Το περπάτημα στη ζωή μας

Tips

Αν σου ζητήσει κάποιος να του προτείνεις μια λύση για εκγύμναση του σώματος και καλή ποιότητα ζωής ποιο θα είναι το πρώτο πράγμα που θα σου έρθει στο μυαλό; Θέλει και ερώτημα; Φυσικά το περπάτημα.

Γυμνάζεις όλα τα μέρη ρου σώματος, απολαμβάνεις τον καθαρό αέρα, βοηθάς την υγεία σου και εννοείται πως πρόκειται για μια λύση που δεν απαιτούνται καθόλου χρήματα.

Οι καιροί που διανύουμε δεν επιτρέπουν σε όλους να δίνουν ένα χρηματικό ποσό σε ένα γυμναστήριο ή ακόμη και σε έναν προσωπικό γυμναστή. Από την άλλη βέβαια είναι μεγάλη η πλειοψηφία των ανθρώπων που ενώ μπορεί να έχουν την οικονομική δυνατότητα για κάτι τέτοιο να επιλέγουν από μόνοι τους το περπάτημα.

Δεν χρειάζεσαι πολλά, ίσως και τίποτα για να το επιτύχεις. Βάζεις στα ακουστικά την αγαπημένη σου μουσική και φεύγεις. Υπάρχουν πολλοί που το χρησιμοποιούν και ως μια μορφή ψυχοθεραπείας. Θέλοντας και μη, περπατώντας βάζεις σε μια σειρά τις σκέψεις σου, μπαίνεις στην διαδικασία να αναρωτηθείς για πράγματα που μέχρι πρότινος σου περνούσαν αδιάφορα. Με λίγα λόγια …τα ‘‘βρίσκεις’’ με τον εαυτό σου.

Συνδύασε το περπάτημα με βόλτα

Όταν ακούμε την λέξη ‘‘περπάτημα’’ αυτομάτως το μυαλό μας πάει σε μια μορφή γυμναστικής και αυτό μερικές φορές είναι λάθος. Ειδικά όσοι δεν είναι fan της γυμναστικής και στην κυριολεξία πηγαίνουν μέχρι και στο περίπτερο με το αυτοκίνητο θα δυσκολευτούν να το πάρουν απόφαση. Στο περπάτημα όμως όσο περίεργο και αν ακουστεί (ή έστω διαβαστεί) δεν χρειάζεται να βάζουμε ‘‘ταμπέλες’’.

Μπορείς με ένα απλό μήνυμα ή με ένα τηλέφωνο να μαζέψεις την παρέα σου ή ακόμη και τον καλύτερο σου φίλο, να πάρετε στο χέρι ένα καφέ και απλά να ξεκινήσετε το περπάτημα. Δεν χρειάζεται να έχετε συγκεκριμένο προορισμό, η συζήτηση θα σας συνεπάρει. Και κάπως έτσι χωρίς καν να το έχεις καταλάβει θα έχει περάσει ένα δίωρο της ζωής σου που όχι μόνο θα έχεις γυμναστεί αλλά θα έχεις περάσει και ποιοτικό χρόνο με ανθρώπους που αγαπάς.

Αν έχεις σκύλο στο σπίτι η λύση, σου φωνάζει από μόνη της. Βάλτου το λουρί του ξεκινήστε την βόλτα σας και θα δεις που θα σου “φύγουν”… όλα!

Περπάτημα και υγεία

Οι επισκέψεις που πραγματοποιούμε ετησίως στον γιατρό είναι συχνές. Δεν παίζει κανέναν ρόλο η ηλικία που έχεις, αλλά η πρόληψη σώζει ζωές οπότε αν δεν το έχεις βάλει ακόμη στο πρόγραμμα ίσως ήρθε η ώρα να το κάνεις.

Όποιον γιατρό λοιπόν και αν ρωτήσεις ποια λύση έχει να σου προτείνει για να διατηρείσαι σε φόρμα και να προσέχεις και την υγεία σου, θα σου πει το περπάτημα. Μόνος, με παρέα, με τον σκύλο, με όποιον πραγματικά θέλεις. Το ζήτημα είναι να το κάνεις!

Perpatima

Το περπάτημα όσο και αν κάποιοι το υποτιμούν, σφίγγει το σώμα, ρίχνει την πίεση, βοηθάει στην ρύθμιση της χοληστερίνης, κάνει καλό στη μέση και στην καρδιά, καίει το λίπος και πόσα ακόμη που αν ξεκινήσουμε να τα λέμε, δεν θα τελειώνουμε.

Δεν είπε κανείς φυσικά να απαρνηθείς τον καφέ με τους φίλους σου στο στέκι σας, αλλά μήπως να σκεφτείς την εκδοχή αυτή τη φορά να πας με τα πόδια; Πάρε την γιαγιά σου, τον παππού σου, την μαμά σου, τον μπαμπά σου, τον αδερφό ή την αδερφή σου και απλά πηγαίνετε μια βόλτα. Αξία ανεκτίμητη…που ίσως τώρα να μην είναι τόσο έντονα φανερή αλλά στο μέλλον θα γίνει.

Ένας σύγχρονος τρόπος ‘‘ελευθερίας’’

Ναι καλά διάβασες. Ελευθερίας! Γιατί το περπάτημα συνοδεύεται από ελευθερία. Δεν έχεις υποχρέωση να περιμένεις κανένα φανάρι στην κίνηση να ανάψει πράσινο, δεν έχεις το άγχος του δρόμου και της πίεσης. Άσε τον εαυτό σου ελεύθερο και ίσως αν το δοκιμάσεις 2-3 φορές να αλλάξεις ριζικά τρόπο σκέψης. Όλα είναι στο μυαλό μας, όσο πιο πολύ το ελέγχουμε τόσο καλύτερα!

Προηγούμενο άρθροΤραγανές πλεξούδες κανέλας
Επόμενο άρθροΜαρμελάδα φράουλα

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !