Κανέλα, ο απίθανος σύμμαχος στο αδυνάτισμα

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Για το φίνο άρωμα και τη γεύση της κανέλας έχουν γίνει πόλεμοι.. Πρωταγωνίστρια στα φορτία των καραβανιών, που μέσω της οδού του μεταξιού και των μπαχαρικών έφθασαν στην Ευρώπη από τα βάθη της ανατολής. Αγαπημένο μπαχαρικό του Μ. Αλεξάνδρου και καθόλου τυχαίο που οι Μακεδόνες πολύ το χρησιμοποιούν στην κουζίνα τους. Η κανέλα καλλιεργήθηκε σε περιοχές της Νοτιοανατολικής Ασίας και εξέχουσα είναι η κανέλα Κεϋλάνης, για το άρωμα της και τη ξεχωριστή γεύση της. Τα ευεργετήματα που προσφέρει στον οργανισμό μας πολλά και αναγνωρισμένα χιλιάδες χρόνια πριν από τους οι Κινέζους, Ινδούς αλλά και Βραζιλιάνους σοφούς και αγιουβερδικούς ιατρούς.

Η κανέλα διεγείρει την μνήμη και τις γνωστικές λειτουργίες, συμβάλλει στην καλή λειτουργία του πεπτικού, του καρδιαγγειακού συστήματος και στη ρύθμιση του σακχάρου.

Ένα ακόμα πλεονέκτημα της κανέλας είτε σαν μπαχαρικό αλλά κυρίως σαν αφέψημα ή νερό, είναι η βοήθεια στην απώλεια βάρους.

Το νερό κανέλας «καθαρίζει» το πεπτικό σύστημα

Η κανέλα προάγει την καλή πέψη και εξαλείφει τις τοξίνες από τον οργανισμό μας. Αν μάλιστα πασπαλίσουμε με μπόλικη κανέλα Κεϋλάνης φέτες μήλου που έχουμε «βρέξει» με λεμόνι, τότε δημιουργούμε ένα superfood με μοναδικές αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

Η κανέλα δημιουργεί αίσθηση πληρότητας

Το μπαχαρικό, με τα μοναδικά θρεπτικά στοιχεία μπορεί και επιβραδύνει την απορρόφηση της γλυκόζης από τον οργανισμό μας. Έτσι το αφέψημα κανέλας τείνει να μειώνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Η ινσουλίνη ρυθμίζεται ευκολότερα και το σώμα έχει την τάση να δημιουργεί λιγότερο λίπος. Η κανέλα μας βοηθά να έχουμε την αίσθηση πληρότητας.

Το νερό κανέλας προάγει την αργή και διαρκή απώλεια βάρους

Η κανέλα καθυστερεί τη διέλευση τροφών στο στομάχι. Τα άτομα που καταναλώνουν συχνά νερό κανέλας αισθάνονται χορτάτοι και έτσι μειώνουν την ποσότητα του φαγητού, εύκολα και απλά.

Όσο μικρότερες ποσότητες καταναλώνονται τόσο πιο αποτελεσματικά είναι τα πεπτικά ένζυμα του στομάχου. Έτσι τρώτε λιγότερο και χωνεύεται πιο γρήγορα. Η κανέλα επίσης αυξάνει τη θερμοκρασία του σώματος και την κατανάλωση ενέργειας.

Αυτοί είναι δύο βασικοί παράγοντες για μια αργή και σταθερή απώλεια βάρους.

Εννοείται ότι το νερό κανέλας συνδράμει την απώλεια βάρους όταν συνοδεύεται και από μια ισορροπημένη διατροφή.

Ας μην ξεχνάμε ότι ο έλεγχος του βάρους μας επιτυγχάνεται όταν συνυπάρχει υγιεινή διατροφή, γυμναστική, θέληση και συνέπεια…

Ποια κανέλα να επιλέξουμε;

Η κανέλα Κεϋλάνης, από την Σρι Λάνκα, είναι η πλουσιότερη κανέλα σε γεύση, άρωμα, υφή και θρεπτικά στοιχεία. Πολλοί την αποκαλούν “real cinnamon”.

Πως φτιάχνουμε το αφέψημα ή νερό κανέλας

Υλικά για 1 άτομο
  • 250 ml νερού
  • 1 ξύλο κανέλας Κεϋλάνης
  • 1 κ.γ. μέλι, προαιρετικά
  • 1 φακελάκι πράσινο ή μαύρο τσάι
Διαδικασία 

Βράζουμε το νερό σε μικρή κατσαρόλα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ξύλο κανέλας και το φακελάκι τσαγιού και αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 7 λεπτά.

Στη συνέχεια, σε ένα φλιτζάνι, ρίχνουμε το μέλι και μετά το νερό κανέλας. Ανακατεύουμε και το απολαμβάνουμε ζεστό ή κρύο αφού το δροσίσουμε στο ψυγείο.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Καπνιστή πέστροφα με πένες και τσίπουρο

Η εποχή ζητά νόστιμα, θρεπτικά και εύκολα φαγητά που γίνονται γρήγορα και είναι χορταστικά. Μια γευστική δημιουργία της παρέας. Οι πέστροφες είναι νόστιμες και...

Τραχανότο με γαρίδες

Ο τραχανάς επανήλθε δυναμικά στις κουζίνες γνωστών chef και έγινε τάση. Με τις γαρίδες και την ντοματούλα συνδυάζεται αρμονικά και η γεύση εκτοξεύεται με...

Πώς θα κρατήσετε τα κουνούπια μακριά από τα παιδιά σας και εσάς;

Τελευταία οι καλοκαιρινές βραδιές στα μπαλκόνια ή στη φύση έχουν γίνει εφιαλτικές κάποιες φορές λόγω των κουνουπιών. Επειδή βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και...

Σαλάτα Θαλασσινή

Μια σαλάτα καλοκαιρινή μου μοσχοβολά θάλασσα. Νόστιμη, θρεπτική και πολύ εύκολη να γίνει. Μπορούμε αν δεν έχουμε καπαρόφυλλα και καπαρόμηλα να χρησιμοποιήσουμε κρίταμο. Μια...

Γιατί πρέπει να εντάξουμε στη διατροφή μας το μέλι;

Το μέλι είναι το νέκταρ των θεών, το ελιξίριο της ζωής που χαρίζει ευεξία, μακροβιότητα και υγεία. Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα οι άνθρωποι...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !