Πώς συντηρώ τον μαϊντανό

Tips

Ο μαϊντανός είναι ένα αρωματικό χορταρικό που χρησιμοποιούμε ευρέως στην ελληνική κουζίνα.

Παρασκευές όπως τα κεφτεδάκια, η φασολάδα, κάποιες μακαρονάδες και σαλάτες είναι ταυτισμένες με τον μαϊντανό!

Ωστόσο, ο μαϊντανός είναι αρκετά ευαίσθητος, καθώς τα φυλλαράκια του είναι αρκετά λεπτά και πολύ τρυφερά.  Έτσι, μαραίνεται και σαπίζει γρήγορα ακόμα και μέσα στο ψυγείο.

Τί μπορείς να κάνεις για να παρατείνεις τον χρόνο ζωής του;

 Στο ψυγείο

Βρέξε ένα χαρτί κουζίνας με νερό και τύλιξέ το γύρω από τις βάσεις τον κοτσανιών. Έπειτα, τύλιξε γύρω από το χαρτί ένα αλουμινόχαρτο για να θωρακίσεις την υγρασία. Τέλος, βάλε τον μαϊντανό σε σακουλάκι που να κλείνει αεροστεγώς ή σε δοχείο ψυγείου.

Στην κατάψυξη

Αφού πλύνεις και ψιλοκόψεις τον μαϊντανό άφησέ τον για 1-2 ώρες πάνω σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσει. Έπειτα, βάλε τον σε σακουλάκια ή μικρά δοχεία και τοποθέτησέ τον στην κατάψυξη. Έτσι, θα έχεις έτοιμο μαϊντανό κάθε φορά που θα τον χρειάζεσαι για κάποια νέα παρασκευή.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !