Κολοκύθα φουρνιστή με ροκφόρ και καρύδια

Tips

Ένα πανεύκολο ορεκτικό ή ακόμα και επιδόρπιο για το γιορτινό σας τραπέζι. Είναι ευπρόσδεκτο από όλους έχει χρώμα και πολύ νοστιμιά. Μπορείτε να αντικαταστήσετε το τυρί με μπλέ τυρί ή γκοργκονζόλα. Αντί για καρύδια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φουντούκια ή αμυγδαλόψιχα, η επιλογή δική σας.


Η κολοκύθα ξεχειλίζει βιταμίνες και αντιοξειδωτικά απαραίτητα για τη μάχη του οργανισμού μας κατά των ελευθέρων ριζών.  Η Βάσω πάντα κατορθώνει να εντυπωσιάζει τους καλεσμένους της γιατί δεν είναι μια συνηθισμένη γευστική δημιουργία.

Επειδή είναι πολύ εύκολο μπορείτε να το ετοιμάσετε μαζί με τα παιδιά σας και αυτό θα τους δώσει μεγάλη χαρά.

Χρόνος παρασκευής 30-35 λεπτά / Πολύ εύκολο

Κολοκύθα φουρνιστή με ροκφόρ και καρύδια

Από τη Βάσω Κατσαρού γιατρό και περίφημη μαγείρισσα

Υλικά για 4 άτομα
1 μικρά στρογγυλά κομμάτια κολοκύθας
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
4 κ.σ. ελαιόλαδο
4 κομμάτια ροκφόρ
40 γρ. καρύδια, χοντροσπασμένα
4 κ.σ. μέλι θυμαρίσιο
4 κλαράκια θυμάρι

Τρόπος παρασκευής
Καθαρίζουμε ένα μεγάλο κομμάτι κολοκύθας από τη φλούδα και τους σπόρους και κόβουμε σε 4 μικρότερα κομμάτια.
Χαράζουμε μπακλαβαδωτά την κολοκύθα.
Περιχύνουμε το κάθε κομμάτι με 1 κουταλιά ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι.
Σε ταψί στρώνουμε λαδόκολλα και αραδιάζουμε τα 4 κομμάτια κολοκύθας.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να μπορεί το πιρούνι να εισχωρήσει εύκολα μέχρι το βάθος της κολοκύθας.
Τότε βάζουμε από ένα κομμάτι ροκφόρ σε κάθε κολοκύθα και πασπαλίζουμε με καρύδια.
Ψήνουμε στο φούρνο για 10-15 λεπτά ακόμα μέχρι να λιώσει το τυρί.
Βγάζουμε από το φούρνο τις περιλούζουμε με μέλι και πασπαλίζουμε με θυμάρι.
Σερβίρουμε.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !