Kόκορας με λάχανο τουρσί

Tips

Γιορτινή θρακιώτικη γευστική δημιουργία πολύ νόστιμη και συνάμα θρεπτική. Το σίγουρο είναι ότι θα το πιάτο αυτό κατέχει σημαντική θέση στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι τους. Το λάχανο είναι υψηλής διατροφικής αξίας και σαν τουρσί μπορεί να συνοδεύσει κρέας ψητό και αλλαντικά. Αν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε τον κόκορα με κοτόπουλο ή χοιρινό. Είναι ότι καλύτερο για τις χειμωνιάτικες ημέρες.

Χρόνος παρασκευής για το τουρσί 2 ώρες / Χρόνος παρασκευής για το κοτόπουλο 1 ½ ώρα / Εύκολη

Κόκορας με λάχανο τουρσί

Υλικά για 4 άτομα

1 λάχανο φρέσκο μέτριο

4 μπούτια κοτόπουλου

Φρεσκοστυμμένο χυμό από 3 λεμόνια

2 κ.σ. βούτυρο αγελάδας, εκλεκτό

Κόκκινο πιπέρι

αλάτι

Τρόπος παρασκευής 

Κόβουμε το λάχανο ψιλό, όπως ακριβώς στη σαλάτα.

Σε κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το λάχανο. Τσιγαρίζουμε σε χαμηλή φωτιά και αφήνουμε να «μαραθεί» σε σκεπασμένη κατσαρόλα για 2 ώρες περίπου.

«Σβήνουμε» με το φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού.

Προσθέτουμε το κοτόπουλο, λίγο αλάτι και ρίχνουμε 3 ποτήρια νερό ζεστό και λίγο κόκκινο πιπέρι.

Βράζουμε για 1 – 1 ½ ώρα σε σιγανή φωτιά.

Σβήνουμε και αφήνουμε να «ξεκουραστεί» το φαγητό και σερβίρουμε σε πιατέλα.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !