Κοτόπουλο με lime και κόλιανδρο

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Μια γευστική δημιουργία με αρμονία αρωμάτων και πολύ νόστιμη. Γίνεται εύκολα και η διατροφική της αξία σημαντική. Αν είστε σε φάση που προσέχετε πολύ τη διατροφή σας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ελαφριά κρέμα γάλακτος και να αντικαταστήσετε το βούτυρο με ελαιόλαδο.

Το κοτόπουλο μπορείτε να το συνοδεύσετε με σαλάτα, πουρέ λαχανικών ή πατάτες.

Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπτά / Χρόνος παρασκευής: 40 λεπτά / Εύκολο

Κοτόπουλο με lime και κόλιανδρο

Υλικά για 4 άτομα

 4στήθη κοτόπουλου χωρίς δέρμα, σε φέτες και χτυπημένο

1/4 κ.γ  αλάτι

1/4 κ.γ  φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1 κ.σ.ελαιόλαδο εκλεκτό

1 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου

1 ½ κ.σ φρέσκο ​​χυμό lime

1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι

1 κ.σ.κόλιανδρο, σπασμένο

Μισό κ.γ. κόκκινο πιπέρι, τριμμένο

3 κ.σ. κρέμαγάλακτος

2 κ.σ. αλατισμένο βούτυρο, σε κύβους

Ξύσμα από 1 lime

Για το φινίρισμα

Κόλιαντρο φρέσκο ή μαϊντανό

Τρόπος παρασκευής

Πασπαλίζουμε το κοτόπουλο με αλάτι, πιπέρι και σε πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.

Προσθέτουμε το κοτόπουλο, το σοτάρουμε και το αφήνουμε να μαγειρευτεί για 3 λεπτά από κάθε πλευρά, γυρίζοντάς το μόνον μια φορά. Βγάζουμε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο το καλύπτουμε και το αφήνουμε.

Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το ζωμό, το χυμό lime, το κρεμμύδι, τον κόλιανδρο και το κόκκινο πιπέρι.

Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά, σε μέτρια θερμοκρασία, μέχρι να μειωθεί το υγρό αρκετά. Στο διάστημα αυτό ανακατεύουμε 2 φορές.

Σε χαμηλή φωτιά προσθέτουμε την κρέμα και το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.

Προσθέτουμε το κοτόπουλο στη σάλτσα για να πάρει μια βράση.

Ρίχνουμε σε πυρίμαχο σκεύος το κοτόπουλο με τη σάλτσα και προσθέτουμε και το ξύσμα.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 190ο C για 15-20 λεπτά, γυρίζοντας το κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές.

Βγάζουμε το σκεύος από το φούρνο και σερβίρουμε απευθείας στο τραπέζι, φινίροντας αν θέλουμε με κομματάκια από φέτα lime, πιπέρι και περιχύνοντας το κοτόπουλο με σάλτσα.

Συνταγή: Έφη Μαρκοζάνες

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Fish and Chips

Η κλασική, αυθεντική συνταγή που είναι νόστιμη πολύ. Το αγαπημένο street food των Άγγλων και όχι μόνον… Σερβίρονται σε χάρτινο χωνάκι ή πιατελίτσα και...

Βάφλες Βρυξελλών

Οι Βέλγοι είναι πολύ περήφανοι για τις βάφλες και θεωρούνται το εθνικό τους γλυκό. Στις Βρυξέλλες προσφέρονται με 30 διαφορετικούς ευφάνταστους συνδυασμούς. Στο περίφημο...

Gazpacho

Tο γκασπάτσο είναι η αυθεντική ισπανική καλοκαιρινή σούπα που δροσίζει και αρέσει πολύ. Είναι πανεύκολη και νόστιμη γιατί οι ντομάτες είναι στα καλύτερά τους,...

Bratkartoffeln, γερμανικές πατάτες

Η αυθεντική γερμανική συνταγή για τις πατάτες, που δένουν αρμονικά με τα λουκάνικα, το κότσι, το σνίτσελ. Στην αγαπημένη μας μπυραρία του Schumacher 1838,...

Γερμανικό χοιρινό κότσι Schweinshaxe

Η αυθεντική συνταγή για ένα κότσι που θα θυμάστε… το δοκιμάσαμε στην περίφημη μπυραρία Schumacher του 1838, στο Dusseldorf. Το περιβάλλον απίθανο, ζεστή...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !