Κολοκυθοκεφτέδες µε κίτρινη κολοκύθα

Tips

Μια γευστική δημιουργία της εποχής, αφού οι κολοκύθες είναι στα καλύτερά τους.

Γίνονται πολύ εύκολα και είναι ιδιαίτερα νόστιμοι.

Εμείς τους απολαύσαμε στη Σκύρο, που φημίζεται για την κουζίνα της.

Χρόνος παρασκευής 20 λεπτά / Εύκολο

Κολοκυθοκεφτέδες µε κίτρινη κολοκύθα

Από το ξενοδοχείο Nefeli, Χώρα Σκύρου

Υλικά για 4-6 άτομα

500 γρ. κολοκύθα κίτρινη, καθαρισμένη και τριμμένη

1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο

4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

2 κ.σ. δυόσμο φρεσκοκομμένος

1 αυγό,  χτυπημένο

1 πρέζα μοσχοκάρυδο, τριμμένο

2 κ.σ. πεκορίνο

3-4 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη

1 σφηνάκι κονιάκ ή brandy

Aλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το τηγάνισμα

Αλεύρι, κοσκινισμένο

Ελαιόλαδο

Τρόπος παρασκευής

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε την κολοκύθα, το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το δυόσμο, το αυγό και το πεκορίνο.

Ανακατεύουμε δυνατά με το χέρι και ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο στο μείγμα.

Ρίχνουμε τη φρυγανιά λίγο λίγο μέχρι το μείγμα να σφίξει και το ραντίζουμε με το κονιάκ.

Πλάθουμε τους κεφτέδες στο σχήμα και το μέγεθος που θέλουμε.

Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και αλευρώνουμε την ποσότητα των κεφτέδων για την πρώτη τηγανιά.

Μόλις κάψει το ελαιόλαδο βάζουμε τους κεφτέδες και τους τηγανίζουμε για 2 λεπτά από την κάθε πλευρά.

Συνεχίζουμε ακολουθώντας την ίδια διαδικασία.

Σε πιατέλα έχουμε απλώσει απορροφητικό χαρτί και αραδιάζουμε τους κολοκυθοκεφτέδες.

Μετά από 3 λεπτά σερβίρουμε.

Μικρά μυστικά

Αν θέλουμε μπορούμε να αφαιρέσουμε από τη συνταγή το τυρί οπότε οι κολοκυθοκεφτέδες είναι νηστίσιμοι, vegetarian και vegan.

Αντί φρέσκα κρεμμυδάκια μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πράσο ψιλοκομμένο.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !