Κότσια χοιρινά με μέλι και μπύρα

Tips

Μια γευστική δημιουργία που αρέσει πολύ. Είναι από τις γεύσεις που μεταμορφώνουν κάθε γεύμα σε γιορτή… Τα αρώματα εσπεριδοειδών, μελιού και μπύρας χαρίζουν μια πινελιά ξεχωριστή σε γεύση και χρώμα…

Κότσια χοιρινά με μέλι και άρωμα εσπεριδοειδών

Υλικά

2 κότσια χοιρινά

1 μπουκάλι μπύρα

Χυμό από 1 λεμόνι

Χυμό από 1 πορτοκάλι

1 ξύλο κανέλας

2 κόκκους μπαχάρι

1 κ.σ. αλάτι

1 κ.σ. πιπέρι

1 κ.σ. κάρυ

1 κ.σ. πάπρικα

2 κ.σ. μέλι ελάτης

Για τη μαρινάδα

Μισή κούπα αλάτι

Μισή κούπα ζάχαρη κρυσταλλική

Τρόπος παρασκευής

Βάζουμε σε ένα μπολ τα κότσια μαζί με το αλάτι και τη ζάχαρη και σκεπάζουμε με νερό μέχρι να καλυφθούν.

Τα αφήνουμε να μαριναριστούν για 8 ώρες.

Αμέσως μετά τα ξεπλένουμε, τα βάζουμε σε πήλινη γάστρα.

Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το κάρυ, την πάπρικα, το μπαχάρι, το ξύλο κανέλας, το χυμό του πορτοκαλιού και του γκρέιπφρουτ, την μπύρα και το μέλι.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200ΟC             για  2 ½  – 3 ώρες.

Βγάζουμε από το φούρνο το κότσι που έχει ροδοκοκινίσει και βάζουμε τη σάλτσα ξεχωριστά.

Σερβίρουμε το κότσι και δίπλα τη σάλτσα.

Περιχύνουμε το κότσι με τη σάλτσα καθώς το «ξεκοκαλίζουμε»…

Συνταγή : Από τη Μαρίνα Κουτσοπούλου, «Το μαγαζί του χωριού», Διχώρι Βαρδουσίων

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !