Όποιος έχει δοκιμάσει σανγρία δεν μπορεί να ξεχάσει την υπέροχη γεύση και το άρωμα της. Το χαρακτηριστικό ποτό της Ισπανίας πίνεται ευχάριστα όλες τις εποχές του χρόνου και μπορείς εύκολα να το παρασκευάσεις με απλά υλικά. Ας δούμε πώς:
Για μια μεγάλη κανάτα θα χρειαστείς :
1 λίτρο κόκκινο κρασί ποικιλίας μερλόν
200 γραμμάρια μέλι
100 γραμμάρια νερό
1 κοφτό κουταλάκι κανέλα σε σκόνη
Ελάχιστο γαρύφαλλο σε σκόνη (στη μύτη του κουταλιού)
150 γραμμάρια χυμό πορτοκαλιού σουρωμένο
100ml κονιάκ
5 φράουλες κομμένες σε κομμάτιας
1 πορτοκάλι κομμένο σε κύβους
1 μήλο κομμένο σε κύβους
Εκτέλεση:
Σε μια λεκάνη, ανακατεύεις όλα τα υγρά υλικά με την κανέλλα και το γαρύφαλλο μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Στη συνέχεια, μεταφέρεις το μίγμα σε μια μεγάλη κανάτα και το τοποθετείς στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
Λίγο πριν σερβίρεις, τοποθετείς τα φρούτα στην κανάτα.
Αν θέλεις στολίζεις το ποτήρι με λίγο δυόσμο.