Κοτόπουλο με lime και κόλιανδρο

Tips

Μια γευστική δημιουργία με αρμονία αρωμάτων και πολύ νόστιμη. Γίνεται εύκολα και η διατροφική της αξία σημαντική. Αν είστε σε φάση που προσέχετε πολύ τη διατροφή σας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ελαφριά κρέμα γάλακτος και να αντικαταστήσετε το βούτυρο με ελαιόλαδο.

Το κοτόπουλο μπορείτε να το συνοδεύσετε με σαλάτα, πουρέ λαχανικών ή πατάτες.

Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπτά / Χρόνος παρασκευής: 40 λεπτά / Εύκολο

Κοτόπουλο με lime και κόλιανδρο

Υλικά για 4 άτομα

 4στήθη κοτόπουλου χωρίς δέρμα, σε φέτες και χτυπημένο

1/4 κ.γ  αλάτι

1/4 κ.γ  φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1 κ.σ.ελαιόλαδο εκλεκτό

1 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου

1 ½ κ.σ φρέσκο ​​χυμό lime

1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι

1 κ.σ.κόλιανδρο, σπασμένο

Μισό κ.γ. κόκκινο πιπέρι, τριμμένο

3 κ.σ. κρέμαγάλακτος

2 κ.σ. αλατισμένο βούτυρο, σε κύβους

Ξύσμα από 1 lime

Για το φινίρισμα

Κόλιαντρο φρέσκο ή μαϊντανό

Τρόπος παρασκευής

Πασπαλίζουμε το κοτόπουλο με αλάτι, πιπέρι και σε πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.

Προσθέτουμε το κοτόπουλο, το σοτάρουμε και το αφήνουμε να μαγειρευτεί για 3 λεπτά από κάθε πλευρά, γυρίζοντάς το μόνον μια φορά. Βγάζουμε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο το καλύπτουμε και το αφήνουμε.

Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το ζωμό, το χυμό lime, το κρεμμύδι, τον κόλιανδρο και το κόκκινο πιπέρι.

Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά, σε μέτρια θερμοκρασία, μέχρι να μειωθεί το υγρό αρκετά. Στο διάστημα αυτό ανακατεύουμε 2 φορές.

Σε χαμηλή φωτιά προσθέτουμε την κρέμα και το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.

Προσθέτουμε το κοτόπουλο στη σάλτσα για να πάρει μια βράση.

Ρίχνουμε σε πυρίμαχο σκεύος το κοτόπουλο με τη σάλτσα και προσθέτουμε και το ξύσμα.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 190ο C για 15-20 λεπτά, γυρίζοντας το κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές.

Βγάζουμε το σκεύος από το φούρνο και σερβίρουμε απευθείας στο τραπέζι, φινίροντας αν θέλουμε με κομματάκια από φέτα lime, πιπέρι και περιχύνοντας το κοτόπουλο με σάλτσα.

Συνταγή: Έφη Μαρκοζάνες

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !