Καλαμάρια γεμιστά με ρύζι και χορταρικά

Tips

Νόστιμη γευστική δημιουργία της Σαρακοστής και πολύ αρωματική. Ρύζι ελληνικό από τους ορυζώνες της Βόρειας Ελλάδας, που ακολουθούν με ευλάβεια όλους τους κανονισμούς της Ε.Ε για την ποιότητα και ασφάλεια του ρυζιού και τη βιωσιμότητα του πλανήτη, χάρη στο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Εu rice.

Μπορείτε στη συνταγή να χρησιμοποιήσετε θράψαλα, που είναι μεγαλύτερα λίγο από τα καλαμάρια και σε πιο συμφέρουσα τιμή.

Χρόνος παρασκευής 1 ώρα και 10 λεπτά / Εύκολο

Καλαμάρια γεμιστά με ρύζι και χορταρικά

Υλικά για 4 άτομα

4 καλαμάρια θράψαλα από 300 γρ. το καθένα

200 γρ. ρύζι γλασέ

300 γρ. σέσκουλα, ψιλοκομμένα

300 γρ. σπανάκι, ψιλοκομμένο

50 γρ. κρεμμυδάκι φρέσκο, σε φέτες

100 γρ. κρεμμύδι ξερό, σε κύβους ή τριμμένο

60 γρ. μαραθόριζα, ψιλοκομμένη

20 γρ. σέλινο, ψιλοκομμένο

1 κ.γ. σουμάκ

Χυμό από 2 λεμόνια

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

350 ml ζωμό ψαριού

150 γρ. ντομάτες τριμμένες

50ml ελαιόλαδο εκλεκτό

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

Ψιλοκόβουμε τα κεφάλια από τα καλαμάρια ή τα θράψαλα και τα σοτάρουμε σε ελαιόλαδο για 2-4 λεπτά.

Προσθέτουμε τη μαραθόριζα, το σκόρδο, τα κρεμμύδια και το ρύζι και σοτάρουμε για 2 λεπτά.

Ρίχνουμε και  200ml από το ζωμό ψαριού και 100 ml πολτό ντομάτας και βράζουμε για 15 λεπτά ανακατεύοντας ανά διαστήματα με ξύλινη κουτάλα.

Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σπανάκι και τα σέσκουλα και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ακόμα και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Πασπαλίζουμε με το σουμάκ και το σέλινο και περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε ελαφρά.

Με κουτάλι γεμίζουμε τα καλαμάρια ή τα θράψαλα, τα κλείνουμε με οδοντογλυφίδα.

Τα αραδιάζουμε σε ταψί και ρίχνουμε τον υπόλοιπο ζωμό ψαριού και τον πολτό ντομάτας.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 40 λεπτά.

Βγάζουμε την οδοντογλυφίδα και σερβίρουμε τα θράψαλα ολόκληρα σε πιάτα.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !