Το ελαιόλαδο στην υπηρεσία ομορφιάς …

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Το ελαιόλαδο είναι μια βόμβα βιταμινών και αντιοξειδωτικών. Στην ελληνική κουζίνα και διατροφή δοξάζεται αφού είναι πλούσιο σε λιπαρά οξέα, περιέχει Ω6 και Ω9. Είναι αντιφλεγμονώδες και προάγει την αναγέννηση των κυττάρων μας.

Για όλους αυτούς τους λόγους το ελαιόλαδο από την αρχαιότητα κατέχει σημαντική θέση στη θεραπεία και στην υπηρεσία ομορφιάς…

Το ελαιόλαδο είναι ένα δώρο της φύσης και οι χρήσεις του πολλές.

Χαλαρώνει τους μύες

Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του ελαιολάδου πολλές και η χρήση του στο massage αποτελεσματική ενώ παράλληλα μειώνει τους πόνους. Καθόλου τυχαίο που το χρησιμοποιούσαν οι αθλητές από την αρχαιότητα ακόμα.

Σημαντικό είναι επίσης ότι δεν έχει καμιά αντένδειξη.

Θρέφει τα ξηρά και ευαίσθητα μαλλιά

Μια φορά την εβδομάδα αλείφουμε το ελαιόλαδο στις άκρες των μαλλιών ή σε όλα τα μαλλιά. Τυλίγουμε το κεφάλι μας με μια ζεστή πετσέτα και τα αφήνουμε για 2-3 ώρες,

Λουζόμαστε χωρίς να ρίξουμε νερό. Πρώτα απλώνουμε το σαμπουάν και κάνουμε ένα ελαφρύ massage και μετά ξεβγάζουμε με νερό χλιαρό. Συνεχίζουμε το λούσιμο κανονικά.

Τα μαλλιά θα αποκτήσουν λάμψη και το χρώμα θα διατηρείτε περισσότερο.

Για δέρμα χεριών και ποδιών βελούδινο

Σε ένα μπολ βάζουμε ελαιόλαδο και φρέσκο χυμό λεμονιού σε αναλογία 1 προς 3. Ανακατεύουμε καλά και με βαμβάκι απλώνουμε το λαδολέμονο… στο δέρμα των χεριών και των ποδιών.

Για δυνατά νύχια

Το ελαιόλαδο δυναμώνει τα νύχια αφού αποτελεί την καλύτερη τροφή.

Σε ένα μπολάκι βάζουμε ελαιόλαδο και φρέσκο χυμό λεμονιού σε αναλογία 2 προς 2. Ανακατεύουμε καλά και βυθίζουμε τα δάχτυλά μας. Τα αφήνουμε για 15 λεπτά.

Κάνουμε κανονικά το μανικιούρ χωρίς να βάλουμε χρώμα για 1 εβδομάδα. Επαναλαμβάνουμε για 1 εβδομάδα ακόμα και τα νύχια σας θα επανέλθουν δυναμικά…

Για demaquillage

Αν σας τελείωσε το υγρό του demaquillage μην ανησυχείτε … Βάζουμε πάνω στο δίσκο demaquillage ελαιόλαδο και προχωρούμε κανονικά τη διαδικασία. Το αποτέλεσμα εντυπωσιάζει..

Για τα ηλιακά εγκαύματα

Το ελαιόλαδο καταπραΰνει τα ηλιακά εγκαύματα αφού θρέφει και επανορθώνει το δέρμα.

Αλείφουμε το δέρμα που έχει κοκκινίσει με ελαιόλαδο και το αφήνουμε για 30 λεπτά. Αν μάλιστα το ελαιόλαδο είναι δροσερό από το ψυγείο ακόμα καλύτερα… προσφέρει και δροσιά.

Επειδή το καλοκαίρι πλησιάζει φροντίστε να έχετε λίγο ελαιόλαδο στο ψυγείο για επείγουσες περιπτώσεις…

Για το peeling

Σίγουρα δεν το έχετε σκεφθεί… όμως εφαρμόζεται στα πιο trendy κέντρα αισθητικής του LA.

Πάνω σε βαμβακερό ελαφρά υγρό ύφασμα ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και λίγη ζάχαρη και τρίβουμε απαλά το δέρμα του προσώπου. Τα νεκρά κύτταρα αφαιρούνται και το δέρμα σας κερδίζει σε λάμψη.

Από τη δημοσιογράφο Σίσσυ Νίκα

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σαλάτα με ψητά ροδάκινα, ρόκα και πασατέμπο

Τα ροδάκινα αυτή την εποχή είναι στα καλύτερά τους. Είναι νόστιμα, θρεπτικά και ξεχειλίζουν κάλιο και αντιοξειδωτικά.   Για να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα και για...

Σαλάτα με μαριναρισμένες φακές, μυζήθρα και βινεγκρέτ καρότου και λουίζας

Μια δροσερή σαλάτα που είναι superfood. H βινεγκρέτ καρότου και λουίζας είναι τόσο πρωτότυπη και νόστιμη που αυτή η γευστική δημιουργία απογειώνεται… Αν αφαιρέσουμε το...

Σαλάτα με πολύχρωμες ντομάτες, μοτσαρέλα και πέστο βασιλικού

Μια παραλλαγή της γνωστής ιταλικής σαλάτας caprese με τη διαφορά ότι χρησιμοποιούμε τις πολύχρωμες ντομάτες έτσι για ένα τουίστ στη γεύση. Επιλέγουμε από την αγορά...

Σαλάτα με δίχρωμα ντοματίνια, φέτα και σάλτσα ελιάς Καλαμών

Μια καθαρά ελληνική σαλάτα που τα έχει όλα και είναι τόσο νόστιμη. Ο ταλαντούχος Σίμος Tριανταφύλλου, μας αποκαλύπτει τα μυστικά του μαριναρίσματος των υλικών...

Μύδια σαγανάκι της Κατερίνας

Μια γευστική δημιουργία επική, που  θα λατρέψει η οικογένεια και οι φίλοι… Η νόστιμη σάλτσα τους είναι ότι καλύτερο για «βούτες» με καψαλισμένο ψωμάκια....

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !