Μήλα γεμιστά με μπουκιές χοιρινού και κόκκινο γλυκό κρασί

Τα μυστικά των Chef

Μια πρωτότυπη γευστική δημιουργία γιορτινή για να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα και να ενθουσιάσουμε τους ανθρώπους μας.

Είναι εντυπωσιακή, νόστιμη και γίνεται εύκολα.

Αν λοιπόν βαρεθήκατε τις γαλοπούλες ο Κώστας Γεωργατζάς μας προσφέρει super εναλλακτική

Χρόνος παρασκευής 1 ώρα / Εύκολη

Μήλα γεμιστά με μπουκιές χοιρινού, κόκκινο γλυκό κρασί

Από τον διακεκριμένο Κώστα Γεωργατζά, corporate chef

Υλικά  για 4 άτομα 

4 μήλα κόκκινα

500 γρ. μπούτι χοιρινό, χωρίς κόκκαλο, κομμένο σε κύβους

2 κρεμμύδια ξηρά, ψιλοκομμένα

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο

100 ml κόκκινο γλυκό κρασί, μαυροδάφνη

100 γρ. ημιγλασσαρισμενος ζωμός κρέατος

1/2 ξύλο κανέλας Κεϋλάνης

1 πρέζα σκόνη κανέλας Κεϋλάνης και

5 κόκκους μπαχάρι

40 γρ. σταφίδες ξανθές και μαύρες

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένα πιπέρια

Ελαιόλαδο εκλεκτό

Τρόπος παρασκευής

Κόβουμε το πάνω μέρος από τα μήλα, αφαιρούμε το κοτσάνι προσεκτικά και βγάζουμε με κουταλάκι τη ψίχα του μήλου και την λιώνουμε ελαφρά με ένα πιρούνι.

Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο να κάψει και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μέτρια φωτιά για 1 λεπτό.

Προσθέτουμε το κρέας και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 4 λεπτά ακόμα.

Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε ελαφρά με ξύλινη κουτάλα.

Σβήνουμε με κόκκινο γλυκό κρασί και αφήνουμε για 1 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Προσθέτουμε το ζωμό, τις σταφίδες, την ψίχα μήλου, τα μπαχαρικά και αφήνουμε να σιγοβράσει για 10 λεπτά.

Αφήνουμε να σταθεί η γέμιση για 15 λεπτά και γεμίζουμε προσεκτικά τα μήλα βάζοντας και το καπάκι.

Κάθε μήλο το βάζουμε σε ατομικό πυρίμαχο σκεύος.

Περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο και πασπαλίζουμε με μαύρη ζάχαρη.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160ο C για 15 λεπτά.

Σερβίρουμε απευθείας στο πυρίμαχο σκεύος πάνω σε πιάτο.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !