Κοτόπουλο τηγανιά με πιπεριές και μέλι

Tips

Μια γευστική δημιουργία που ξετρελαίνει και γίνεται τόσο εύκολα. Οι πιπεριές είναι και των τριών χρωμάτων και ξεχειλίζουν βιταμίνες και αντιοξειδωτικά. Ένα confort food που απολαύσαμε σε φύση υπέροχη στην πανέμορφη Άνω Χώρα Ναυπακτίας, που είναι πνιγμένη στα έλατα…

Χρόνος παρασκευής 25 λεπτά / Πολύ εύκολο

Κοτόπουλο τηγανιά με πιπεριές και μέλι

Από την Θεοδώρα Τσαπόκου, μαγείρισσα, Crystal Mountain Hotel, Άνω Χώρα Ναυπακτίας

Υλικά για 4 άτομα

2 φιλέτο στήθος κοτόπουλου, σε κύβους

10 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

2 πιπεριές πράσινες, σε ροδέλες χωρίς σπόρους

2 πιπεριές κίτρινες, σε ροδέλες χωρίς σπόρους

2 πιπεριές κόκκινες, σε ροδέλες χωρίς σπόρους

2 κρεμμύδια ξερά, σε ροδέλες

3 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε ροδέλες

χυμό λεμονιού και ξύσμα, από 1 λεμόνι

50 ml. κρασί λευκό

2 κ.σ. μουστάρδα απαλή

1 ½  κ.σ. μέλι θυμαρίσιο

2 κ.σ. θυμάρι φρέσκο ή ξερό

2 κ.σ. ρίγανη, ξερή

Τρόπος παρασκευής

Σε ένα μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε το κοτόπουλο και ανακατεύουμε με το χέρι να μαριναριστεί καλά. Το μαρινάρουμε για 5 λεπτά.

Σε άλλο μπολ βάζουμε τις πιπεριές, τα κρεμμύδια και τα κρεμμυδάκια και τα μαρινάρουμε για 5 λεπτά με ελαιόλαδο, πιπέρι και αλάτι.

Σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε 3 κουταλιές ελαιόλαδο και μόλις κάψει σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε το κοτόπουλο για 5-6 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα.

Στο τέλος ρίχνουμε το λεμόνι και το ξύσμα.

Βγάζουμε το κοτόπουλο και το αφήνουμε στην άκρη.

Σε άλλο αντικολλητικό βάζουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα λαχανικά για 5 λεπτά, ανακατεύοντας ελαφρά.

Προσθέτουμε το κοτόπουλο και σβήνουμε με το κρασί.  Αφήνουμε λίγο να εξατμισθεί.

Ανακατεύουμε τη μουστάρδα, το μέλι, το θυμάρι, το πιπέρι και ρίχνουμε πάνω στο κοτόπουλο και ανακατεύουμε καλά.

Σιγοβράζουμε για 2-3 λεπτά ακόμα.

Σερβίρουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με φρέσκο θυμάρι.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !