Σπιτικός ζωμός κότας

Tips

Αρκετές φορές χρειάζεται να βράσουμε κοτόπουλο χωρίς να χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε τον ζωμό του.

Αυτόν τον ζωμό, σε καμιά περίπτωση δεν τον πετάμε.  Το κοτόπουλο απελευθερώνει πολλές θρεπτικές ουσίες στο νερό μέσα στο οποίο βράζει, το κάνει νόστιμο και είναι κρίμα να πάει χαμένο.

Ας δούμε πώς μπορείς να ετοιμάσεις και να διατηρήσεις τον ζωμό του κοτόπουλου ώστε να το χρησιμοποιήσεις μελλοντικά για να βράσεις σούπα, ρύζι, μακαρονάδα, χυλοπίτες τραχανά κ.α.

  • Αρχικά, σουρώνεις τον ζωμό για να απομακρυνθούν τα υπολείμματα από το κοτόπουλο.
  • Έπειτα, τον βάζεις σε κατσαρόλα και τον τοποθετείς στη φωτιά για να ξαναβράσει.
  • Αν θέλεις, προσθέτεις λάδι, αλάτι, πιπέρι και πολτοποιημένα λαχανικά, όπως μαϊντανό, κρεμμύδι, πατάτα κ.α.
  • Αφού σιγοβράσει για 10-15 λεπτά, τον αποσύρεις από τη φωτιά και τον αφήνεις να κρυώσει.
  • Τον μοιράζεις σε δοχεία ή σε σακουλάκια με ζίπερ και τον τοποθετείς στην κατάψυξη όπου διατηρείται για τουλάχιστον 3 μήνες.
  • Για να τον αποψύξεις, τον τοποθετείς για 8 ώρες στη συντήρηση ή χρησιμοποιείς το πρόγραμμα απόψυξης του φούρνου σου.
Προηγούμενο άρθροΗ θεραπευτική δύναμη των ζώων
Επόμενο άρθροΣπιτική σανγρία

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !