά υλικά. Ας δούμε πώς:

Για μια μεγάλη κανάτα θα χρειαστείς :

1 λίτρο κόκκινο κρασί ποικιλίας μερλόν

200 γραμμάρια μέλι

100 γραμμάρια νερό

1 κοφτό κουταλάκι κανέλα σε σκόνη

Ελάχιστο γαρύφαλλο σε σκόνη (στη μύτη του κουταλιού)

150 γραμμάρια χυμό πορτοκαλιού σουρωμένο

100ml κονιάκ

5 φράουλες κομμένες σε κομμάτιας

1 πορτοκάλι κομμένο σε κύβους

1 μήλο κομμένο σε κύβους

Εκτέλεση:

Σε μια λεκάνη, ανακατεύεις όλα τα υγρά υλικά με την κανέλλα και το γαρύφαλλο μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Στη συνέχεια, μεταφέρεις το μίγμα σε μια μεγάλη κανάτα και το τοποθετείς στο ψυγείο για 2-3 ώρες.

Λίγο πριν σερβίρεις, τοποθετείς τα φρούτα στην κανάτα.

Αν θέλεις στολίζεις το ποτήρι με λίγο δυόσμο.

Προηγούμενο άρθροΣπιτικός ζωμός κότας
Επόμενο άρθροΠώς συντηρώ τον μαϊντανό

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σαλάτα με ψητά ροδάκινα, ρόκα και πασατέμπο

Τα ροδάκινα αυτή την εποχή είναι στα καλύτερά τους. Είναι νόστιμα, θρεπτικά και ξεχειλίζουν κάλιο και αντιοξειδωτικά.   Για να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα και για...

Σαλάτα με μαριναρισμένες φακές, μυζήθρα και βινεγκρέτ καρότου και λουίζας

Μια δροσερή σαλάτα που είναι superfood. H βινεγκρέτ καρότου και λουίζας είναι τόσο πρωτότυπη και νόστιμη που αυτή η γευστική δημιουργία απογειώνεται… Αν αφαιρέσουμε το...

Σαλάτα με πολύχρωμες ντομάτες, μοτσαρέλα και πέστο βασιλικού

Μια παραλλαγή της γνωστής ιταλικής σαλάτας caprese με τη διαφορά ότι χρησιμοποιούμε τις πολύχρωμες ντομάτες έτσι για ένα τουίστ στη γεύση. Επιλέγουμε από την αγορά...

Σαλάτα με δίχρωμα ντοματίνια, φέτα και σάλτσα ελιάς Καλαμών

Μια καθαρά ελληνική σαλάτα που τα έχει όλα και είναι τόσο νόστιμη. Ο ταλαντούχος Σίμος Tριανταφύλλου, μας αποκαλύπτει τα μυστικά του μαριναρίσματος των υλικών...

Μύδια σαγανάκι της Κατερίνας

Μια γευστική δημιουργία επική, που  θα λατρέψει η οικογένεια και οι φίλοι… Η νόστιμη σάλτσα τους είναι ότι καλύτερο για «βούτες» με καψαλισμένο ψωμάκια....

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !