Τραγανές πλεξούδες κανέλας

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Γεύση «ανελαστική» με άρωμα κανέλας… Γίνονται εύκολα και αρέσουν πολύ. Με τον καφέ, με το πρωινό ακόμα και για το πικ νικ στη φύση. Ένα υπέροχο σνακ που το φτιάχνετε σε μπουκίτσες ή μεγαλύτερες. Επιλέγω κανέλα Κεϋλάνης και εκλεκτό βούτυρο. Αν θέλουμε την νηστίσιμη ή vegan εκδοχή αντικαθιστούμε το βούτυρο με ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο.

Χρόνος παρασκευής 15 λεπτά / Χρόνος αναμονής 1 ώρα / Χρόνος Ψησίματος 20 λεπτά / Εύκολη

Τραγανές πλεξούδες κανέλας  

 Υλικά για 30 πλεξούδες μεσαίου μεγέθους

500 γρ. αλεύρι μαλακό, κοσκινισμένο

10 γραμ. μπέικιν πάουντερ

275 γρ. βούτυρο αγελάδας, εκλεκτό

165 γρ. ζάχαρη άχνη

Μισό φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού

Ξύσμα από 1 πορτοκάλι, ακέρωτο

1 κρόκο φρέσκου αυγού

3 αυγά

1 στίκ βανίλιας ή βανιλίνη

1 κ.σ. κανέλα Κεϋλάνης, σε σκόνη

1 κ.γ. γαρίφαλο, σε σκόνη

Για την επικάλυψη

Καστανή ζάχαρη ή κρυσταλλική και κανέλα Κεϋλάνης

Τρόπος Παρασκευής

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια και χτυπάμε δυνατά με το σύρμα μέχρι να «αφρατέψει».

Σε μπολ χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά και τον κρόκο προς μια κατεύθυνση από δεξιά προς τα αριστερά.

Αμέσως μετά τα ρίχνουμε σιγά σιγά στο μείγμα του μίξερ.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι προσθέτοντας το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και το γαρύφαλλο.

Ρίχνουμε το αλεύρι βροχηδόν στο μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Την τελευταία στιγμή βάζουμε το χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα  για άρωμα και λεπτή γεύση.

Το μυστικό μας είναι να πετύχουμε μια εύπλαστη ζύμη.

Αφήνουμε την ζύμη μας να «ξεκουραστεί» για 1 ώρα στο ψυγείο σε χαμηλό ράφι.

Στην συνέχεια πλάθουμε όμορφες πλεξούδες και τις «περνάμε» από τη ζάχαρη κανέλας, που έχουμε απλώσει σε μια πιατέλα.

Στρώνουμε μια λαδόκολλα στο ταψί και βάζουμε τις πλεξούδες σε μια απόσταση μεταξύ τους .

Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175οC  για 20 λεπτά.

Αφήνουμε σε σχάρα τις πλεξούδες να κρυώσουν καλά, χωρίς να τις σκεπάσουμε.

Τις διατηρούμε σε μεταλλικό κουτί φρέσκες και τραγανές τουλάχιστον για 1 εβδομάδα… αν προλάβουμε.

Συνταγή : Mαρίνα Κουτσοπούλου, περίφημη μαγείρισσα, Διχώρι Φωκίδας

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Καπνιστή πέστροφα με πένες και τσίπουρο

Η εποχή ζητά νόστιμα, θρεπτικά και εύκολα φαγητά που γίνονται γρήγορα και είναι χορταστικά. Μια γευστική δημιουργία της παρέας. Οι πέστροφες είναι νόστιμες και...

Τραχανότο με γαρίδες

Ο τραχανάς επανήλθε δυναμικά στις κουζίνες γνωστών chef και έγινε τάση. Με τις γαρίδες και την ντοματούλα συνδυάζεται αρμονικά και η γεύση εκτοξεύεται με...

Πώς θα κρατήσετε τα κουνούπια μακριά από τα παιδιά σας και εσάς;

Τελευταία οι καλοκαιρινές βραδιές στα μπαλκόνια ή στη φύση έχουν γίνει εφιαλτικές κάποιες φορές λόγω των κουνουπιών. Επειδή βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και...

Σαλάτα Θαλασσινή

Μια σαλάτα καλοκαιρινή μου μοσχοβολά θάλασσα. Νόστιμη, θρεπτική και πολύ εύκολη να γίνει. Μπορούμε αν δεν έχουμε καπαρόφυλλα και καπαρόμηλα να χρησιμοποιήσουμε κρίταμο. Μια...

Γιατί πρέπει να εντάξουμε στη διατροφή μας το μέλι;

Το μέλι είναι το νέκταρ των θεών, το ελιξίριο της ζωής που χαρίζει ευεξία, μακροβιότητα και υγεία. Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα οι άνθρωποι...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !