Κότα γεμιστή με φρούτα και κάστανα

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Εθιμική γεύση χριστουγεννιάτικη βουνίσια. Η γέμιση είναι τόσο νόστιμη και αρωματική που θα θυμάστε νοσταλγικά. Διαπιστώσαμε ότι δεν είναι λίγοι εκείνοι που προτιμούν κότα ή κόκορα γεμιστό από τη γαλοπούλα.

Ψήνεται πιο εύκολα και το κρέας είναι πιο μαλακό από αυτό της γαλοπούλας. Εμείς σας δίνουμε και αυτή την εναλλακτική που αρέσει πολύ…

Χρόνος προετοιμασία 30 λεπτά / Χρόνος ψησίματος 2 ώρες / Μέτριας δυσκολίας

 Κότα γεμιστή με φρούτα και κάστανα 

 Από τον executive chef Θοδωρή Βλάχο

 Υλικά

1 κότα ολόκληρη

2 μήλα κόκκινα, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε καρέ

1 μήλο πράσινο, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε καρέ

200 γρ. κάστανα προβρασμένα, σε κομμάτια

200 γρ. κουκουνάρι

100 γρ. σταφίδα σουλτανίνα

200 γρ. καρύδια ψίχα, χοντροκομμένη

20 γρ. κόλιαντρο

8 γρ. γλυκάνισο καβουρδισμένο και τριμμένο

100 ml κόκκινο κρασί

αλάτι, φρεσκοτριμμένα πιπέρια

ελαιόλαδο

Για το γαρνίρισμα

Λαχανάκια Βρυξελλών

Τρόπος παρασκευής

Σε τηγάνι σοτάρουμε τα μήλα με λίγο ελαιόλαδο, μια κουταλιά νερό και 50ml κρασί κόκκινο.

Μόλις μαραθούν, αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε τα κάστανα, το κουκουνάρι, τη σταφίδα, το καρύδι και τον κόλιαντρο, ανακατεύοντας προσεκτικά.

Πλένουμε την κότα πολύ καλά και τη βάζουμε σε ταψί.

Ξεπλένουμε το εσωτερικό της με κρασί.

Με κουτάλι τη γεμίζουμε με την αρωματική γέμιση στην κοιλιά και στο στήθος.

Με βελόνα σακοράφα και ειδική κλωστή τη ράβουμε προσεκτικά για να μην ανοίξει και χυθεί η γέμιση.

Την περιλούζουμε με υπόλοιπο κόκκινο κρασί, την αλατοπιπερώνουμε και την πασπαλίζουμε με το  γλυκάνισο.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο σκεπασμένη με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο στους 180οC για 1 ½  ώρες.

Ξεσκεπάζουμε προσεκτικά για να μην καούμε από τον ατμό και ψήνουμε για άλλα 30 λεπτά περιλούζοντάς την με τη σάλτσα.  Αν θέλουμε να ροδοκοκκινίσει τα τελευταία 5-8 λεπτά ανοίγουμε το γκρίλ.

Ξεφουρνίζουμε και τη σερβίρουμε σε μεγάλη πιατέλα ζεστή.

Τη συνοδεύουμε με λαχανάκια Βρυξελλών ή πατάτες κυδωνάτες, που μπορούμε να τις ψήσουμε μαζί με την κότα ή χωριστά.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Πώς να επιλέξω μαγιό αν έχω μεγάλη περιφέρεια;

Αν η περιφέρειά σου είναι κάπως μεγαλύτερη από το επιθυμητό, δεν χρειάζεται να νιώθεις άσχημα. Κανένα σώμα δεν είναι τέλειο και λίγο πολύ οι...

Αυθεντική Λαδόπιτα

Το παραδοσιακό γλυκό ή αλλιώς το γλυκό της χαράς, του γάμου και όλων των σημαντικών στιγμών στη ζωή των Πρεβεζάνων… Τελευταία εκτιμάται πολύ και από...

Πώς ψήνω σε σκεύη σιλικόνης;

Τα σκεύη σιλικόνης έχουν εισχωρήσει για τα καλά στις κουζίνες μας. Είναι ελαφρά και εύκαμπτα και μπορείς να τα αποθηκεύσεις εύκολα, ενώ αντέχουν σε...

Πώς αποστειρώνω τα ρούχα του μωρού;

Το δέρμα των βρεφών είναι εξαιρετικά ευαίσθητο και ερεθίζεται πολύ εύκολα. Για αυτό τον λόγο ό,τι έρχεται σε επαφή με την επιδερμίδα τους κατά...

Τί να κάνω για να ξεμυρίσει το μπάνιο;

Όπου υπάρχει υγρασία και μικρόβια υπάρχουν και δυσάρεστες οσμές. Το μπάνιο είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα χώρου που συχνά σε προβληματίζει καθώς ενώ το διατηρείς...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !