Κοτόπουλο τηγανιά με πιπεριές και μέλι

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Μια γευστική δημιουργία που ξετρελαίνει και γίνεται τόσο εύκολα. Οι πιπεριές είναι και των τριών χρωμάτων και ξεχειλίζουν βιταμίνες και αντιοξειδωτικά. Ένα confort food που απολαύσαμε σε φύση υπέροχη στην πανέμορφη Άνω Χώρα Ναυπακτίας, που είναι πνιγμένη στα έλατα…

Χρόνος παρασκευής 25 λεπτά / Πολύ εύκολο

Κοτόπουλο τηγανιά με πιπεριές και μέλι

Από την Θεοδώρα Τσαπόκου, μαγείρισσα, Crystal Mountain Hotel, Άνω Χώρα Ναυπακτίας

Υλικά για 4 άτομα

2 φιλέτο στήθος κοτόπουλου, σε κύβους

10 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

2 πιπεριές πράσινες, σε ροδέλες χωρίς σπόρους

2 πιπεριές κίτρινες, σε ροδέλες χωρίς σπόρους

2 πιπεριές κόκκινες, σε ροδέλες χωρίς σπόρους

2 κρεμμύδια ξερά, σε ροδέλες

3 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε ροδέλες

χυμό λεμονιού και ξύσμα, από 1 λεμόνι

50 ml. κρασί λευκό

2 κ.σ. μουστάρδα απαλή

1 ½  κ.σ. μέλι θυμαρίσιο

2 κ.σ. θυμάρι φρέσκο ή ξερό

2 κ.σ. ρίγανη, ξερή

Τρόπος παρασκευής

Σε ένα μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε το κοτόπουλο και ανακατεύουμε με το χέρι να μαριναριστεί καλά. Το μαρινάρουμε για 5 λεπτά.

Σε άλλο μπολ βάζουμε τις πιπεριές, τα κρεμμύδια και τα κρεμμυδάκια και τα μαρινάρουμε για 5 λεπτά με ελαιόλαδο, πιπέρι και αλάτι.

Σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε 3 κουταλιές ελαιόλαδο και μόλις κάψει σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε το κοτόπουλο για 5-6 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα.

Στο τέλος ρίχνουμε το λεμόνι και το ξύσμα.

Βγάζουμε το κοτόπουλο και το αφήνουμε στην άκρη.

Σε άλλο αντικολλητικό βάζουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα λαχανικά για 5 λεπτά, ανακατεύοντας ελαφρά.

Προσθέτουμε το κοτόπουλο και σβήνουμε με το κρασί.  Αφήνουμε λίγο να εξατμισθεί.

Ανακατεύουμε τη μουστάρδα, το μέλι, το θυμάρι, το πιπέρι και ρίχνουμε πάνω στο κοτόπουλο και ανακατεύουμε καλά.

Σιγοβράζουμε για 2-3 λεπτά ακόμα.

Σερβίρουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με φρέσκο θυμάρι.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σαλάτα με δίχρωμα ντοματίνια, φέτα και σάλτσα ελιάς Καλαμών

Μια καθαρά ελληνική σαλάτα που τα έχει όλα και είναι τόσο νόστιμη. Ο ταλαντούχος Σίμος Tριανταφύλλου, μας αποκαλύπτει τα μυστικά του μαριναρίσματος των υλικών...

Μύδια σαγανάκι της Κατερίνας

Μια γευστική δημιουργία επική, που  θα λατρέψει η οικογένεια και οι φίλοι… Η νόστιμη σάλτσα τους είναι ότι καλύτερο για «βούτες» με καψαλισμένο ψωμάκια....

Τραγανά μπαστουνάκια μελιτζάνας με γλυκόξινη σάλτσα πορτοκαλιού και σουσάμι

Η μελιτζάνα είναι το δώρο της φύσης για το καλοκαίρι… Έχει φανατικούς φίλους αλλά και ορκισμένους εχθρούς. Την καλύτερη έκδοση της τηγανητής μελιτζάνας με μια...

Καρπάτσιο μοσχάρι

Μια γευστική δημιουργία υψηλής διατροφικής αξίας. Γίνεται εύκολα και έχει το δικό του φανατικό κοινό. Δεν είναι πιάτο για όλους. Τα μυστικά του είναι τα...

Κριθαρότο με γαρίδες

Μια νοσταλγική γευστική δημιουργία της θαλασσινής κουζίνας που ξυπνά αναμνήσεις. Είναι νόστιμο και πολύ χορταστικό… Το πιο νόστιμο κριθαρότο το δοκιμάσαμε στην Πρέβεζα με...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !