Κέικ καρότου με φιστίκια Αίγινας, καρύδια και καστανή ζάχαρη

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Ένα απίθανο κέικ που τόσο εύκολα. Η καστανή ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας, το κάρδαμο και οι ξηροί καρποί του χαρίζουν γεύση μοναδική.

Ό,τι καλύτερο για να συνοδεύσετε τον καφέ σας κάθε στιγμή της ημέρας.

Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα φιστίκια με αμύγδαλα ή ακόμα και με κουκουνάρι που δένει αρμονικά με το καρότο.

Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά / Χρόνος ψησίματος 25 λεπτά / Εύκολο

Κέικ καρότου με φιστίκια Αίγινας, καρύδια και καστανή ζάχαρη

Από τον Ηλία Ζεφκιλή, διακεκριμένο private chef

Υλικά για 6 – 8 άτομα

1 κούπα αλεύρι που «φουσκώνει μόνο του», κοσκινισμένο

1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

2 αυγά

1 κούπα καστανή ζάχαρη

1 κούπα καρότο, τριμμένο

1 βανίλια ή 1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας

125 γραμμάρια βούτυρο αγελάδας, λιωμένο

2 κ.σ. καρύδια, σε μικρά κομμάτια

Μισό φλιτζάνι φιστίκια Αίγινας, κομμένα στη μέση

Μισή κ.γ κάρδαμο, σε σκόνη

1 πρέζα αλάτι

1 πρέζα κανέλα Κεϋλάνης

Τρόπος παρασκευής

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.

Στο κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα δυνατά τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να διαλυθεί η ζάχαρη.

Ρίχνουμε το εκχύλισμα βανίλιας, το βούτυρο και συνεχίζουμε να χτυπάμε στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα.

Προσθέτουμε το καρότο και βροχηδόν το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και χτυπάμε με τον γάντζο σε μέτρια ταχύτητα.

Ρίχνουμε και τα φιστίκια, τα καρύδια, το κάρδαμο, το αλάτι και την κανέλα και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Σε αντικολλητική ή βουτυρωμένη φόρμα ρίχνουμε το μείγμα του κέικ και στρώνουμε με την μαρίζ την επιφάνεια.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180οC στον αέρα, για 25 λεπτά.

Δοκιμάζουμε αν είναι έτοιμο βυθίζοντας ένα μαχαιράκι και αν αυτό βγει καθαρό βγάζουμε το κέικ από το φούρνο.

Ξεφορμάρουμε και αφήνουμε το κέικ μας πάνω σε μία σχάρα να κρυώσει καλά.

Το βάζουμε σε πιατέλα, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σαλάτα με ψητά ροδάκινα, ρόκα και πασατέμπο

Τα ροδάκινα αυτή την εποχή είναι στα καλύτερά τους. Είναι νόστιμα, θρεπτικά και ξεχειλίζουν κάλιο και αντιοξειδωτικά.   Για να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα και για...

Σαλάτα με μαριναρισμένες φακές, μυζήθρα και βινεγκρέτ καρότου και λουίζας

Μια δροσερή σαλάτα που είναι superfood. H βινεγκρέτ καρότου και λουίζας είναι τόσο πρωτότυπη και νόστιμη που αυτή η γευστική δημιουργία απογειώνεται… Αν αφαιρέσουμε το...

Σαλάτα με πολύχρωμες ντομάτες, μοτσαρέλα και πέστο βασιλικού

Μια παραλλαγή της γνωστής ιταλικής σαλάτας caprese με τη διαφορά ότι χρησιμοποιούμε τις πολύχρωμες ντομάτες έτσι για ένα τουίστ στη γεύση. Επιλέγουμε από την αγορά...

Σαλάτα με δίχρωμα ντοματίνια, φέτα και σάλτσα ελιάς Καλαμών

Μια καθαρά ελληνική σαλάτα που τα έχει όλα και είναι τόσο νόστιμη. Ο ταλαντούχος Σίμος Tριανταφύλλου, μας αποκαλύπτει τα μυστικά του μαριναρίσματος των υλικών...

Μύδια σαγανάκι της Κατερίνας

Μια γευστική δημιουργία επική, που  θα λατρέψει η οικογένεια και οι φίλοι… Η νόστιμη σάλτσα τους είναι ότι καλύτερο για «βούτες» με καψαλισμένο ψωμάκια....

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !