Πώς να περάσετε καλύτερα τις γιορτές … αν  είστε «μόνοι»;

Tips

Αν τυχαίνει φέτος τα Χριστούγεννα να είστε «μόνοι» μην επιτρέψετε στον εαυτό σας να μελαγχολήσει. Όποιος και αν είναι ο λόγος είτε χωρίσατε, είτε τυχαίνει λόγω δουλειάς να είστε μακριά από την οικογένεια και φίλους ενεργοποιηθείτε… Μπορεί τελικά να είναι τα πιο όμορφα Χριστούγεννα της ζωής σας. Θυμηθείτε «ουδέν κακόν αμιγές καλού» … από την αρχαιότητα διατυπωμένο.

Εμείς σας δίνουμε μερικές ιδέες … εσείς θα τις αξιοποιήσετε ή ακόμα και να τις διανθίσετε. Όπως και να έχει το πράγμα θα έχετε την ευκαιρία να περάσετε αυτά τα Χριστούγεννα διαφορετικά…

Χαρίστε στον εαυτό σας ένα ταξίδι …

Είναι ευκαιρία για απόδραση. Επιλέξτε ένα διαδραστικό ταξίδι ή ένα ταξίδι που η μέχρι τώρα παρέα σας θεωρούσε δύσκολο ή κουραστικό ή τέλος πάντων είχε αρνηθεί… Εννοείται ότι θα επιλέξετε έναν τόπο που στερείται αναμνήσεων που θα σας μελαγχολήσουν. Είναι ο καλύτερος τρόπος να γιορτάσεις μακριά, συναντώντας και άλλους ανθρώπους στο group που είναι «μόνοι».

Πιστέψτε με λειτουργεί νέοι τόποι, άνθρωποι, χρώματα, εμπειρίες…

Διοργανωθείτε…

Από πριν διοργανώστε συναντήσεις με συναδέλφους και γνωστούς που και αυτοί είναι «μόνοι» ή περνάτε όμορφα μαζί τους. Αυτό που έχει σημασία είναι να είστε χαρούμενοι.

Φροντίστε να κλείσετε εισιτήρια για μια παράσταση που θα σας ενθουσιάσει ή απλά πηγαίνετε σινεμά.

Αν πάλι βαριέστε σας θυμίζουμε ότι το cocooning μπορεί να είναι πολύ όμορφο… Μπορείτε να παραγγείλετε το ωραιότερο γεύμα που έχετε καιρό να απολαύσετε… βάλτε μουσική ή απλά χαθείτε στο Netflix…

Κάντε την καλή σας πράξη …

Μπορεί αυτά τα Χριστούγεννα που έχετε χρόνο να κάνετε την καλή σας πράξη και να βοηθήσετε ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι έχουν περισσότερο ανάγκη για φροντίδα και αγάπη. Τηλεφωνείστε σε φιλανθρωπικές οργανώσεις όπως το Χαμόγελο του Παιδιού, το Ελπίδα, τη Φλόγα, την Κιβωτό του κόσμου, το γηροκομείο  και είναι σίγουρο ότι θα δεχθούν την προσφορά σας και θα την εκτιμήσουν.

Ετοιμάστε κάποια πακετάκια με φαγητό και δώρα για κάποιους άστεγους…

Ισχύει πάντα … όταν προσφέρουμε αγάπη και βοήθεια στους συνανθρώπους μας η πράξη ανταμείβεται και επιστρέφει …

Καλά Χριστούγεννα και τυχερή η νέα χρονιά … είναι σίγουρο πιστέψτε το!!

Από τη δημοσιογράφο Σίσσυ Νίκα

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !