Μυστικά προστασίας των μαλλιών μας τον χειμώνα

Tips

Ο χειμώνας είναι μια εποχή που τα μαλλιά χρειάζονται προστασία και φροντίδα. Όμως οι περισσότεροι το αγνοούν, νομίζοντας ότι μόνον το καλοκαίρι ταλαιπωρεί τα μαλλιά … Η αλήθεια είναι ότι το χειμώνα τα μαλλιά εξασθενούν λόγω του κρύου αλλά και των σκουφιών που τα καλύπτουμε.

Εμείς θα σας αποκαλύψουμε κάποια μυστικά για να τους χαρίσετε τη «στοργή» που έχουν ανάγκη.

Η θρέψη τους

Τα όμορφα και υγιή μαλλιά δίνουν μηνύματα για την ισορροπία του οργανισμού μας. Η διατροφή μας παίζει πολύ σημαντικό ρόλο αλλά και τα συμπληρώματα βιταμινών που βοηθούν αρκεί να είναι επιλεγμένα από τον γιατρό μας.

Τι χρειάζονται τα μαλλιά μας ;

Πρωτεΐνες για έχουν όγκο αλλά και Β5, ωμέγα 3, σίδηρο και αντιοξειδωτικά για να καταπολεμά ο οργανισμό μας τις ελεύθερες ρίζες που βλάπτουν και τα μαλλιά. Ένα massage κεφαλής με χλιαρό αμυγδαλέλαιο στις ρίζες της τρίχας αλλά και στην άκρη της θα χαρίσει εμφανή αποτελέσματα.

 Η ενυδάτωση

Το χειμώνα, δεν πρέπει να ξεχνάμε τη σωστή ενυδάτωση. Όπως το πρόσωπο και το δέρμα γενικότερα έχει ανάγκη ενυδάτωσης αυτό συμβαίνει και με τα μαλλιά μας.

Οι χαμηλές θερμοκρασίες ξηραίνουν τα μαλλιά και τα υποσιτίζουν. Πρέπει να επιλέξετε ένα θρεπτικό conditioner, ενυδατικές μάσκες μαλλιών, αναζωογονητικά λουτρά με ειδικά λάδια.

Το κατάλληλο σαμπουάν

Όλα τα σαμπουάν δεν είναι για όλους. Επιλέξτε το κατάλληλο για να προστατέψετε τα μαλλιά σας ανάλογα με τον τύπο τους. Ένα ήπιο σαμπουάν χωρίς θειικά άλατα που αφυδατώνουν τις τρίχες. Ένα ενυδατικό που θρέφει την τρίχα είναι ότι καλύτερο.

Το καλό στέγνωμα

Το συχνό στέγνωμα με το πιστολάκι βλάπτει τις τρίχες των μαλλιών, πρέπει να αποφεύγουμε τις υψηλές θερμοκρασίες και να χρησιμοποιούμε τη χαμηλή θερμοκρασία. Το σίγουρο είναι ότι πρέπει να στεγνώνουμε καλά τα μαλλιά μας το χειμώνα όχι γιατί θα κρυώσετε μόνον, αλλά τα μαλλιά σας θα είναι ευάλωτα γιατί θα ανοίξει η εξωτερική στιβάδα της τρίχας, λόγω του κρύου.

Ποια είναι τα χτενίσματα που προστατεύουν;

 Eίναι προτιμότερο να πιάνετε τα μαλλιά σας αλογοουρά και χτενίσματα που προστατεύουν, ώστε να μην περνάει τόσο κρύο στην ρίζα της τρίχας. Προσοχή χρειάζεται μόνον ώστε να μην είναι πολύ σφιχτά δεμένα για να μην σπάσει η τρίχα.

Πως θα επιλέξουμε το καλύτερο κάλυμμα για το κεφάλι

Για να προστατέψουμε τα μαλλιά από την τριβή θα πρέπει να επιλέξουμε καπέλα ή φουλάρια με φυσικές ίνες μάλλινα ή μεταξωτά φουλάρια που διατηρούν τα μαλλιά απαλά και εμποδίζουν το σπάσιμο. Τα συνθετικά υλικά ηλεκτρίζουν τα μαλλιά και δεν απορροφούν υγρασία.

Από την Φωτεινή Odatalla, Oda’s Aesthetics, Aγ. Ιωάννου 24Β, Αγία Παρασκευή, 211 214 89 50

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !